Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gece boyu mama yeme alıskanlıgı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgece boyu mama yeme alıskanlıgı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
doruk_kayra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: gece boyu mama yeme alıskanlıgı...
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2011 Saat 21:11
merhaba hocam
benım 2 yaş 2 aylık bır oglum var ve yaklasık 1 haftadır sabaha kadar 3 bıberon mama içiyor, aslında daha öncedende 2 bıberon ıcıyordu ama benazaltmayı basarmıstım  ama 1 haftadır tekrar basladı gece mama yememesı en saglıklısı bılıyorum ama
devamlı mızmız uyanıyo mama mama dıe aglıyor ben vermeyınce babasına seslenıyor baba mama dıe ,
böylece sabaha kadar 3 hatta bazen 4 bıberon mama ıcmıs oluyor,
tabı halıylede gecede 2 kezde altını degıstırmek zorunda kalıyorum , altını degıstırmekte gecıkıncede bezden gecıyor hersey ıslanıyor, bende böylece mama vermek olsun bez doldumu tastımı dıe uyanıp kontrol etmekten zırt pırt kalkmaktan uyuyamıyorum böylece sabaha kadar toplasam 2 saat uyumuyorum :(
sonuc olarak bu mama alıskanlıgından nasıl uzaklasabılırz ne önerırsınız  ya mama yada su ıstıyor, yalancı emzık gıbı bıberon agzında uyuyor ,
baskaların cocukları gece yatarken bı bıberon mamayla sabaha kadar uyuyor neden bızım oglumuz böyle ayrıca uyku sorunumuz var bu kadar sık uyanıp mama ıstıyor yanı oda saglıklı uyumuyor,
gündüz  ise cok hareketlı bı cocuk bazen gündüzlerı uyumuyoruz bıle:(
bıze yardımcı olun hocam lütfen, şimdiden teşekkür ederım:))
http://img33.imageshack.us/img33/3065/dsc03347w.jpg

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120087
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2011 Saat 10:15
Her çocuk farklıdır... Sizinkisi de bu türden bir çocuk... Ayrıca kazık kadar çocuk ne maması yiyormuş??? Kutu sütlerinden verin, yeterli olur. Benim hastalarım, '82 den beri, 4. aydan itibaren "kutu sütü" içerler, hiçbir yan tesirini görmedik..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2011 Saat 16:34
Hocam mamadan kastım sadece mama degıl yanı sabaha kadar 4 bıberon sıvı tuketıyor, bir mama bır süt verıyorum zaten 1 yasından berıde hazır kutu sütlerınden verıyorum günde 1 lt'den fazla içer versem  gündüz her tür yemegıde yıyor yanı bız ne yersek yer,
ama gecen sene karacıger yaglanması oldu o yüzden fazla süt vermemem gerektıgı sölemıstı doktorumuz, ben sadece sabaha kadar sıvı tüketmesınden rahatsızım maması oarası deıl hem bıze ezıyet hem ona zararlı :((

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2011 Saat 10:47
O yaşta Karaciğer yağlanmasımı??? Karaciğer biopsisi veya US  mu  yapıldı? Ne şikayeti vardı??
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 10:18
hocam ellerınde,yüzünde ve bacaklarının bellı kısımlaında yag bezelerı oluştu oturdugumuz yerde ne oldugunu anlayamadılar ve unv gönderdıler önc karacıger yaglanması dendı ,yemeklerını yagsız yapmamız gerektıgını sütüde kesmemız gerektıgını söledıler, daha sonrada alerjı testı yaptılar alerjısı cıkmadı bıseye o arada verdıklerı ılaclar ıyı geldı o günden berı az yaglı yemekler yapıyorum ve sütüde hala sulandırarak verıyorum, ama bıberon tıryakılıgı var ne olursa ıcıyor bıberondan ya bır cocuk sabaha kadar 3-4 bıberon sıvı tüketırmı bu normalmı yanı?
ne yapmalıyım ıstedıgınde vermedıgımde uyanıp ağlıyo babasından ıstıyo:(

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 14:40
Süt vermezseniz, su içececek.. Karaciğer işine pek aklım yatmadı, bu nerenin üniversitesi??
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 18:25
aydın adnan menderes ünv.
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28841&title=gece-boyunca-cok-su-iciyor ayrıca bu lınktekı arkadas gıbı sorunumuz yanı onun bebegıde su ıcıyomus benım  oglumda sıvı olsunda ne olursa olsun gundüzde ıstıyor devamlı ve bu arkadasa dedgınız gıbı bende duymustuk dıyabet sorunu olabılır dıe ne dersınız bı test yaptırmalımıyım ne önerırısınız=?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2011 Saat 10:47
Tam idrar tahlili yaptırın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.