Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Iliadin damla vs Iliadin Pediatrik sprey
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Iliadin damla vs Iliadin Pediatrik sprey

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
phenol Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı phenol Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Iliadin damla vs Iliadin Pediatrik sprey
    Gönderim Zamanı: 19 Eki 2018 Saat 09:59
Merhabalar Kadir Bey,
Oncelikle verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Sizin yazilarinizla 6 sene once oglumun surekli kulak enfeksiyonu gecirdigi bir donemde karsilasmistim. Yurtdisinda yasiyorum ve Iliadin damlayi burada bulamamistim. Burnunu surekli acik tutmaya calisarak kulak enfeksiyon riskini en aza indirgemeye calismis, ilk Turkiye ziyaretimde de Iliadin damla almayi ihmal etmemistim. Sonrasinda sizin belirtmis oldugunuz sekilde uygulama yapip, kulak enfeksiyonu problemi ile hic karsilasmamistik.....  ta ki bu gune kadar.

Simdilerde 3,5 yasinda bir kizim var. Kis aylarinda cok sik hastalanmasina ragmen Iliadin damla ile hep sorunumuzu cozmustuk. Son Turkiye ziyaretimde Iliadin Pediatrik sprey alma gafletine dustum, kullanimi rahat olur diye dusunmustum. Damla ile spreyin iceriklerine bakinca ayni gozukuyordu. Malesef sizin yazilarinizdaki sprey ve damla uygulamasi arasindaki farka dikkat etmemistim. Krese basladigi icin de son 2 aydir surekli hastaydi. Kulak enfeksiyonu yasabilecegini dusunup pediatrik spreyi uyguladim, cok huysuzlasinca da doktora goturdum, cok az atesi vardi. Tahmin ettigim gibi kulak enfeksiyonuydu, pediatrik sprey ise yaramamisti. Doktor bakteriyel oldugunu soyleyip antibiyotik verdi. Genelde burada doktorlar cok sik antibiyotik vermezler. Kizim ilk kez antibiyotik kullaniyordu ve  antibiyotik allerji yapti, hemen kestim. Bu arada da serum fizyolojik uygulamaya devam ettim. Iki kulakta da akinti oldu, sanirim zar delindi.

Damla'yi alabilecegim herhangi bir yer malesef yok acaba pediatrik spreyin icini acip bir damlalik yardimi ile buruna uygulasam sonuc alabilir miyim?

Tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2018 Saat 22:21
Icini acin ce damla sklinde kullanin.. 
Bunlari yazdiginiz da cok iyi oldu. Bilmeyenlerde; sprey ile damlanin farkini anlamis olurlar.. 
Antibiyotigi kesin.. Zaten; damla kullaninca  gerek kalmayacak. 
Yukarı Dön
phenol Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı phenol Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2018 Saat 07:38
Tesekkur ederim doktor bey. Uygulamaya basladim. Herkese saglikli gunler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.