Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşırı kusma ve pütürlü gıdalar hakkında..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşırı kusma ve pütürlü gıdalar hakkında..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nursena2011 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: aşırı kusma ve pütürlü gıdalar hakkında..
    Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 11:08
dr bey merhaba..oncelıkle sorularım bıraz uzunca hakkınızı helal edın..
kızım 8 aylık..gecen ay kılosu 9800 ıdı,6. ayında boyu 72 cm dı bıdaha olculmedı..
7. ayında hemogram yapıldıgında sonuc soyleydı.
HCT 33.5
MCV 72.5
PDW 10.4
MPW 7.2
Lenfosit% 64.9
Lenfosit# 6.6
GRAN%31.2
P-LCR 9.1
DEMİR 39.45 (TAHLİLDE KOYU RENKLE CIKAN DEGERLER..DIGERLERI REFERANS ARALIGINDA)
İdrar tahlili temız cıktı..bu degerler akabınde dr SANTAFER kan ılacı verdı..bu donemde beslenme durumu cok ıyıydı kızımın uykuları duzene gırmıstı..1 hafta sonra bıcak gıbı kesıldı yemesı ve uyuması..dr a yıne gttıgımızde diş çıkardıgını ve grıp oldugunu soyledı..POLİVİT,PEDİTUS,KLAVUNAT ve diş cıkardıgı donemde agrı kesıcı etkısı old. soyledıgı DENCOL diş jeli verdi..kızımın atesı 38,5 ı buluyodu..asırı derecedede agızdan burundan kusması vardı..aslında hep kusardı ama son donemlerde cok sıklasmaya baslamıstı..ve kızım son 3 4 gundur artık uykusunda bıle fıskırır sekılde kusmaya basladı..aksam 9 da ıctıgı mamayı gece 3 4 arası oldugu gıbı fıskırttı..bunca saat sonra hıc sındırmeden gerı cıkarttı yanı.. dun yıne dr a gttık tum batın ıstedı yalnız usg de dr bısey goremedı kızımın mıdesı bos oldugu ıcın..ve dr mıdesını bosaltmak ıcın (kusacak bısey olmasın dıyeymıs) ZANTAC ,MOTİLİUM VE PARANOX fitil yazdı kullandıklarımızın yanına bırde..
kızımın ıcı tamamen surup dolu ..ıstahsızlıgı ve burnundan kusması tavan yaptı ne yerse (kı guc bela 1 2 kasık)daha yerken kusuyor ..hele pütürlü ıse aclıgından ölse dahı yemıyor..aclıgı onu yemeye tercıh edıyor..dr umuz ısrarla pütürsü hıc bırsey vermeyeceksın dıyor.vermıyorum da ama bu surec ne kadar dogru bunu sıze sormak ıstıyorum..kızım gun gun kılo verıyor,baygın baygın bakıyor sureklı mızmız,yorgun gıbı,halsız ..hele bu kusmalar onu mahfedıyor..
Cok caresız kaldım yavruma karsı n olur bır akıl verın..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 19:12
Tam sahtekar'a catmissiniz.
1- Kan tahliliniz YASINA UYGUN. Eriskin "standart degerleri" ile bu yastaki cocuklarin kan tahlilleri degerlendirilemez. Bunu yapanlar ya sahtekar yada cahildir.
2- Demir ilaclari ile cocugun butun dengesini siz bozdunuz.
3- Sut disleri cikarken asla bir sikinti yaratmazlar, soylenenlerin hepsi sahtekarlik urunudur. 20 yas dislerinin sikintisini sut disleri ile es tutmak, sahtekarliktir.
4- O verilen ilaclarin hepsini cope atin, basiniz durup dururken belaya girecek.
5- Allahtan kilo fazlasi var da bu sayede hirpalanmamis.
Ilaclari kesin, gene eskisi gibi olacak.
Yukarı Dön
gülfemrana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 14:41
peki dr bey;
1)bütün ilacları soyledıgınız gıbı kestım..kızımın eskı halıne donmesı kac gun surer...?
2)kızımın agızdan bılhassa burnundan fıskırırcasına kusması hakkında ne düşünüyorsunuz?En az gunde bır sefer en sık her ogunden sonra... daha once EMEDUR fitil vermıstı dr 1 sefer verdım o gun yıne kustu bıda vermedım..kızımın kusması sankı mıde bulantısından farklı  bısey..ılaclar cok tesır etmıyor bu sebeple..
3)aksam 10 da içtiği sütü gece 4 de uzerıme fıskırttı ..bunca saat sındırılmıs olması gerekmezmıydı?son zamanlarda sabah yedıgını, aksam kustugunda oldugu gıbı cıkarttıgını farkedıyorum..özellıkle bu kusmayla alakalı ne onerırsınız..?ogun araları kac saat olmalı...?
4)dr pütürlü gıdalar hakkında oldukca ısrarlı davranıyor..sımdı alısmazsa ılerde alısması cok zor hatta ımkansız olurmussss...sız ne dusunuyorsunuz..?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 19:52
1-ve 2-Hafta sonu tekrar degerlendirelim. Bu arada hicbir ilac vermeyin.
3- Demir ilaclarindan oluyor. Ogun aralari 3-4 saat olsun. Tabii, daha erken bir saatte acikir, isterse, verin.
4-Palavra... Bebeklere "cigneme" ogretilmez. Bu icgudusel bir durumdur. Zamani geldiginde her bebek cigner veya purtuklu yer. Ayrica, cignemek ve purtuklu yemek birbirinden tamamen bagimsiz durumlardir. Yayla corbasindaki 'pirinci' tukurup, 'cubuk kraker' yiyen veletleri biliyorum....  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2012 Saat 17:45
hocam tekrar merhaba..
dun ılacı kestıkten sonra bugun kızımın yemesınde belırgın bır artıs oldu..karnı doyunca uykusuda nesesıde az bıraz yerıne geldı elhamdulıllah..Allah sızden razı olsun..

