|
10 gündür ishal kusma yaşayan 1 yaşında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sevgi Şengül ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sevgi Şengül
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Tem 2019 Saat 23:35 |
Hocam acil yardımınıza ihtiyacımız var. Arkadaşımın bebeği doğuda bir devlet hastanrsindeler. Yaz tatili diye memlekete gitmişler. Çocuk ishal kusma on gündür, hiçbir şey yiyip içmiyor. Bugün 13. Kez ishal yapmış. Boynunu bile tutmuyor. Tahlil sonuçlarını istedim size göstermek için. Serum bağlanmış ilaç veriliyormuş ne olduğunu da bekliyorum şu anda. Hocam on gündür ishal bebek, nasıl olur? Ne yapmalı? Ememiyormuş bile artık.. Arkadaşım çok çok endişeli.
|
|
![]() |
|
Sevgi Şengül ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sevgi Şengül
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
LYM% si yüksek.. Bangır bangır "Viral" diye bağırıyor.
1 hafta sürecek.. Her ne kadar Rota ve Adeno virus testlerı (-) çıkmışsa da; kesinlikle viral ishal. Sakın Antibiyotik kullanılmasın, yoksa o hastaneden zor çıkarlar. Verdikleri Serum tipi yanlış.. Tuzu fazla olan Serum verilmis. Dextroz ağırlıklı Serum verilsin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sevgi Şengül
Hocam gece 26 ya çıkmış ishal sayısı.. Doktor çok şaşırmış ve sadece serumu çıkarıp bir paket Bi ilaç verdiler diyor. Sonra yine fotoğraftaki serum takılmış.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sevgi Şengül
http://4GP.ME/bbtc/1563356090686.jpg
Hocam resim ekleden eklemeye çalışıyorum hata veriyor onun için link olarak ekledim. Size zahmet verdiysem özür dilerim. Şu anda bağlı olan serum bu imiş.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tahmin ettiğim gibi; aşırı tuz yükleniyor!
Tuzu az, Dextrozu fazla sıvı verilmesi gerekir. Veya HİÇ vermesinler!! Hiç bir ilaç verilmemesi gerekir. Bütün ilaçlar ishali arttıracaktır. Evde olsa idi şimdiye kadar düzelmişti. Resimlerin hepsi çok kolay açıldı. Bu tip "Linkler" benim için daha pratik. Sakın "Probiyotik" ilaçlardan da verilmesin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|