|
Sık idrar |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Aselglz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Sık idrarGönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 00:01 |
|
Hocam merhaba
Kizim 5 yasinda 15 kg 105 cm Anaokuluna basladi. 1 ay once grip gecirdi. Oksuruk ates vs ilacsiz (iliadin kullandi)10 gune bitti. Oksuruk bittigi gun alerjik urtiker oldu. Sizede yazdim. Zrytec verdim 10 gun boyunca gecti cikmadi birdaha. Zrytec son dozu olan gun burnu akti, ates olmadi, degisik oksuruk oldu ilac vermedim (iliadin yaptim, ve serum fizy) 5 gune iylesti. Sumuk devam ediyor bazen koyu beyaz bazen sari yapiskan inatci. Genel hali iyi. Bunlari yazdim belki hastaligin devamidir diye. 5 gundur cok sık cise cikiyor. Son 3 gundur evdeyse 5 10dakikada, disarda yarim saate cisi geliyor. Anaokuluna hevesle basladi 3 4 hafta sonra gitmek istemedi. Bilmiyorum psikolojik midir. Okulda da cise gitmis cok. Erken aldim bugun. Gece sorun yok normal halinde. Urtiker oldugunda gaita da parazit ve 3 gun ust uste selofan bant yapildi temiz cikti. Her sabah karnim agriyor diyordu idrarda tetkik ve kultur verdirdim temiz cikti. Bu kadar cise cikinca bugun idrar verdirdim temiz cikti. Ne yapmam gerekir? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:21 |
|
İdrar temiz. Önemli bir durumu da yok.
1- Sinirsel olabilir. Misal sevdiği bir dizi veya TV programını seyrederken çişi gelmez!! 2- Selofan bant SADECE; Kıl kurdunu gösterir. Ascaris, Trichuris ve diğerlerini göstermez. Ağız suyu akıyorsa, karın ağrıları oluyorsa, 1 kerelik, Andazol şurup,1.5 ölçek (15ml) verin. 3 hafta sonra tekrar verin. |
|
![]() |
|
Aselglz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:59 |
|
Hocam
1. Sevdigi birseyi izleyince de geliyor son 3 gundur. Sinirsel olabilir. Sinirsel oldugunda sevdigi seyleri yapincada cisi bu kadar sık gelmesi normalmidir? 2. Agiz salyasi hic yok. En arka disleri geliyor yazdan beri kabarmis orasi ek olarak. Karin agrisi oluyor ama hep okula gitmemek icin diye hissediyorum. Sabah kalkiyor oram agriyor buram agriyorla basliyoruz gune. Dirsek arkasi bacak arasi vb yerler agriyor diyor. Gercekmi degilmi taspit edemiyorum. 4 gun okul tatil diycem bakalim agrisi olacakmi. Olursa andazol veririm. Donusleriniz icin cok tesekkur ederim.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|