|
Ferritin düşüklüğü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aybükeberk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 80 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aybükeberk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Nis 2024 Saat 15:12 |
Merhabalar hocam. Oğlum 9 aylık kontrolüne götürdüm. Aşırı istahsizdi.Doktor kan tahlili istedi Hgb= 10.6 Ferritin= 5 Demir= 48 Demir baglama =380 Bize Ferro sanol verdi. Ben ilacı kullanmak istemedim. Demir ilacı mikropları büyüttüğü için Demir ilacini vermek istemedim. Oğlum dün ateslendi. Sanırım mikrop kaptı. Atesi 39 larda. Tahlili pazartesi günü vermistik. Istahsizligin sebebide belli oldu. Hocam tahliller doğru çıkmamış, Depodaki demirleri vücut çekmiş olabilir mi ? Çünkü iki ay önce hgb değeri 11.8 di. Hiç Demir takviyesi vermedim. Vermekte açıkçası istemiyorum. Öneriniz ne olur ? Hergun mutlaka avcunun ici kadar kuzu kiymasi veriyorum...
Düzenleyen Aybükeberk - 04 Nis 2024 Saat 15:13 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turk doktorlari, cocuk kan degerlerini bilmezler, sahtekarlik yapabilmek icin de; Hgb yerine Ferritin gibi
bir degere bakarak, salak salak isler yaparlar!
Ferritin, Turkiyenin salak doktorlarinin sandigi gibi, "depo demiri" filan degildir. Ferritin vucuttaki demirin sadece %14'une sahiptir, buna mukabil; Hgb; %70'ine sahiptir! Ve Ferritin sadece, barsaklardan emilen demiri, kandaki "Transferrin'e " tasir! Turk doktorlarinin Hematoloji ile ilgili hicbir bilgileri yoktur, onlari ciddiye almayin. Sakin o salagin lafina bakip da Demir ilaci fian vermeyin. Ayrica da, enfeksiyonlarda, mikroplar faydalanmasin diye vucut demiri depolara ceker ve Hgb egerini dusurur! Bunlari Turk doktorlari bilmezler! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Nis 2024 Saat 18:41 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|