Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kalp
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kalp

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zeynep0646 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 208
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep0646 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kalp
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2022 Saat 08:36
https://resimyukle.io/r/zKxXo72j4v

Merhaba hocam bu kızımın en son raporu 2013 Ağustos doğumlu. 3 gündür boğazı şişmiş kırmızı ve ara ara beyazlıklar var bir doktor kalbi için sürekli penesilin kullanmalı demişti şimdi ki doktorumuz gerek görmediği için kullanmıyoruz.  beni bu boğaz enfeksiyonun kalbi etkileyeceğine dair çok korkuttular sizce boğaz kültürü vermeli miyim ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118576
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2022 Saat 18:53
  " doktor kalbi için sürekli penesilin kullanmalı demişti "
Cok geri zekali ve super cahil bir doktor..
"Beta diye bir virus..." makalemi okuyun. Bogaz enfeksiyonu, kalbi ETKILEMEZ!! 
Once:
1- "A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklarin", Kardiyojenik tipi ile senelerce, sik sik enfeksiyon gecirmesi
 ve hicbirinin tedavi edilmemis olmasi gerekir.
2- Seneler sonra, (En az 10-12 yas sonrasi) "Akut Eklem Romatizmasi" gecirmesi gerekir. Bu hastaligin da
 ihmal edilerek, tedavi edilmemesi (Deposilin6-3-3 veya Penadur6-3-3 ile tedavi edilir) sonucu 3-5 sene
 sonra, "Romatizmal Kalp Hastaligi" olusabilir. 
3- Bogaz kulturleri , SADECE: "Beta Hemolitik Streptokoklari" gosterir..
Bu hastaligin sebebi olan; "A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklari" gostermez. Bunu  SADECE "Strep-A 
Testi" gosterebilir.  
Turk tip Fakuleteleri'nde bu bilgiler ogretilmez.. Ancak doktor merakli ise, kendi gayreti ile ogrenebilirse, ogrenebilir. 

Yukarı Dön
Zeynep0646 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 208
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep0646 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2022 Saat 19:57
Hocam ben senelerdir sizinle okuduklarımla büyütüyorum kızımı ilk doğduğunda farklı boyutta delikler vardı kalbinde sonra 3 yaşında hepsi kapanmıştı. 6 yaşına geldiğinde kontrole gittiğimizde kalp kaçağı fark edildi o yaşına kadar çok hasta oldu ama hiç antibiyotik veya ilaç kullanmadım eşimde dahil herkes beni suçladı çocuğa ilaç kullanmadın senden dolayı böyle oldu diye. götürdüğümüz kardiyolog hemen 21 güne bir penesilin başladı ben Hacettepe ve özelde tekrar kardiyologa götürdüm onlar penesiline gerek görmedi ama bende korku oldu tüm enfeksiyon durumlarında yanlış mı yapıyorum diye panik yapıyorum 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.