Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Matmazel
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
|
Konu: 2-3 gunde bir yesil kaka Gönderim Zamanı: 06 Oca 2014 Saat 19:43 |
Merhaba Kadir bey. Eski makalelerini yazdiginiz cevaplarin nerdeyse hepsini okudum fakat icim rahat etmiyor yinede sormak istedim.
Kizim suanda 66 günlük. 19 aralikdaki doktor kontrolunde kilosu 4600 boyu 56 cm di. Simdi biraz almis gibi ama tam bilemiyorum. 2 haftadir kaka yapmakta cok zorlaniyor. Cok sancilandigi icin 2-3 gunde bir uyariyorum ancak o zaman kakasini yapiyor. Yazilarinizdan yola cikarak Olabilir diye dusundum fakat 3-4 gundur yemyesil bir kaka yapiyor ama kivami hafiften koyulasti ama cok da kati degil.kizim gogsumu sadece 2-3 dk emiyor sonrasinda itiyor agliyor emmek istemiyor. Az emdigi icin sütüm cok azaldi artik hic doymuyot, pompayla sagdigimda bile cok az sut cikiyor. Mecburen mama takviyesi yapiyorum. Fakat son gunlerde mama iciyor anne sutunu takviye yapiyormusum gbi oldu. 2-3 saate bir 90 cc sut icince doyuyor. Az verince cok agliyor epey ugraslar sonucu susturabiliyorum. Napmam lazim bana bi yol gosterin. Bir de her mama icisinden sonra 2-3 kasik su veriyorum.Ne kdr mama icmesi onun sagligiyla dogru orantili olur?
|
 |
Matmazel
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2014 Saat 19:50 |
Ayrica kizim gaz sancilari ceken bir bebek. Doktorum mama kullanmami istemiyor ama hic sütün yoksa cocugun tabi ki ac kalmasin dedi aptamil conformil daha az gaz yapar dedi. Ama yine de olacaktir dedi. Gaz ilaclari kullaniyorum sanki biraz hafifliyor . Surekli gosterdiginiz gbi gazini cikariyorum. Hem alttan hem ustten catir catir gaz cikariyor ama yinede sancilaniyor. Bir de gunde 2 bazen 3 kez hickirik tutuyor. Normal mi?
Kusra bakmayin cok soru sordum ama genc ve acemi bir anneyim. Bir de 12 gunlukken 6 gun yogun bakimda yatti bebegim, crp si 97 cikti. Antibiotik tedavisi gordu. Bu yuzden Cok endiseleniyorum artik :/ cevabinizi acilen bekliyorum. Simdiden cok tesekkur edrim
|
 |
Matmazel
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2014 Saat 23:01 |
Hocam merakla cevabinizi bekliyorum. Telefonu elimden düsürmüyorum cevap yazacaksiniz diye :(
|
 |
Gamze
Kıdemli Moderatör
Dora'nın annesi
Puanlar: 8912
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2014 Saat 23:05 |
Matmazel Yazdı:
Hocam merakla cevabinizi bekliyorum. Telefonu elimden düsürmüyorum cevap yazacaksiniz diye :( |
Kadir Hocamız soruları sıra ile cevaplamaktadır fakat siz her yazdığınızda son sıraya yerleşiyorsunuz..
|
 <a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118611
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2014 Saat 23:27 |
Sikayetlerinizin tamami "Asiri fazla " beslemeniz yuzunden... Birde verdiginiz "gaz ilacalari" barsak hareketlerini azalttigi icin, daha beter olacaksiniz. Hemen butun ilaclari kesin. Beslenme aralarini acin, sakin mama vermeyin, gaz cikarmaya devam.
|
 |
Matmazel
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2014 Saat 23:38 |
Peki hocam ilaclari hemen kesicem. Mama konusundaki hassasiyetinizi biliyorum desteklemiyorsunuz fakat sadece anne sütüyle doymuyor hocam. Tek gogsumu en fazla 2-3 dk emiyor. Sonrasinda da cok agliyor, mamayi verince susuyor :/ kiyamiyorum bende , ac kalsin istemiyorum :((
|
 |
Matmazel
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2014 Saat 23:53 |
Affiniza siginarak bir sorum daha olacak. Bu hafta tetonoz/difteri asisi olucaz. Rotavirus asisinida ayni gun yaptirmamizda bir sakinca olur mu ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118611
|
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2014 Saat 06:32 |
Biraz; "obur cuce". Doydugundan emin oldugunuzda, mama istese bile sadece su verin...
Mutlaka; ayni gunde yaptirin,ZIRA:
1- ROTAVIRUS ASISI'nin ilk dozu;3.5 aydan sonra yapilamiyor.
2- Diger asilarla; ya ayni gunde, yada en az 1 ay ara ile yapilir...
|
 |