Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sık idrar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sık idrar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sık idrar
    Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 00:01
Hocam merhaba
Kizim 5 yasinda 15 kg 105 cm
 Anaokuluna basladi. 1 ay once grip gecirdi. Oksuruk ates vs ilacsiz (iliadin kullandi)10 gune bitti. Oksuruk bittigi gun alerjik urtiker oldu. Sizede yazdim. Zrytec verdim 10 gun boyunca gecti cikmadi birdaha. Zrytec son dozu olan gun burnu akti, ates olmadi, degisik oksuruk oldu ilac vermedim (iliadin yaptim, ve serum fizy) 5 gune iylesti. Sumuk devam ediyor bazen koyu beyaz bazen sari yapiskan inatci. Genel hali iyi. Bunlari yazdim belki hastaligin devamidir diye.
5 gundur cok sık cise cikiyor. Son 3 gundur evdeyse 5 10dakikada, disarda yarim saate cisi geliyor. Anaokuluna hevesle basladi 3 4 hafta sonra gitmek istemedi. Bilmiyorum psikolojik midir. Okulda da cise gitmis cok. Erken aldim bugun. Gece sorun yok normal halinde.
Urtiker oldugunda gaita da parazit ve 3 gun ust uste selofan bant yapildi temiz cikti. Her sabah karnim agriyor diyordu idrarda tetkik ve kultur verdirdim temiz cikti.
Bu kadar cise cikinca bugun idrar verdirdim temiz cikti. 
Ne yapmam gerekir?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120013
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:21
İdrar temiz. Önemli bir durumu da yok.
1- Sinirsel olabilir. Misal sevdiği bir dizi veya TV programını seyrederken çişi gelmez!!
2- Selofan bant SADECE; Kıl kurdunu gösterir. Ascaris, Trichuris ve diğerlerini göstermez. 
Ağız suyu akıyorsa, karın ağrıları oluyorsa, 1 kerelik, Andazol şurup,1.5 ölçek (15ml) verin. 3 hafta sonra 
tekrar verin.

Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:59
Hocam 
1. Sevdigi birseyi izleyince de geliyor son 3 gundur. Sinirsel olabilir. Sinirsel oldugunda sevdigi seyleri yapincada cisi bu kadar sık gelmesi normalmidir?
2. Agiz salyasi hic yok. En arka disleri geliyor yazdan beri kabarmis orasi ek olarak. Karin agrisi oluyor ama hep okula gitmemek icin diye hissediyorum. Sabah kalkiyor oram agriyor buram agriyorla basliyoruz gune.  Dirsek arkasi bacak arasi vb yerler agriyor diyor. Gercekmi degilmi taspit edemiyorum.
4 gun okul tatil diycem bakalim agrisi olacakmi. Olursa andazol veririm.
Donusleriniz icin cok tesekkur ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.