|
Antibiyotik |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Elanur56
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: AntibiyotikGönderim Zamanı: 06 Tem 2023 Saat 16:09 |
|
Hocam sayenizde bir çok şey öğrendik benim için en önemlisi geniz akintisinin cigerleri doldurmayacagini birçok dr.geniz akintisi var cigeleri dolar diye bizleri uyariyorlardi. ama sizin soluk borusuna nokta kadar bir şey kaçsa bile siddetli oksuruk olur dediğiniz de böyle bir şeyin olamayacağını öğrendim.hocam bir de değerli vaktinizi alıyorum ama pembe dil olduğunda antibiyotik gerekmediğini hep söylüyorsunuz dilde beyaz tabaka olduğunda neyin belirtisi oluyor ve neden antibiyotik gerekiyor hangi hastalıklarda dil beyaz tabaka ile kaplanır.tesekkurler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Tem 2023 Saat 18:46 |
|
Bakteriel boğaz enfeksiyonlarının tamamında, dil üzerinde "pas" tabakası ve ağızda pis koku olur. Bunlar
tamamen bakteri üremesine bağlıdır. Boğaz satıhlarına bakterilerin yerleşmesine: "Boğaz Enfeksiyonu" denir. Bu durumda daima olan WBC yüksekliğine, Türk doktorlarının dediği gibi; "Kanında mikrop var" denmez. Bu satıhtaki bakterilerin bağışıklık sistemlerince (Antikorlar ve Nötrofil Lökositler) ölmeleri sonucu bu koku oluşur. Bu arada satıhta oluşan bakteri ve epitel hücre harabiyeti de kokuşma sonucu hem pas tabakasına katkıda bulunurlar, hem kokuyu arttırırlar. Virüsler ise, boğaz satıhlarında hücre İÇİNE girerek hücreleri istila ettikleri için bu pas ve koku oluşamaz.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|