| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
keskine
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Konu: acil lütfen....(emzirmede ilaç kullanımı) Gönderim Zamanı: 11 Nis 2009 Saat 10:14 |
|
Merhaba Kadir Bey, Kızımız 15 aylık ama yoğun şekilde emiyor ek gıda çok fazla kabul etmiyor benim sütümü alıyor.Ama norlevo adlı bir hap varmış ilişkiden sonra kullanılan ,istenmeyen gebelikler için ,kullanmak zorunda kaldım.Kullanabilir miyim.Emzirdiğim için merak ettim.Emziren anneler kullanabilir mi yada kaç saat emzirmemem gerekir?sütümü boşa sağıp atmam gerekir mi? Teşekkür ederim.Saygılarıma
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 120137
|
Gönderim Zamanı: 11 Nis 2009 Saat 13:17 |
|
15aylık , yoğun bir şekilde emerse, hiç adet görmemeniz lazım. Meme ucundan çıkan bir hormon sizin "yumurtlamanızı" önler. Adet görmemeniz de hamile kalmayacağınız anlamına gelir. Yok eğer adet görüyorsanız, ne ilaç kullanırsanız kullanın, bebeğe bir zararı olmaz.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Nis 2009 Saat 15:32 |
|
sadece 2 kere adet gördüm,Biri geçen ay biri geçen haziranda. ilacın içinde 6 saat emzirmeyin yazıyordu,Birde internet sitesinin birinde doktoru kullanan anneye 48 saat emzirme demiş iyice telaşlandım.Kızım emmeden yapamaz.Sütümü sağıp dökmeme gerek olmadığını çıkardım açıklamanızdan doğru mu? Çok ama çok teşekkür ederim Kadir Bey.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Nis 2009 Saat 16:03 |
|
Bu arada 5 sa. 30 dk. geçmişti.İlacın prospektüsündeki gibi 6 .sa. bekleyemedim.Daha doğrusu kızım bekleyemedi susturamadık ağlamasını.Parka götürdüm meyve yedirdim mama yedirdim ama ban mısın demedi?Sorun olmaz sanırım değil mi? Üst üste sordum ama sizden yanıt almadan içim rahat etmiyor.Tekrar teşekkür ederim.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Nis 2009 Saat 21:40 |
|
Bugün bir internet sitesi buldum ve bir kadın doğum uzmanı yanıtlamış bu soruyu çok yüksek hormonlar içermektedir.2 gün emzirmeyin diyor.Başka bir sitede başka bir çocuk doktoruda öyle demiş.Ben emzirdim KAdir bey.Neden böyle bir açıklama yapıyorlar sizce.Çok endişelendim ve resmen psikolojimiz bozuldu.Biz size güveniyoruz o ayrı kızımız emzirdim zaten ama bu yanıtları okuyunca.Kızım nasıl etkilenir çok endişeleniyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 120137
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2009 Saat 10:26 |
|
İlaç firmaları, ya böyle yazmak zorundalar, yada, 3-5 bin emziren annenin yarısına ilacı verip, yarısına vermecekler ve bir müddet takip edecekler, onun sonucuna göre bir şey söyleyecekler. Bunu yapabilmeleri nerde ise imkansız olduğundan, öyle bir uyarı koyarlar. Gerek plasenta, gerek anne sütü, herşeyi geçirmez. Bu ilaç annesütüne geçer. Geçen miktar, sizin kilonuz ile orantılıdır. 50 kilo olduğunuzu varsayarsak, 1 litre süt ile ellide birini verirsiniz. Buda çocukta nekadar tesirlidir bilmek zordur. Bu korkuların sebebi, hiçkimsenin mesuliyet almak istememesinden doğmaktadır. Karar gene anneye kalıyor.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2009 Saat 12:46 |
|
Çok teşekkür ederim Kadir Bey, 50 kg. nin epey üstündeyim sanırım sorun edilecek birşey yok.Çok açıklayıcı yazdığınız için ayrıca çok ama çok teşekkür ederim.
|
 |