|
Yenidoğan 10 günlük covıd mi |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
mrb
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Yenidoğan 10 günlük covıd miGönderim Zamanı: 05 Eyl 2020 Saat 14:26 |
|
Doğum kilosu 3200 ,1.gün mekonyum yapmadan kilosu 3070 gr, 3.gün muayene kilosu 3000 gr, aynı gün bilirubin 20 değeriyle yohunbakımda yattı, bir gün boyunca 3 saatte bir en az 50cc anne sütü götürdüm, çıkarken kilosu 3100 gramdı. 5.gün yoğun bakım sonrası muayenede çıplak tartılmıştı 2960 demişti dr,bugün tartıyorum 2990 yani 5 günde 30 gram almıs. Anne sütünü aynı şekilde 3 saatte en az 50 cc olarak verıyorum. Gayretli ama dermansız olduğu için önce emzırıyorum sonra sağıp veriyorum o yüzden ölçüyü biliyorum. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2020 Saat 16:22 |
|
HER yeni doğan bebek, doğumdan sonra; 300-400 gram verir tekrar doğum kilosuna 15. gün erişir.
Yaptıklarınız çok doğru. Önce memeye tutun, arkadan sağılmış sütünüzü verin. Bu aylarda çocuklar 6-7 kere kaka yapabilirler, bilhassa sarılığı olanlarda sık görülür. Bebeklerde ateş diyebilmek için, ateşin 38'in üstü olması şarttır. Bebeği diğer aile fertleri ile yan yana getirmeyin. Sizde çıksa bile anne sütü vermeye devam edin. Covid-19 için ilaç kullanmayın, hiçbir faydası yok. |
|
![]() |
|
mrb
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2020 Saat 08:56 |
|
Kilo vermesi kpnusunda elbette haklisiniz hocam ama benim kafama takılan bebek kilo almaya geçmişti,arkasından vermeye döndü bu nedenle besleyemiyor mu diye düşündüm. Bu durumda 15.günde doğum kilosunu yakalamasını mi kriter alayim yoksa günlük mü tartayım? ,sarılık durumuyla ilgili bahsettiğiniz bilgiyi de 4 cocuk dru gordu kimse vermemişti çok teşekkür ederım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2020 Saat 09:56 |
|
Kilo değerlendirmesinde; "günlük" tartılar daima yanlış yorumlara sebep olur.
En az haftada 1 tartın. En sağlamı; kakasına bakın. Aç kalırsa, sert ve top-top kakalar yapar. Normali; altın sarısı ve hardal kıvamında kakadır. Çok yerse, kaka yşilin tonlarında olur. Dogru; Türk doktorları "sarılık" hakkında hiçbir şey bilmezler. Çıkarlarına göre hareket ederler. |
|
![]() |
|
mrb
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2020 Saat 10:52 |
|
Evet, bu bilgilerinize göre değerlendiriyorum kakayı da🥰 Hocam kusura bakmayın lütfen bir sorum daha olacak, doğumda dr.um çok fazla kanamam olduğunu söyledi,dikiş atamıyorum her yer yırtınıyor diye rahim içine tampon yapmıştı. Sonra muayenede içerde pıhtı kaldığını kendiliğinden atmazsa ilaç vereceğini söyledi, ilacı verdi ve vücudum gene kan kaybetmeye başladı. Halsizliğimi arttıran bu hali yenmek için demir almak istiyorum ama sızın yanlıs hatırlamıyorsam demir virüslerde büyüme etkisi yapar sözü gelıyor ve alamadım. Covıd testı hala cıkmadı demır takvıyesı almalı mıyım?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2020 Saat 13:38 |
|
HGB değeriniz kaç??? HGB:11g/dl'nin altına inerse, Demir tedavisi gerekir.
Şimdilik kırmızı et tüketiminizi arttırmanız yeterli olur. |
|
![]() |
|
mrb
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2020 Saat 17:09 |
|
Doğumdan 1 hafta önce ölçülmüş kan değerimde hgb 12.8, doğum sonrası dr.um 5 ampul venofer serum ile verdirdi. Son durum ne bilmiyorum malesef. Bunlar bir fikir verir diye yazdım hocam. Ama dün gece ateşim 38.5 oldu ve bugün hiç koku alamıyorum. Sanirim virüs var vücudumda. Demir için bekleyebilirim, demir +lipozamal c formunda bi takviye almistim,henüz hiç kullanmadım. Tavsiyenize göre yol izleyeceğim. Hocam bir de sarılık 20 ile yoğun bakıma girmişti 9 olarak cıktı bebek, dr bey yogunbakım sonrası muayenede bebegin kilo kaybı devam ediyor tekrarlama riski var demişti ,fiziksel muayeneye göre kan almama gerek yok demişti. Bana hala bebegin gözlerinin içi sarı geliyor. Kendim hastaneye götürmeden nasıl anlayabilirim geçti mi? Kilo alması yeterli kriter mi? Çünkü kan uyuşmazlığı değildi sebep
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2020 Saat 17:34 |
|
Kandaki Bilirubin, bir defa düşmeye başladımı, ASLA bir daha yükselmez..
Hangi GERİ ZEKALI Prof. bozuntusu böyle ders verdi ise, bir de şimdi; "Ac kalan bebek sarılık olur" gibi son derecde salakca yorumlar yapan doktorlar türedi.. Bu PUŞTLARIN esas gayesi, sizi paniklettirip, boş yere mama başlamanızı sağlamaktır. Sakın bunlara kanıp, anne sütünü kesmeyin ve/veya mama vermeyin. Sarılığı unutun, bu konuda yazılanları okuyun. Sakın; HGB:11g/dL'nin altına inmedikce Demir ilacı başlamayın. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|