| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
persefone
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
|
Konu: İNATÇI ÖKSÜRÜKK Gönderim Zamanı: 17 Eki 2012 Saat 22:58 |
Doktor bey iyi geceler, Sizin yazılarınızı öksürükle ilgili fikirlerinizin çoğunu okusam da insanın kendi çocuğu olunca gene de direk sormak danışmak istiyor. Oğlum 4,5 yaşında kreşe gidiyor. Bugün tam 10 gündür öksürüyor. İlk 3 gün bal limon,cold miks,iladin her şeyi düzenli yaptım.Ama özellikle sabahları ve geceleri atak geçirir gibi öksürüğü artınca daha öncelerden doktorların verdiği ventolin vardı 1 çay kaşığı verdim. İki gün bu şekilde verdim sonra hemen kestim. Ateş şimdilik yok, burun akıntısı yok. Ancak balgamı varmış da çıkaramıyormuş gibi, zaman zaman da öksürürken hırlarmış gibi ses çıkararak öksürüğü arttı.Her dediğinizi uyguluyorum ama ökssürüğünü duydukça içim eriyor.sizce ne yapabilirim başka?Doktora götürmmekle hata mı yapıyorum?? Vakit ayırıp cevap yazarsanız çok memnun olurum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120735
|
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2012 Saat 03:16 |
|
Ventolin; bizim doktorlarin zannettigi ve kullandigi gibi, bir oksuruk ilaci degildir, ASTIM ilacidir. "O" doktora gitmekle hata yapiyorsunuz. Oksuruge ilac vermeyin, kesmeyin, yoksa hadise goguse inecek, iste o zaman Astim gibi tablolar olusacak. Bu tuzaktan uzak durun. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
 |
persefone
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2012 Saat 09:30 |
Cevapladığınız iiçin teşekkür ederim. Bir haftadır ilaç vermiyorum. ıhlamur bal coldm ix serum fiz devam ediyorum. o kadar şiddetli öküsrüyor ki anne olarak çaresiz hissediyor insan kendisini....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2012 Saat 19:06 |
|
Sabirli olun, kotuye gidis olsa, aniden yuksek atesi olur. Atesi olmadikca aynen devam edin. Bu sekilde mucadele ederek, bagisikligi kuvvetleniyor, sacma sapan otlarla ilaclarla degil.
|
 |
persefone
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2012 Saat 22:47 |
doktor bey iyi geceler, Bugün oğlumu kbb doktoruna götürdüm kontrol için. 5 ay önce kadar kulaklarına tüp takılmıştı. Yaz dönüşü gelin dediği için gittik.Bir kulağındaki düşmek üzereymiş çıkardı. Gitmişken öksürüğünee de baktı.Boğaz temiz kulak temiz. İlaçsız devam edin bu şeklde dedi. Yalnız oğlum geceleri arttığı için öksürüğü ve bu aralar da sıklaşan geğirmesinden bahsedince bir hafta gaviskon dverin yatarken, Öksürmek de ödem yapar dolven verin bir hafta dedi. Bunlar rahatlatacaktır dedi.Siz ne diyorsunuz acaba?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Eki 2012 Saat 03:22 |
|
Gormeden bir sey soylemem zor. Dolven, ates dusurucu, niye verdiki?? Oksuruk icin benim dediklerimi yapin.
|
 |
persefone
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2012 Saat 14:09 |
|
ben de dolven vermiyorum dr bey. ama gaviskon veriyorum ve gece öksürüğü 3 gündür bitti gibi. sizce gerçekten midesel bir sorun vardı da gaviskon iyi geldi yoksa tamamen tesadüf zaten iyileşme sürecindemiydi ki??
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2012 Saat 20:33 |
|
Ancak; Reflu olanlarda iyi gelir, sizde de oyle bir durum yok. 5 ay durdu-durdu da simdimi oldu??
|
 |