|
yetişkin düşük PLT |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aabut ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 157 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şub 2021 Saat 12:34 |
merhaba hocam, benim sorum annemle ilgili, kendisi 1962 doğumlu. 160 cm 100kg. 2015 yılından beri plt seviyesi düşük. testler yapıldı bir şey bulunamadı.
sizden de testlere bi bakmanızı rica edeceğim. ek olarak karaciğerinde kist var ama detaylarını çok bilemiyorum, sonuçları kaybetmiş sağlıklı bir bilgi bulamadım. şimdi orta kulak iltihabı olmuş, augmentin vermiş aile hekimi. ağrı olmuş gece uyuyamamış ama kanı pıhtılaşmıyor diye ağrı kesici almayı reddediyor, böyle bir şey var mı gerçekten? plt si düşük kişilerin ağrı kesici kullanmaması mı gerek? sarımsak yemesi yeşil çay içmesi uygun olmazmış diye demiş birisi. açıkçası kan durumu böyle olan birisi nelere dikkat etmeli ne yapmalı? testler aşağıda yükledim. teşekkürler. Düzenleyen aabut - 12 Şub 2021 Saat 12:36 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciltte "petesiler' varsa; ITP dusunulur.
Yoksa; bazi ilaclar yapabiliyor, onlara dikkat edin. Bu durumlarin hicbiri yoksa, bir "Kemik Iligi" tetkiki gerekebilir.
|
|
![]() |
|
aabut ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 157 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam petesi dediğiniz kan benleri gibi mi? İnternetten arattım ama öyle sık sık bir şey yok. Çokça kan beni var kendisinde.
5 senedir kan değerleri hep böyle. Düzenli ilaç kullanmıyor, zamanında bebek aspirini meşhur edildiğinde kullandı da 10 15 yıldır kullanmıyor bir şey. Çapa ya gitti ama hiçbir şey bulamadılar, kemik iliğine hiç bakmadılar. Bu durumda birisi nelere dikkat etmeli hocam? Ağrı kesici kullanabilir mi? Orta kulak iltihabı olmuş şu an, gece çok ağrısı oluyor, iliadin kullanabilir miyiz, ağrı kesici?
Düzenleyen aabut - 12 Şub 2021 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevap verirseniz çok sevinirim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hemen; Iliadin DAMLA baslayin. Gunde:2x4 damla, 5 gun kullansin.
Parasetamol grubu ilaclari kullanabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|