Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1.sınıf aşıları ve IgE yüksekliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1.sınıf aşıları ve IgE yüksekliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 199
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1.sınıf aşıları ve IgE yüksekliği
    Gönderim Zamanı: 28 Haz 2021 Saat 01:14
Hocam merhabalar,

oğlum 20.11.2014 doğumlu ve bu sene anaokuluna gitti. dolayısıyla 1.sınıf aşıları yapılmadı. 2 ay önce sağlık ocağından aramışlardı. o dönem oğlumun dişinde abse olmuştu ve antibiyotik kullandık kanal tedavisi vs oluncada ben aşıları o dönem yaptıramadım. 

daha sonra 1 ay öncede rutin kontrol kapsamında doktoruna götürmüştüm. yapılan kan tahlilinde raslantı eseri IgE değeri 673 IU/mL çıkmıştı. siz parazit olabileceğini söylemiştiniz bende gaitada parazit testi yaptırdım. Sonuç negatif çıktı. ayrıca kaşıntı vs hiçbir belirtiside yok hocam. bunun üzerine doktoru alerjik olduğunu bir ara kanda alerji testi yaptırmamızı önerdi ama daha sonra tekrar götüremedim. 

şimdi aşağıdaki konular kafamı kurcalıyor yardımınızı rica ederim,

1- gaitada parazit yoksa IgE neden yüksek olabilir? sizce testi başka bir yerde tekrarlatıp kanda moleküler alerji testini yaptırayımmı? Buarada gittiğimiz doktor alerji kliniğinde çalışıyor acaba testte bir hata olabilir mi? (aynı test aynı anda 9 yaşındaki kızımada yapıldı onun ige si normal) Çünkü öyle bir alerji belirtisi yok sadece domates yedikten sonra dudak çevresi kızarıyor. birde sol elinin üstünde önceden bir tane olan damar yumağı geçen yıl iki tane oldu. bunlar küçük kırmızı ve iyileşmiyorlar ayrıca elinde benleri çok. bilmiyorum bunların ıge ile ilgisi var mı? Süt içmeyi çok seviyordu doktoru sütü kesin dedi. bende korkudan kestim hocam.

2- ıge böyle yüksekken KKK ve diğer aşıyı yaptırmak sıkıntı yaratır mı? çünkü yine sizi tanımadan önce malesef 9 aylıkken kızamık aşısını yaptırdım ve çocuk 10 gün kendine gelememişti ve sol gözünün altı mosmor olmuştu aşı sonrası onun için KKK aşısından ayrı bir korkuyorum hocam

3- ıge yüksekliğine bakmaksızın tüm aşılarını yarın hemen yaptırayımmı? Sonuç olarak, KKK ve karma aşısını aynı gün mü yoksa ara ile mi yaptırayım?

çok teşekkürler
saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121317
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2021 Saat 08:07
1- Bu doktor, ahmağın teki.
- Çocuklardaki IgE seviyeleri, erişkinlerden farkidır. 600 lü değerler bile bir anlam ifade etmezler.
- SAKIN, alerji testi sahtekarlıklarına kanmayın, sakın bu sahtekarlara para kaptırmayın.
- SAKIN, o salağın uydurmasına kanıp, sütü kesmeyin. 
2- IgE yüksek değil. Ayrıca da, sanki HER çocuk aşıdan evvel IgE'mi baktırıyor? Yüksek olanlarda bir şey
 mi olmuş? Bu gibi Türk doktor palavralarına kanmayın. 
3- Tüm aşılarını hemen yaptırın. Aşıların yapılmayacağı hiçbir durum yoktur. Ateşli iken bile aşı yapılabilir.
KKK ve Karma aşı, ya aynı gün veya en az 1 ay ara ile yapılabilir.

Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 199
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2021 Saat 09:57
cevabınız için çok teşekkürler hocam

süte hemen tekrar başlıyorum zaten içim hiç rahat değildi bu konuda iyiki size sormuşum tekrar.

sağlık ocağını aradım ellerinde yeterince aşı olmadığını eylülde gelmemizi söylediler. eylülün geç olmayacağını belirttiler
hocam bende aşıları yaz ayları bitmeden yaptırmak istiyorum kışın okul başlayınca kovid riski daha yüksek olduğu için. 

özel hastane mi yoksa devlet hastanesinde mi yaptırayım? Aşıların saklama koşulu, soğuk zincir, doğru uygulanış vs. açısından hangisini önerirsiniz hocam kararsız kaldım

yardımlarınız için çok sağolun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121317
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2021 Saat 11:23
Aşılarını, neresi müsait olursa, orada yaptırın. Kışın Covid'in artacağı garantisi yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.