Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kafam karıştı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kafam karıştı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hifahatun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kafam karıştı
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2022 Saat 18:06
hocam bugün bir yaş kkk su çiçeği ve pnömokok aşılarını yaptırmak için gittik fakat yatıramadım 26 ekimde grip asısının ilk dozunu yaptırmıştım üstünden en az yirmibir gün geçmesi gerek dedi 21 gün sonra yaş aşılarını yaparsak canlı aşı oldugu için aradan bir ay geçmesi gerek dedi buda grip aşısının ikinci dozunu iki ay sonraya demek oluyor ne yapacağım hocam yol gösterin bir de grip aşını iki doz neden biz bütün bebeklere ilk kez olsa bile tek doz yapıyoruz dedi . bende hocama sordum böyle olacağını anlattım o zaman hocana tekrar sor bakalım şimdi ne yapacağız dedi .benim bir yaş aşısı hiç aklıma gelmedi Cry yol gösterin hocammm
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121305
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2022 Saat 20:24
Grip asisinin ikinci dozu ile 1 yas asilari beraber olabilir.
Evet, asilar ya ayni gun yapilirlar veya en az 1 ay (21gun Turk doktor uydurmasidir, ancak sartlar zorlarsa
uygulanabilir. Sizdeki gibi bir sart olmadigi icin, 1 ay ara uygundur)
Dort asi cocugu hirpalar derseniz, Grip asisini 1 yas asilarindan 1 ay sonra dahi yaptirabilirsiniz. 
1 ay ara icin, asilarin canli-cansiz olmasi onemli degildir!  (Tipik Turk doktor uydurmasidir)
Canli-cansiz BUTUN asilar; Humoral bagisiklik ile calisir yani antikor yaparlar! VE: ya ayni gun, ya da en az
 1 ay ara ile yapilirlar.
Bu kaideye bir tek Verem asisi uymaz, zira "Hucresel bagisiklik" ile calisir ve antikor yapmaz. Bu yuzden
diger asiladan bagimsiz olarak gun farkina bakilmaksizin yapilir.
Bu bilgileri Turkiye'de bilen birakin hemsireleri doktorlar hatta Prof. lar bile yoktur. Isterseniz bunlari bir 
anlatmayi deneyin. Cok gulersiniz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Kas 2022 Saat 20:29
Yukarı Dön
hifahatun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2022 Saat 21:13
hocam bir yaş aşısı  ile birlikte çocuk çok hırpalanır diye düşünüyorum grip aşısının ilk dozu ekim ayında o zaman ikinci dozu aralık ayında tam iki ay geçmiş olacak. iki ay geçmesinde sorun olur mu peki 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121305
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2022 Saat 18:20
 Grip asisini 1 yas asilarindan 1 ay sonra dahi yaptirabilirsiniz. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.