Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oksuruk ve hirilti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOksuruk ve hirilti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozoz257 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: Oksuruk ve hirilti
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2010 Saat 00:47
Dr Bey merhabalar,
Size daha once de kabizlik sorunumuz icin yazmistim. Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler. Su an kabizliktan daha ciddi bir sorunumuz var. Bu sabah siddetli bir oksuruk basladi oglumda. Babasi bir iki gundur zor nefes aldigini soyluyor ama ben o denli bir zorluk hissetmemistim. Sabah bayagi kuru oksuruk vardi. Gun icinde ara ara tekrarladi. Bunun disinda ozellikle yogurt yedirirken hirilti vardi. Hiirilti ve oksurukten tedirgin oldugumuz icin doktorumuza gittik. Oglumun ana okulu cocuklarinin gecirdigi bir hastalik gecirdigini ama aslinda 6 aylik bebeklrrde pek gorulmedigini, geniz akintisi oldugunu ve pek tabi ki siddetli oksurugunun oldugunu soyledi. Ve bize Klacid 125mg surup, Zantac surup ve Aferin surup yazdi. İlkinin antibiyotik 2.nin geniz akintisi icin oldugunu ve sonuncusunun gribi icin oldugunu soyledi. Bu arada atesi yok oglumun ve doktorumuzun soyledigine gore cigerlerde de birsey yokmus. Bu durumda ozellikle antibiyotigi kyllanmali miyim? Siz balli limon soylemissiniz ancak 1 yas alti bebeklerde balin kullaniminin sakincali oldugunu okumustum. Ne yapmam gerek lutfen yardimci olun. Tesekkurler.
Yukarı Dön
ozoz257 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2010 Saat 14:49
Bugun oksuruk te hirilti da biraz daha artti :( Acil yardim lutfen..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2010 Saat 19:09
Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
ozoz257 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2010 Saat 19:31
Dr Bey tekrar merhabalar,
Konuyla ilgili gecmis mesajlari ve de sizin makalelerinizi okudum. Limonta kivaminda limonlu bal, serum fiz ve basucuna damkatilacak cold mix tavsiye etmektesiniz. Ancak maillardan anladigim kadariyla antibiotige karsi deilsiniz ve doktorumuz bize antibiotik te verdi. Aferin ve reflu ilacini zaten kullanmayacaktim ama antibiyotik kullanimi konusunda ne yapacagimi bilemiyorum. Oglum cok fazla okuruyor ve.ozellikle nefesini tislayarak veriyor. Doktorumuz bronsiolit yok demisti ama antibiyotigi kullanmazsak bronsiolite donusur mu? Yardim ve tavsiyeleriniz icin simdiden cok tesekkurler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2010 Saat 12:11
Antibiyotik ile bronşitin bir bağlantısı yok, ikisi apayrı durum.. Antibiyotik, en azından, Aferin, Peditus, Asist gibi tehlikeli değil. Antibiyotiğe gerek varmı? En kesin olanı, bir kan sayımı yaptırın, WBC (lökosit) sayısına bakın, düşükse gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.