Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ciltte döküntü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ciltte döküntü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ilkbahar91 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ilkbahar91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ciltte döküntü
    Gönderim Zamanı: 15 May 2023 Saat 19:39
1 aylik oglumun vucudunda zamanla artan minik sivilcemsi isilik gibi bir döküntü  oluştu. Her gun banyo yaptiriyorum. Sampuan baslarda bir iki kullandim. Dokuntuler baslayinca biraktim.  Evin sucakligi 23-24.5 arasi degisiyor. Oda nemi 50-60 arasi. Ilk zamanlar derisi cok kuruyup dökülüyor  gibi olunca organik bebek yagi almistim( icinde cesitli yag karisimlari vardi) o mu alerji yapti diye biraktim ama sadece yuz boyun ense ve gogus bölgesindeki bu seye nasil mudehale edebilirim sormak istedim. Yoksa yediklerimle mi ilgili birsey anlayamadim.  Tesekkur ederim.

Düzenleyen Ilkbahar91 - 15 May 2023 Saat 19:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2023 Saat 20:02
Aşırı sıcak tutulmuş. Başı terlemeyecek kadar giydirin. Serin tutun. 
Yukarı Dön
Ilkbahar91 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 67
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ilkbahar91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2023 Saat 20:34
Hocam peki bebekler bastan usutur diyorlar sapka giydiriyorum. Bu da sicaklatir mi. Kendi kendine  gecer mi. Minik beyazliklar var o sivilce gibi noktalarin uzerinde.
Bir de hocam sacinda hafif konak olusmaya baslayinca zeytinyagi surup bekletmistim sacinda sanki ondan sonra yüzünde  daha cok artti. Zeytinyag kullanmamali miyiz. Yerine ne kullanabiliriz

Düzenleyen Ilkbahar91 - 15 May 2023 Saat 20:48
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2023 Saat 21:43
"üşütmek" diye bir hastalık yok. Eskilerin uydurması. 
MKonak için banyo yaparken saç diplerini kendi saçınızı yıkarken kazıdığınız gibi tırnak ile kazıyın.
Yalap-şalap yıkayınca "konak" olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.