bugun aylık gelısım kontrolu ıcın aıle hekımıne gıttık..kılo 9330 boy 74 cm olmus..
bırde kızımın elinin ustunde,bılegınde,kolunda ve yuzunde kırmızı içi su dolu kabarcıklar cıktı yaklasık 1 hafta once  sinek ısırıgı sandık once ama 1 hafta ıcersınde hıc degısmedı gorunumu..bazen de etrafı oldukca kızarıyor..dr a sordugumda alerjı olabılır dedı daha once kestıgımız ılaclardan kaynaklanıyor olabılırmıs..
bıraz farazi konustu yanı...
bırde bogazındada kızarıklık var dedı ve LOSEFAR adlı bır antıbıyotık le ZINCO şurup yazdı..

kestıgım ılacların arasında klavunat antıbıyotık vardı zaten onca zaman ıcırdım bogazında kızarıklık olması garıp degılmı?

sız ne dusunursunuz,ılac ıcırmek ıstemıyorum bunlar gercekten gereklımı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2012 Saat 20:00
Bu doktorlar, her bir halta antibiyotik vermeyi marifet saniyorlar. Baska bildikleri bir halt yok. Uzak durun bu doktorlardan verdikleri sacma sapan ilaclardan. Sinek isiriklari zaten 2-3 haftada iyilesirler. Allerjiler, tedavi etmeseniz bile en gec 4-5 gunde sonerler. Fenistil jel, kasintisini alir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2012 Saat 09:22
dun sıze danıstıktan sonra yıne vermedım ılacları hocam..
yalnız gun ıcınde 3  5 kez kuru oksuruk olurdu(genelde hep vardı) dun sabaha kadar devam ettı ısrarla..dun bıseyler yemeye baslamıstı nesesı cok yerındeydı..ama bu gece den berı yerınde durmuyor asırı huzursuz..ve yıne bısey yemıyor ...en son dun aksam 5 te sut ıcmıstı..

bu durumda ne yapmak gerekır..?bol sıvı takvıyesı ıse yararmı?ne onerırsınız?bırde sureklı sol kulagını tutuyor ne anlamalıyız..?

ve son olarak hocam sunu belırtmelıyım kı;bır anne ıcın evladını en az kendısı kadar dusunen bır dr la karsılasmak bulunmaz bır nımettır..vakıt ayırdıgınız ıcın hakkınızı odeyemem sahsım adına...

Düzenleyen gülfemrana - 15 Haz 2012 Saat 09:24
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2012 Saat 19:36
Ilac olarak verilen;"Serbest demir", mikroplar icin; "buyume hormonu" gibidir. En hafif enfeksiyonu dahi problemli ve agir gecirirsiniz. Vucuttaki bu fazla demir atilana kadar, enfeksiyonu cekeceksiniz. Gecirdigi grip, kulagina vurmaya baslamis olabilir, hemen; "Iliadin ped. burun damlasini", gunde 2x2 ser damla, 3 gun kullanmaya baslayin. Ilk dozu hemen verin,  aksam dozune sayin. 3.gunden sonra da, 1 hafta Serum fiz kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.