Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gece sütü ve diş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgece sütü ve diş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Konu: gece sütü ve diş
    Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 11:14
Kadir Bey merhabalar sizi özledik...umarım güzel bir mola olmuştur sizin için..
4,5 yaşında oğlum, 1 yaşındayken çenesini oyuncağına çarpmıştı. Alt ön 2 dişi sallanmıştı. Ortodontist tanıdığımız yerine yerleştirdi. Bugüne kadar geldik. Geçen hafta yine çenesini çarptı. Alt ön sağ dişi sallandı. Doktora gittik. Röntgen çekildi. Kökü ayrılmamış dedi. 1 ay dikkat edin biberon kullanmayın, ısırmasın, travma yaşamasın dedi..Ekmek dahi ..Dişin renginde bir değişiklik yok. Süt dişi ama 1,5-2 yıl kadar o dişe ihtiyacımız var ve kaybetmek istemiyorum...
Doktorla görüşmemiz esnasında gece uykusundan önce süt içmesin..Uykudan 1,5 saat önceden içmiş olsun , çürüğe sebep olur hem de midede reflü yapar dedi...Bu zamana kadar oğlum hep uykulardan önce biberonla keyif sütleri içiyordu. Dişlerini fırçalayıp su içiriyordum...Çok şükür hiç çürüğü yok..Ben eski usül devam edip uykularından önce süt içirmeye devam edince eşimle papaz olduk..Doktorun dediğini yapmadığım için..Biberonu bıraktık diş sallanmasını korumak için ama pipetle içiyor şimdi...Benim için önemli olan sizi dediğiniz..yorumlarınızı dört gözle bekliyorum..sevgiler, saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 20:57
Bırakın içsin sütünü, hiçbir zarar olmayacak.  Ayrıcada öyle 1 ay'a gerek yok, 3-5 günde kaynar. Gece sütünün ayrıcada, "Reflü" ile yakından uzaktan bir ilgisi yok. Çürük olmasın istiyor iseniz, Zymafluor kullanın. Eski maillere bakın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.