|
Mesane kalınlığı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Mihrimahmetehan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Mesane kalınlığıGönderim Zamanı: 24 Tem 2019 Saat 21:03 |
|
Dr bey merhabalar.. öncelikle burda olup bizlere cevap verdiğiniz değerli bilgiler için ve k teşekkür ederim.bizim sorunumuz 15 aylık bir oğlum var...oğlumun iki aydır yaklaşık mide bulantısı ,kusma,ateşi var..gaita,kan,idrar testleri bu süreçte hep temiz çıktı.ama aşırı huzursuz.burun tıkanıklığı,gözde şişme , öksürük süreç böyle.oksuruk sonrası kusma .kulakta sıvı var dendi.ama önemli olmuyacagini söylediler.serum fizyolojik,illiadin damla üç gün,ballı limon şeklinde devam ettim bu süreçlerde .ama yinede tam iyileşme olmadı.kusmalar çok arttıkça Dr antibiyotik verdi...bu süreçte tabi bir lokma yemedi.yemegi gördüğü an bile kusmaya çalışıyor.bir kilo kaybetti sekiz günde.antibiyotik sonrası tabi ishal başladı.dört gün hastanede serum tetavisi gördü.midesi bulanması diye iğne yaptılar.hastanede 400 Gr kaybetti.kan tahlilleri temzidi.wbc normal,cep normal .gereksiz olduğunu bile bile evladım o halde görünce iyi olsun diye kulladim.daha kötü oldu.neyse hastane sonrası ishal durdu.ama karın şiş..biraz yemesi düzeldi.ama yüksek olmamakla beraber ateş devam ediyor.bir hafta güzel yedi.kilo baya aldı.simdi yine mide bulantısı,ateş,kulağında eli.ben yine ballı limon,adaçayı verdim.oksuruk kesildi.ama mide bulantısı ateş devam.balli limon alınca düşüyor.sonra tekrar yükseliyor.sanki karnı su dolu gibi.cok sert
USG çektirdik.sonucu yazıyorum: önemli kısmı diğerleri normal.mesane duvar kalınlığı 1,5 mm dir.klinik lab.degerlendirme önerilir yazıyor.usg çektirme sebebimiz kusma sürecinde hicbirsey yemedi içmesi. O dönemde yapılan USG de böbrekte kalsifikasyonlar gözlenmisti.ama bu sefer onlar gözlenmedi..durum iki aydır böyle.mide bulantısı ,aşırı şişlik ateş..yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.iyiki varsınız
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Tem 2019 Saat 23:09 |
|
Barsak paraziti bakildimi?? Onlari bos verin, Andazol surup: 1. gun: 1 olcek 15. gun :1 olcek daha verin.
|
|
![]() |
|
Mihrimahmetehan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Tem 2019 Saat 15:38 |
|
Yok bakılmadı parazite.
|
|
![]() |
|
Mihrimahmetehan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Tem 2019 Saat 15:39 |
|
Tamam.dr bey teşekkürler..verince tekrar durumu bildirilen.cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Mihrimahmetehan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Tem 2019 Saat 15:41 |
|
Birde Dr bey parazite nasıl bakılıyor...burda sadece bant yöntemi kurda bakıyorlar.baska türü olduğunda nasıl anlasiliyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Tem 2019 Saat 19:54 |
|
Tipik bir Turk doktor cehaleti... Selofanli Lam metodu ile SADECE, kil kurdu tesbit edilebilir. Diger barsak parazitleri ASLA bu metodla belli olmaz.. Turkiye'deki laboratuvar ve Mikrobiyologlarin ne kadar KERIZ ve cahil olduklarini bildigim icin, size gitmeyin ve dogrudan ilac kullanin dedim.. Diger barsak kurtlari icin, gaita; serum fiz ile sulandirilir ve mikroskopta kucuk buyutme ile incelenir. Amipler icinde, SF yerine Lugol'lu su kullanilir ve mikroskopta; buyuk buyutme ile bakilir. Simdiki zuppe mikrobiyologlar ellerine kaka bulasmasin diye bu yontemi kullanmazlar!! |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|