|
Kaka yapmıyor |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Leyla kaya
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Leyla kaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kaka yapmıyorGönderim Zamanı: 19 Ağu 2024 Saat 18:45 |
|
İyi günler hocam 1 hafta sonra oğlum 6 aylık olacak. 4 aylıkken kilosu 7 boyu67sm. Doğum kilosu 3600 boy50 sm. Sorunumuz şu ki doğduğundan 2 ayına kadar bebeğim 2 3 günde bir kaka yapardı. 3 ayından sonra haftada bir yapmaya başladı ve kakası püre şeklindeydi bebeğim anne sütü ile besleniyor. Doktora götürdüm röntgen yaptı normal dedi probyotık verdi ama hala haftada bir şeklinde yapıyordu. Şuan ek gıdaya geçtik günde bir veya iki kere sebze meyve püresi yoğurtlu bebe bisküvisi veriyorum tabi hala ana gıdası anne sütü ve yine kakasını 3 4 günde bir çok az yapıyo. Çok sık gaz çıkarıyo bazen lavman yapıyorum kakasının kıvamı yumşak yetişkin insanın dişkısı gibi .Sorum şu bu normalmi yani ek gıdaya rağmen kakasını geç yapması,bağırsaklarda bir sorun mu var acaba ne yapmam gerekir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2024 Saat 22:20 |
|
LÜtfen öncelikle Yazarlar kısmındaki; "Yeni Doğan bebek Özellikleri" makelmi okuyun.
1- Bu yaşta, bilhassa anne sütü alan bebekler. 7-8 günde bir "püre şeklinde" kaka yaparlar. Bu çok doğal bir durumdur! 2- Türkiye'deki Çocuk doktorları "YeniDoğan" konusunda hiçbir bilgileri yoktur! Resmen Dahiliye doktoru kafası ile iş yaparlar! 3- Bu durum için Röntgen çekilmesi o doktorun ahmaklık seviyesini gösterir. 4- SAKIN bu doktorlara uyup da lavman filan yapmayın. 5- Öncelikle anne sütü verin. 2 sene sadece anne sütü veren 6 annem oldu! Kesinlikle Türk doktorlarının ek gıda konusundaki ısrarlarına kanmayın. Onların derdi, 6 aydan sonra aşılar bitince de her ay doktora gitmeniz içindir. "-Öbür ay mutlaka gelin, sebze çorbasına maydanoz ilave edeceğiz!" 6- Sebze çorbaları, püreleri ve başka her türlü iğrenç karışımları vermeyin. Bunlar Amerikalı anneler gibi yemek yapmasını bilmeyen anneler içindir. Ek gıda olarak, kendinize pişen her türlü kıymalı sebze yemekleri, bilhassa yoğurt ile karışabilenler ideal bebek yemekleridir. 35 sene özel hekimliğinde hiçbir anneye "sebze çorbası "tarif etmedim. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|