Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelişim ve Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGelişim ve Öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: Gelişim ve Öksürük
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 11:59
Hocam,
Oğlum 1 yaşını bitirdi. Geçen ctesi 1 yaş aşılarını oldu ve muayene edildi. Doğumda 3,250kg;50cm;35 cm baş çevresi olan değerler şimdi 9,400kg;79cm;46 cm baş çevresi. Gelişimini yorumlayabilir misiniz?

Devit 3 ampul içirdim ve floruna devam ediyorum. Bir süredir hiç yoğurt yediremiyordum ama süt içmeyen çocuk bir anda kaşıkla günde 600ml süt içmeye başlamıştı. Ctesiden itibaren ise hiç bir şey yediremiyorum. Pazar gecesi burun akıntısı başladı. İki gündürde öksürük, gözlerde yaşarma ve kaşıntı başladı. Akıntı da şeffaf bir şekilde devam ediyor. 5 gündür sadece bir kere çorba ve bir kere de etli sebze yemeğinin yarısını yedirebildim. Ekmek yemeyi çok seviyor. Ekmek torbasına uzanıp sürekli elimle vermemi istiyor. Sadece ekmeğin ne yararı olacak diye hayıflanıyorum ama hasta diye çok üstelemek de istemiyorum. İşin ilginç tarafı öksürüyor ama ekmek yiyor ve su dışında sıvı bir şey istemiyor.
Grip için anlattıklarınızı yapıyorum. Ballı limon yerine iki gündür birer dilim portakal verebildim. Sütüm çok az ama tüm gece koynumda emmek istiyor. Burnuna serum fiyolojik sıkıyorum. Yatağına cold mix damlatıyorum. Pek rahatlatamadım. Ateşi yok o yüzden hiç doktora götürüp kan tahlini yaptırmayı düşünmedim. İliadine ne durumda başlamalıyım?

Düzenleyen cigdempolat - 13 Mar 2013 Saat 16:40
Cigdem
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 19:24
Hocam bu akşam biraz ateşimiz çıktı. Öksürük arttı. Bu hastalık seyri de grip için normal midir? Daha önceki hastalıklarında ya direk ateşi çıkıyordu. Ya da burun akıntısı ve öksürük oluyordu. Önce huzursuzluk ve iştahsızlık, sonra akıntı, sonra öksürük ve en son da ateş başladı.
Cigdem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 20:14
1- Boyu anormal derecede uzun, 5cm fazlasi var ( yanlis olculmus olabilir) .. Buna mukabil; agirligi 400gram eksik..
2- Gunde en az 600ml. sut, 1 kofte kadar etli gida ve meyvasini aliyorsa, gerisi onemli degil, o takdirde ekmek yemesinin sakincasi olmaz.
3- Iliadin'i. Serum fiz burnunu acamadiginda kullanin...
Gerisi aynen devam.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 09:37
Boyunu farklı yerlerde ölçtürdük. Sizin daha önce söylediğiniz gibi, kuduruk ve et tutmayan bir velet.
Dediğiniz gibi beslenmede süt eksiğimiz vardı. Onu da tamamlamaya çok yaklaşmıştık ki hasta olduk. 6 gündür nerdeyse hiçbir şey yediremiyorum. Sadece ekmek yiyor. Dediğim gibi onu da ben çok vermek istemiyorum.

Gece boyu ateşi oldu ana şu anda yok. Ne zamana kadar beklemeliyim iştahı için? İştah açmak için sipraktin başlamalı mıyım?

Ben az yiyor diye boş yere üzülüyormuşum. Şimdi anladım yemeyen çocukların annelerini. Tüm annelere sabır diliyorum.
Cigdem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 19:43
Istah icin acele etmeyin. Sut/yogurt bol verin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 10:12
Dün gece çok fazla ateşlendi. Hep ağladı. İki kere ilaç vermek zorunda kaldım. Hocam hiç birşey yemiyor içmiyor. Acıkır elbet diğer öğünü yer diye ümit ediyorum ama yemiyor yemiyor. Ateş çıkmayacaktı belki, 7 gündür yemediği için güçsüz düştü diye düşünüyorum.
Acele etmeyin dediğiniz için biraz daha sabredeceğim. Değişik şeyle sunun diye okudum bir internet sitesinde krep yaptım. Ekmek yerine yerse dedim ama yine olmadı.

Acd3'ü kesip Devit ampul içirmiştim. D vitamini içermeyen vitamin olarak ne verebilirim?

Düzenleyen cigdempolat - 15 Mar 2013 Saat 10:14
Cigdem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 20:41
Genel durumunu takip edin, duskunlugu artiyorsa, bir Kan sayimi yaptirip. WBC degerine bakariz. Istah icin acele etmeyin. Vitamine gerek yok, bir fayda saglamaz.. Bu uygulama, eski doktorlarin hastayi, lafi fazla uzatmadan,  "bastan savma" sekli idi...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2013 Saat 18:00
Geçen cuma günü WBC değerine baktırdık. 9.4 çıktı. Herhangi bir ilaç vermedim. Doktor boğazı hem çok kırmızı hem de beyaz beyaz lekeler görülüyor dedi. İştah için üzülmeyeceğim. İki gündür biraz daha iyi, süt içirebildim. Burnu hala tıkanıyor serum fizyolojikle açıyorum. İliadin hala başlamamıştım ama bu akşam başlayayım diye düşünüyorum. Kulağını tutuyor dünden beri, hastalığı ile ilgili midir?
Bu yaş için Kritik WBC değeri 17 diye okudum. Başka bir yazınızda 7 yaş için kritik WBC değeri 13 okudum. Hangi yaşta hangi değerlerin üstüne ilaç vermeliyiz?
Cigdem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.