|
6.5 yaş duztabanlik |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
dariyas
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 6.5 yaş duztabanlikGönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 23:00 |
|
Hocam merhaba. Oğlum 6.5 yasinda. Kosarken oldukca zorlanıyor. Bir gayret edasıyla ve kafasını öne uzatıp tek omzunu yukarı çeke çeke koşuyor. Oyunlarda arkadaşlarına yetişemiyor. Ayaklarıyla yaylanma hareketi yapmadan koşup yürüyor, iki ayak ziplamasi da yine bu şekilde ve dolayısıyla da yükseğe ya da uzağa ziplayamiyor. Bu konularda biraz yaşıtlarından geri kaldı. Topukta rahatlıkla yürürken, parmak ucunda yürüyemiyor, hatta parmak ucunda zar zor duruyor. Ortopedi doktorumuz kasları zayıf ve eklemleri genetik olarak esnek, bu nedenle duztabanlik var, düzenli spor ile 8 yaşına kadar düzelir dedi. Süt içmiyor, süt ürünleri tüketmiyor. Protein alımı da çok iyi değil, fazla yemek istemiyor. Boy 118 cm, kilo 28.
Düzelmesi için geç mi kaldık, ne yapmamız lazım? Bazı doktorlarımız 5 6 yaşından sonra düzelmez dediler. Kosamadigi için ozguveni çok sarsıldı, okula da başlayacak ve ben epeyce tedirginim. Çok sosyal, zeki ve iletişimi kuvvetli bir çocuk, bunu kaybetmesini istemiyorum. Yol göstermeleriniz benim için çok kıymetli ve harfiyen uygulayacağım. Teşekkür ediyorum, saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2022 Saat 10:32 |
|
Düz tabanlık bir hastalık değildir. Zaten bir tedavisi de YOKTUR.
O saçma sapan yüksek maliyetli ayakkabılar ve tabanlıklar sadece görünümü düzeltir. Çıkardığınızda ayak yine düztabandır! Öyle bir yaş sınırı da yoktur, tamamen sahtekar Türk doktorlarının uydurmasıdır. Tamamiyle, sinir sistemi ile ilgili bir gerilik var. Zamanla düzelir. Evet, genetiktir. Süt ve sütlü gıda mutlaka tüketmesi şart. Dondurma ile başlayın, soğuk süt ile devam edin. |
|
![]() |
|
dariyas
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2022 Saat 12:16 |
|
Hocam peki iyileşmeme ya da Allah korusun ilerleme ihtimali nedir? Ben çok korkuyorum, arkadaşlarından geri kalsın istemiyorum. İyileşmeyi hızlandırmak için ne yapabiliriz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2022 Saat 17:10 |
|
Hangi konuda "geri kalacak"?? Pek çok Maraton koşucusu düztabandır.
İyileşme diye bir şey YOK, yapılacak bir şey de yok. Aksini söyleyen dolandırıcılara itibar etmeyin.
|
|
![]() |
|
dariyas
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2022 Saat 18:00 |
|
İyi kosamiyor, ziplayamiyor. Hızlı yürümede dahi arkadaşlarına yetişemiyor. Dolayısıyla oyunlara katılmaktan geri duruyor.
|
|
![]() |
|
chora
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2022 Saat 12:20 |
|
naçizane bir önerim olacak ,hocam kusura bakmaz umarım tabi sizde öyle ....
tenis gibi bireysek sporları önerebilirim kızım da böyle idi .takım sporu asla yapamaz diye düşündüm ama bireysel sporlarda baya iyiler biraz da antreman gibi de oluyor geri olduğunu hissettikçe hareketsizleşiyor hantallaşıyorlar gibi geliyordu, başarı, başarıyı getiriyor yapınca yapmak istiyorsun çünkü . okçuluk ve rüzgar sörfü ,buz pateni ,denediğimiz diğer sporlar(imkan dahilinde etrafınızda ne varsa ) şu anda 16 yaşında .
|
|
|
sevgiler
|
|
![]() |
|
dariyas
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2022 Saat 13:18 |
|
Merhaba, estağfurullah benim için her öneri çok kıymetli.
Jimnastige başladık ama orada ozguveni daha da sarsıldı çünkü 6 kişilik bir grup halinde çalışıyorlar ve diğer çocuklara yetişemiyor. Öğretmenler de yapabilen çocuklarla daha çok ilgilenince bizimki kenarda kalıyor. Sizde düzelme oldu mu, evetse ne ölçüde? Ortopedi muayenesinde kaslar zayıf ve eklemler esnek dendi. Başka sorun görünmedi. Nörolojik muayene yaptırmadik, ortopedi Dr de yaptırın demedi. Kosarken kafasını öne uzatıp çok zorlanarak koşuyor. Zıplama hareketi yapmadan, sadece bacak kuvvetiyle koşuyor yani... Hızlı yürürken de keza oyle... Yavaş yürümesinde sorun yok. Ziplarken yine yaylanma hareketi yapmadan, bacak kuvvetiyle zıplıyor. Tek ayak ziplayamiyor. 7 8 saniye durabiliyor. Parmak ucu yürüyemiyor. Umut verici her söz benim için çok önemli inanın çünkü çocuklukta ortopedik sorun yaşamanın ne demek olduğunu bizzat biliyorum. Yaşıtları oynarken kenardan izlesin ya da beden eğitimi dersi kabusu olsun istemiyorum. Allah tüm çocuklarımıza sağlık versin.
|
|
![]() |
|
chora
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2022 Saat 15:17 |
|
düzelme derken bir tık geride evet (düz tabanlık düzelmiyor ev okul ayakkabısı yaptırmıştım O kadar diyeyim görüntüyü kurtarır belki çabuk yorulmayı engeller destek var içinde çünkü )ama başka konularda ileri onları fark ettirmeye orada başarılarını takip etmeye yönlendiriyorum buz pateni tek yapılabilr hatta imkan varsa özel ders aldırılabilir, tenis de bile bir süre öyle yaptık ,okçuluk durarak yapılacak bir spor gibi gibi .....
siz fazla üzülürseniz onlar da hissediyor zaman ile herşey düzeliyor ,atalarımızın dediği gibi su yolunu buluyor ..sevgiler
|
|
|
sevgiler
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|