Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - şiddetli öksürük nezle
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumşiddetli öksürük nezle

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arzufidan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Konu: şiddetli öksürük nezle
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2010 Saat 23:12
merhaba dr.bey benim kızım 1 yaşında daha önceleri bir çok kez nezle oldu s.fiz.ile geçirdik hiç öksürük olmamıştı 4 aylıkken birkaç gün dr.reçetesi ile peditus kullanmıştık o zaman hariç tabi en son hastalığı öksürük ve hafif ateşle başladı daha önce böyle olmadığı için panikledim dr.a götürdüm bronşit diyemem çok hafif dedi ve klax antibiyotik calpol peditus verdi peditusu vermek istemediğimi onu içince balgamını sökemediğini tıkandığını söyledim dr.asist ile birlikte ver o zaman tıkanmaz asisti 3 gün diğerlerini 10 gün kullan dedi 3 gün asistle birlikte kullandık ilaçları ama 4.gün sabah öksürük çok arttı boğulacakmış gibi öksürüyor ve kusuyor hırıltıda başladı geçeceği yerde iyice ağırlaştı peditusu kestim ateş bir gün 37,5-38 civarında oldu şimdi ateşi yok boşuna antibiyotik başladık dr.yüzünden kesmek istiyorum onuda ama korkuyorum bu öksürük dahada artarmı diye bu satten sonra limon ve bal işe yararmı bilmem ne yapmalıyım öksürüğü tuttuğunda boğulacakmış gibi oluyor önceki doktorumuz bu durumlarda bricanyl verirdi onu mu içireyim asist ile yeterli olurmu lütfen bir cevap yazın yardımcı olun şimdiden ilginize teşekkür
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2010 Saat 11:27
merhaba dr.bey sizden acil bir cevap vermenizi rica ediyorum ilk mesajımda kızımın rahatsızlığını belirtmiştim şimdi antibiyotiğini kestim bilmiyorum iyi mi yaptım asist bricanyl s.fiz limonlu bal ve cold mix damla kullanıyorum göğsündeki hırıltı azaldı ama öksürüğün sertliği aynı hiç yumuşamadı balgamını yumuşak bir şekilde atamıyor öksürdükçe öksürüyor ta ki kusana kadar kusunca hırıltı artıyor birkaç kez daha öksürünce kesiliyor acaba asist ve bricanyl sebep olabilirmi öksürüğünün artıp sertleşmesine fazla balgamı olmadığı için sert öksürtür derdi eski dr.umuz kesmelimiyim onlarıda nefesini uyurken saydım birkaç kez dakikada 29-30 civarı nefes alıyor ciğerlerini dinlesinler diye dr.a götürmek istiyorum ama en ufak şeyde antibiyotik ve peditus başlatıyorlar hep yanlış ilaçlar ne olur akıl verin tablomuz bu ne yapmalıyım iyice şaştım şurupları içireyimmi keseyimmi uyurken ve uyandığında çok öksürüyor ilginize şimdiden çok teşekkür ederim.iyi günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120087
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2010 Saat 13:13
O ilaçların hiçbirini vermeyin, doktorunuz yazdığı ilaçların içinde hangi maddeler olduğunu bilmiyor. Ona Calpol ile Peditus'un aynı miktarlarda "Parasetamol" ihtiva ettiğini hatırlatın.. İkisi yanyana verilmiyor.. Eski maillere bakın, bizim nezle tedavilerini uygulayın..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2010 Saat 13:22
cevabınız için teşekkür ederim.eski maillere baktım limonlu bal cold mix ve s.fiz.veriyorum ama hırıltı devam ediyor korkuyorum bu hırıltı başımıza bir iş açarmı diye göğsündeki bu balgamı şurupları kesince atabilirmi daha ilerlerse diye endişeleniyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120087
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2010 Saat 13:56
Başınıza iş açacak bir durumda ilk önce ateş çıkar... Ateşi olmadıkça hiçbir "senaryo" düşünmeyin...Tek başına ateşsiz "hırıltı", akıntının koyulaştığını, nezlesinin sona gelmekte olduğunun işaretidir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.