Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 10 yaşındaki kızım 7 gündür kusuyor, ishal ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum10 yaşındaki kızım 7 gündür kusuyor, ishal ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elagamze Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: 10 yaşındaki kızım 7 gündür kusuyor, ishal ve ateş
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 06:59
Hocam günaydın. Eski yazılarınız taradım ama benzer durum okumadım o yüzden sormaya karar verdim. değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Kızım 10 yaşında, Cuma akşamı başladı kusmaya, bütün gece çıkarttı. Sabahına ishal başladı. İnanın o günden beride lokma koyamıyor ağzına.Pazar kusma durdu sadece ishaldi. Pazartesi aile hekimliğine gittik, Augmentin, kongest, motilium ve burun damlası verdi. Antibiyotiği vermedim zaten de içemiyordu. Sonrasında kusma yine başladı. Dün çocuk araştırma hastanesine götürdüm. İdrar tahlili yapıldı. Keton 300, ph 5, asc 20, dansite 1,025 çıktı. Orasıda suprax verdi. İçirdim. Bugün halsiz ve ishaldi. Kusmuyordu. Biraz pirinç çorbası içti sıvı tüketti. Ama biraz önce ateşlendi ve yine kustu. Lütfeenn yardım edin bizede. Ne yapayım. Yine hastaneye mi götüreyim. Birde bir kulağım tıkalı gibi anne diyor. Aynı zamanda hafif öksürük ve burun tıkanıklığı da var hocam. 
Uzun oldu hocam kusura bakmayın. Cevabınızı bekliyorum kolay gelsin hocam.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 19:03
Ishal baslayinca kusmanin devam etmesi bunun VIRAL bir ishal oldugunu gosterir. Rotavirus veya Norovirus olabilir. Herhangi bir tedavileri yoktur. Muhim olan su kaybini telafi etmektir. Sakin antibiyotik vermeyin, barsak florasina zarar verirseniz is uzar. Idrar tahlili yapmasi acizliklerini gosterir. Eger evde otursa idiniz, simdiye iyilesmisti. Hastalik zaten suresini tamamladi , devam etmesi antibiyotik verdiginiz icin. Butun ilaclari kesin, bol sivi verin. kulagi icin; BURNUNA gunde 2x2 ser damla Iliadin ped. damla damlatin, gecer.
Yukarı Dön
elagamze Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 19:10
Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben çok endişelendim o yüzden götürdüm dr. bilseydim götürmezdim. Hocam şimdide ateşli ve grip gibi hapşırma, burun akıntısı var, dudağında sanırım aft gibi birşey çıktı ve bacaklarım ağrıyor diyor ve hep yatıyor. Önceki msj okumuştum domuz gribi falan olmasın? Ateşi ve ağrısı için Dolven verdim ama yanlış mı yaptım yine acaba? Bizlere önem verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 21:18
Eger beraberinde nezle halide varsa, "Domuz Gribi" olabilir, ama pratik olarak bir sey yapamiyacaginiz icin, bir sey degismeyecek. Bekleyin. Su kaybina dikkat.
Yukarı Dön
elagamze Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 23:45
Hocam çok çok teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.