Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo alimi .sute gecen ilac?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo alimi .sute gecen ilac?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kilo alimi .sute gecen ilac?
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 23:07
Hocam 5ayini yeni tamamlayan bir kizim var. Bir bucuk ayda 50gr almis sadece. Rota asisi olmustuk sonrasinda dusmeye baslamisti kilo alimi ama bu da cok az geldi. Yorgun uykusuz ve stresli gunler gecirdim diger cocugumun 10 gunu bulan atesi.biyopsi alincak denmesi vs. Onlar sutu azaltmis olabilir mi? Bir de hasta oldugum icin largopen vermisti dr onu alirken bebek hep emdigini kusuyordu.ilaci veren dr 3 yasindaki ogluma asist ve ventolin verdigi icin sicili bozuk bende😊ama sorgulamadan largopeni kullandim bebege gecisi oluyor da ondan kusuyor olabilir mi? 50gr almasi beslenemedigi anlamina mi gelir .habire de emiyor sut damliyor gogslerden biraz durunca
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 02:19
1- Kilosu; 7kg'dan fazla ise, normaldir..  Onceden asiri kilo alanlarda durma olur...
2- Siz memeyi teklif edin, istedigi kadar alir.
3- Kakasina bakin, "altin sarisi ve hardal kivaminda" ise, yeterli besleniyordur. Ac kalinca, sert, top-top kakalar yapar.
Bu konu hakkinda cok yazildi, eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 09:21
Evet hocam kakayla ilgili kisimlari biliyordum ama kusmasini anlamlandırmaya calisiyorum acikcasi. Evet altin sarisi hatta bazen cok beslendiginden yesil bile oluyor.7500 gr. Durmasini anlamlandirabilsem de kusmasi sindirme sonrasi peynirleme gibi degil hocam. Ben antibiyotigi gereksiz kullaniyor olabilir miyim? Cocuklar icin olan seyler bizim icin de gecerli mi antibiyotikte? Once bogaz agrisi yutkunma zorlugu basladi agri kulagima vurunca gitmistim atesim olmamisti. Dun sizin maillerinizden bakarak iliadin damlattim rahatladi kulagim.bogazimda sadece kizariklik var. Ates olmadan biz de mi antbytk kullanmamalyz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 17:52
1- Evet, antiboiyotigi gereksiz kullandiniz.. Siz Turk doktorlarina ne bakarsinizki!!!
Onlar selam verene Antibiyotik yazarlar.
2- Dogru; atesi olmayan bir sahista Antibiyotigin geregi yoktur.
Ayni cocuklardaki gibi; agiz kokusu ve dilde pas olmasi da onemli bulgudur.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 18:08
hocam bebek abisının atesli donemınde ateslenmıstı. tamamen grıp emareleri var su an oksuruk ve balgam kaldı ama bogazları da kıpkırmızı yutkunmakta zorlanıyor. emdıgını habire cıkartıyordu bırden fıskırmaya yakın bır sekılde ustune degıl yere gelıyordu kustugu yani. sımdı de karın agrısından kıvranıyor uykudan uyanıyor cok hareketli olmasına ragmen. gazını yapınca rahatlıyor ama sureklı karnı agrıyor sanki. domuz gribi olmus olabilr mı?4 aylık wbc ateslıyken 13 cıkmıstı. 

o kadar cok emıyor kı sut yetmıyor olması cok mantıksz gelıyor kustuklarından olabılır mı alamaması

Düzenleyen mrb - 06 Oca 2016 Saat 18:10
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2016 Saat 03:13
Domuz gribi; olabilir, ama neyseki cocuklarda hafif seyrediyor.
WBC:13 olmasi viral enfeksiyonu gosterir.
SAKIN: Antibiyotik veya soguk alginligi ilaclarini kullanmayin.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2016 Saat 13:02
hocam bebeğin daha kolay atlatabilmesi için ben içtiğim su miktarını mı arttırayım? gercekten emerken doya doya emdıgının farkındayım cunku. bugun bıngıldagı hafıf cokuk gıbı olunca bıraz tuz seker su ve limonu karıstırarak verdım cok mutlu oldu cok guzel uyudu sapsarı da kakasını yaptı gazdan kıvrandıgından yapamıyordu. ben kendı ıctıgım suyu arttırarak emmesı taraftarıyım ama sız ne tavsıye edersınız hocam? ek besıne gecmek ıstemıyorum,6.aya kadar emsın ıstıyorum. Ben de cok az su ıcıyordum cunku. kılosunu tartarak kontrol etsem artıyorsa bıraz daha emzırsem olur mu? rota asısının 2.dozunu vurulacagız bu hafta cunku

Düzenleyen mrb - 07 Oca 2016 Saat 13:03
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2016 Saat 18:50
Ozel hicbir sey yapmayin. Caniniz nasil istiyorsa, o kadar yiyin, o kadar su icin.
Susadiginizda su icin. Suyun icilmesi icin; gereken bir saat yoktur. Oturarak veya ayakta
icmeninde bir zarari yoktur. Bunlarin hepsi; 16.Asir sacmaligidir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.