Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yetişkin düşük PLT
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yetişkin düşük PLT

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aabut Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 157
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yetişkin düşük PLT
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2021 Saat 12:34
merhaba hocam, benim sorum annemle ilgili, kendisi 1962 doğumlu. 160 cm 100kg. 2015 yılından beri plt seviyesi düşük. testler yapıldı bir şey bulunamadı.
sizden de testlere bi bakmanızı rica edeceğim. ek olarak karaciğerinde kist var ama detaylarını çok bilemiyorum, sonuçları kaybetmiş sağlıklı bir bilgi bulamadım.

şimdi orta kulak iltihabı olmuş, augmentin vermiş aile hekimi. ağrı olmuş gece uyuyamamış ama kanı pıhtılaşmıyor diye ağrı kesici almayı reddediyor, böyle bir şey var mı gerçekten? plt si düşük kişilerin ağrı kesici kullanmaması mı gerek? sarımsak yemesi yeşil çay içmesi uygun olmazmış diye demiş birisi. açıkçası kan durumu böyle olan birisi nelere dikkat etmeli ne yapmalı? testler aşağıda yükledim. teşekkürler.

Düzenleyen aabut - 12 Şub 2021 Saat 12:36
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2021 Saat 18:51
Ciltte "petesiler' varsa; ITP dusunulur.
Yoksa; bazi ilaclar yapabiliyor, onlara dikkat edin.
Bu durumlarin hicbiri yoksa, bir "Kemik Iligi" tetkiki gerekebilir.
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2021 Saat 18:56
Hocam petesi dediğiniz kan benleri gibi mi? İnternetten arattım ama öyle sık sık bir şey yok. Çokça kan beni var kendisinde.
5 senedir kan değerleri hep böyle.  Düzenli ilaç kullanmıyor, zamanında bebek aspirini meşhur edildiğinde kullandı da 10 15 yıldır kullanmıyor bir şey. 
Çapa ya gitti ama hiçbir şey bulamadılar, kemik iliğine hiç bakmadılar. 
Bu durumda birisi nelere dikkat etmeli hocam? Ağrı kesici kullanabilir mi? Orta kulak iltihabı olmuş şu an, gece çok ağrısı oluyor, iliadin kullanabilir miyiz, ağrı kesici?

Düzenleyen aabut - 12 Şub 2021 Saat 18:58
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2021 Saat 00:30
Hocam cevap verirseniz çok sevinirim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2021 Saat 03:56
Hemen; Iliadin DAMLA baslayin.  Gunde:2x4 damla, 5 gun kullansin.
Parasetamol grubu ilaclari kullanabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.