|
Gribal enfeksiyon |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Deryaydn
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Gribal enfeksiyonGönderim Zamanı: 14 Ara 2023 Saat 22:00 |
|
Oğlum 16 aylık 10 kg hocam evde okula giden abisi var. Geçen hafta 8 yaş abisinin çok burnu akıyordu ama ateşi ya da başka bir durumu yoktu. Dün 15 00 dan sonra bebeğin de kafası ısınmaya başladı hiç ilaç vermedim ateş düşürmedim geceyi öyle 39 derece yana yana geçirdi pek uyumadı sürekli emmek istedi sabah iyiydi keyfi. Yine saat 16 17 ye kadar az bişi iştahsızlık harici keyfinde sıkıntı yoktu ama sonra ateşi 39,5 a çıktı sonrave bu saate kadar mızık mızık ağladı uyuyamadı üstümden inmiyor huysuz. Emen bir çocuk sürekli emmek istiyor hasta olunca da. Aslında dilinin ucu pembe, gerisi de süt kalıntısı gibi beyaz ben viral olduğunu düşünüyorum. Ama çok zorladı sürekli ağlıyor zaten 2 gündür uyumuyoruz gibi bişi, kızacaksınız ama dayanamadım calpol verdim hocam şimdi ateşi hemen düştü gayet güzel uyuyor.
1) Hastalık sürecinde 1 2 kere yorgunluktan bayılmamak adına ateş düşürürsek iyileşmeyi ertelemiş olur muyuz? 24 saati geçkin ateş düşürücü ilaç hiçbişi vermedik bağışıklık yine çalışır mı? 2) bu çocuk daha hiç antibiyotik kullanmadı ama 16 aylık hayatında 9 10 kez grip geçirdi abisi yüzünden. Grip olunca tabi ki iştahı azalıyor az yiyor günlerce zaten biraz zayıf. 10 kg 82 cm. Bu hastalıklar yüzünden gelişimi sekteye uğrar mı diye çekiniyorum. 3) 6. Hastalıktan şüpheleniyorum başka bir belirtisi var mıdır? El ayak yazın geçirmişti |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 03:38 |
|
1-2 sefer vermenizin bir sakincasi yok.
Evet, Gripal enfeksiyon. 6. Hastalik: Ates duser, dokuntu baslar. Viraldir ilaci yoktur. Gelisimi ne bir sey olmaz. Kotu tarafi; onumuzdki kis da bu sekilde hasta olacak.. Iyi tarafi, okula basladiginda, mikrop kolleksiyonunu yaptigi icin, hasta olmayacak ve dersleri de (devamsizlik olmadigi icin) daha iyi olacak. |
|
![]() |
|
Deryaydn
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 09:40 |
|
Calpol ün etkisi 4 5 saat kadar sürdü sonra yine ateşi çok yükseldi. Sabah 2 3 tatlı kaşığı toplamda yediği kahvaltı. Ateşi çok kafaya takmıyorum ama az yediğinde daha da süzülür mü diye çok çekiniyorum hocam derdim o:(
Ateş düşüp döküntü başlamadan önce 6. Hastalığı kestiremiyoruz o zaman hocam doğru mudur? Ani başlayan 39 üzeri ateş olunca bir de 2 yaş altı olunca aklıma o gelmişti.
|
|
![]() |
|
Deryaydn
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 10:12 |
|
Hocam kusma da başladı bu arada sadece anne sütünü kusmuyor bir lokma yesin hemen öğürüyor acaba domuz gribi mi
|
|
![]() |
|
Emy
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 14:31 |
|
Her bebek farklıdır. Geçmiş olsun. Benim oğlum 8 aylıkken 6.hastalık geçirdi. Lakin 3 gün boyunca hiçbir ateş düşürücü ateşini düşürmemişti. 38.8 altına düşürememiştik. 3 günün sonunda bıçak gibi kesildi ateş. Akabinde döküntüler oldu.
|
|
![]() |
|
Deryaydn
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 15:22 |
Hocam hiç ağlaması kesilmiyor huzursuz ve sabah 2 kez kustu su da kabul etmiyor diye gittik kan tahlili verdik. Bari bi işe yarasın diye demir seviyesi ve d vit de baktıralım dedim onlar daha çıkmadı. En son 7 aylıkken bakılmıştı çünkü. İnfluenza salgını var diye sürüntü de aldılar ama o negatif geldi |
|
![]() |
|
Deryaydn
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 16:20 |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 20:07 |
|
Ates dusurmeyin!!! Ates olmazsa, bagisiklik calismaz!!
Antibiyotik GEREKMIYOR!! Anemi :Yok. Kan hastaligi/Losemi:Yok. Grip icin anlattiklarimi uygulayin. D vitamin seviyesi anormal dusuk!! Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 icirin, Nisan ayinda sadece D vitamini baktirip, bana yazin. Gerisi onemli degil, assagilik laboratuvar eriskin "Referanas Araliklarini" kullanmis.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|