|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Linam
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: kaşığa ağzını kapatmıyorGönderim Zamanı: 22 Nis 2014 Saat 13:26 |
|
Doktor Bey, 8,5 aylık kızım maşallah herşeyi yiyor ama ağzına kaşığı verdiğimde dudaklarıyla kaşığı sıyırarak gıdayı almıyor, ben damağına sıyırarak veriyorum. Kaşığı ağzında tuttuğumda ağzını kapatmıyor kaşığı ağzına boşaltıp çekince yemeye başlıyor. Bu bana düne kadar normal geliyordu ama dün arkadaşımın 6 aylık kızına çorbasını ben içirdim, çocuk resmen dudaklarıyla kaşığı sıyırıyor, hemde dik olarak gayet güzel yiyor, benimkini hafif yatar pozisyonda yedirebiliyorum, ağzını kapatmadığı için kaşığı çekene kadar ağzından düşebiliyor.. Bu geçicimidir? Yeme problemi yaratabilirmi? Bu sorunu nasıl aşabilirim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2014 Saat 19:38 |
|
Bebekler,ilk gunden itibaren, agizlari, meme emmeye gore "programlanmistir". YANI acik agiz, memeye vantuz gibi yapisacak, dil asagi cekilerek agiz boslugu icinde, -vakum- olusacak ve sut emilecek... Bu durumda, dudaklarin kapanmasina gerek yoktur. Bu "ic-gudusel" durum bazi bebeklerde daha uzun surebildigi icin, aynen sizinde tarif ettiginiz gibi bazi bebekler, yerken dudaklarini kapamayi beceremezler.. NORMALDIR...Zamanla duzelecek..
Eger, bu sikayet ile, bir Cocuk Norologuna giderseniz, kesin EEG cekmeye kalkarlar.. Aman ha, uzak durun.. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|