Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip ve alerji aynı anda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Grip ve alerji aynı anda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 540
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip ve alerji aynı anda
    Gönderim Zamanı: 16 Şub 2024 Saat 09:45

Hocam merhaba. 35 yaşında bayanim. Şuan yaşadığım rahatsızlığım için yazıyorum. Ama başlangıcı pandemi dönemine dayanıyor. Pandemi döneminde ağır alerji oldum öncesinde böyle olmazdım. Köye kacmistik iki haftalık kapanma gelince oda bahardı ve kavak polenleri uçuyordu. Yoğun hapsuruk gözlerde sulanma yüzde kulakta burunda boğazda ciddi kaşıntı bir ay çektim. O zamandan beri pahar döneminde bı kere benzer şekilde yaşıyorum. Bu sefer bir hafta önce birden yine hafsuruk yüzde gözde kulak ve boğazda kaşıntı sulanmalar oldu. Ama perişan edecek boyutta hocam. Evde yoğun öğretmenim okula gidiyorum rahat geçiyor günüm hiç evdeki gibi değilim.akabinde şiddetli bir baş ağrısı ile grip bbasladi pazartesi günü Çarşamba günü yataktan kalkamaz oldum. Şiddetli kemik ağrısı ve tenimde yanık Var gibi vücudumda ağrı sızı vardı. boğazım o alerjide gidiklanip oksurttugu noktada ciddi tahriş vardı. Burnum komple tikaniyordu akşam illiadin damlattik viks sürdüm ayağımın altına elimde ki bulaşığı burnumun kenarına değdi sabaha kadar burnumun için yandı boğazım zaten yanıp kuruyup gidiklanip oksurtuyordu. Ateşim 39 oldu sabaha kadar tabi dusurmedim. Ertesi sabah perisandim parol alıyorum ama hiç banamisin demiyor. Eşim kızdi artık cayima bir tane Gripin tablet attı yuttirdu. Direneck gücüm olmadığı için içtim bende. Sonra sağlık ocağına gitti Dr iki tane ağrı kesici iğneyi karıştırıp( deksamet 1 ampul diklofenak) vurdurdu ağrılarım içim. Valla çok iyi geldi vücudumdaki ağrılar hafifledi . Bir tane antibiyotik verdi boğazın altı bademcik kısmında bir şey yok yutagin altına doğru tahribat çok kötü dedi. 3 tane günde bir ona başladım yüzümün kemikleri ağrıyordu sunizit içinde düşündü sanırım. Hocam siz icmemizi istemiyorsunuz biliyorum ama dayilmaz acı cektigim için hiç antibiyotik içmeyen biri olarak aldım. Lakin bogazimdaki gıdıklama arttı bir şey kipirdiyor gibi oksurtuyor. Akşam iyice sıklaştı aklıma alerji surubu geldi şeyden korkmaya başladım artık boğazım sisecek nefes de alamayacağım diye. Bir ölçek zyrtec şurup içtim. Hocam yarım saat sonra bogazimdaki kıpırtı rahatladı uyumuşum sabaha kadar bir kere bile uyanmadan oksurmeden. Sabah gözümü açtım burnum gözlerim yüzümde hafif hafif kaşıntı vardı. Arada öksürük oluyor boğazımdan kaynaklı. Ben şimdi nasıl devam edeyim hocam ateşim tekrar çıkmadı. Net bı ateş dusurucu içmedim. Aldığım ilaçlar bu şekilde grip ilacı almıyorum. Gripin bi kere içtim sadece. Sizin gripken alerji ilacı almayın dediğinizi biliyorum ama şiddetli olunca ve artık boğazımı zorlayınca tedirgin oldum. Burnum açık genizden akıntı var çok çok az. Burnum kaşınır alejrim yogunlasirsa burnum akıyor simdilik. Suruba devam edeyim mi . Grip arazlarim azaldı. Tekrar artarmi bilmiyorum. Hem alerji hem grip bir arada olunca ne önerirsiniz. Hocam ben kolay kolay ağrı kesici bile içmeyen biriyim normalde sizin dediklerinize de çok dikkat ediyorum yıllardır takip ediyorum bunları artık dayanamadigim için yaptım. Başkası olsa ambulanla hastaneye giderdi orda bana ne vereceklerine güvenmediğim için büyük hastane yada acile gitmedim. 

Düzenleyen kzykzy - 16 Şub 2024 Saat 14:08
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120788
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2024 Saat 19:10
Igne IYi gelir tabii ki!!! ICINDE KORTIZON VAR!!!! 
Antibiyotik; NIYE iyi gelmedi??  Zira grip geciriyorsunuz! Subat ayinda, HANGI BITKI CICEK ACTI DA, POLENLERI SIZI RAHATSIZ ETTI?
Bu salak doktorlarin kafalari HIC calismaz! Kisin NE polen allerjisi??? 

Butun ilaclari kesin.
Sadece: ara ara sicak su buhari uygulayin, 5gun Iliadin damla (eriskin damla sekli yok! Spreyi baska bir
damlalikli siseye bosaltin) gunde:2x2'ser damla her 2 burun deliklerine, sirt ustu yatar durumda damlatin
 ve 1-2 dakika oyle kalin. 
Basucunuza, 2 damla ColdMix damlatin. 

Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 540
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2024 Saat 20:17
Hocam önce ki senelerde polen mevsimin de oldum. Ama şimdi yine oldum peki neden günde 15 kere hapsuruyorum gözlerim kulaklarım burnum boğazım yüzüm kaşınıyor gözlerim sulanip akıyor geçen hafta başladı. Şimdi de var . Bu alerji değil mi  okulda rahatlıyorum evde artıyor . Geçen sene de son bahardı oldum neyden olduğunu bilmiyorum çözemedim bı anda başlıyor. 
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120788
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2024 Saat 02:56
En azindan; polenlere bagli olmayan bir allerji olabilir. Denemek icin, Zyrtec tablet, gunde 1 defa alin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.