|
Belinden sıvı alınması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dünya ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şub 2024 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şub 2024 Saat 03:05 |
Merhaba Kadir hocam iyisiniz umarım 🙏
Ben Viktorya 12 yaş oğlum için yazıyorum size. 1 yıl önce gözlerinde sağ 0,25 sol 0,75 uzakta görememe teşhis konuldu gözlük kullanıyor. Rutin kontrole gittimiz zaman ara ara baş ağrısı oluyordu dile getirdik. Göz Dr. Papilödem mevent teşhisi koydu MR istedi ve nöroloji doktoruna sevk etti. Nöroloji doktoru belinden sıvı basıncı ölçmemiz gerekir diyor fakat şuan çok korkmuş durumdayız bir anne olarak o işlemi yaptırmaktan çekiniyorum 😔 sizden ricam bize bir öneriniz var mı? Öğlumun hayatını etkiler mı ? spor yapıyor tenis ve yüzme bunlara engel olur mı? kalıcı bir hasar oluşur mı hocam? Doğal olarak çok korktuk hiç duymadınız bir işlem bizi aydınlatırsanız çok minnettar kalırız 🙏 şimdiden çok teşekkür ediyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Belinden "su alinma islemi" SADECE:
Menenjit veya Kafa Ici Basinc Artma durumlarinda uygulanir! Menenjit olmadigi kesin!! Kafa ici basinc artmasi; EVET, gozde Papilla odemi tesbit edilirse, "Basinc artmasi" VAR demektir. AMA, gunumuzde artik doktorlar guven kalmadigi icin, Goz dibi muayenesini, baska bir yerde daha yaptirin derim! Hele AYNI Hastane icindeki doktor paslasmalarina karsi cok uyanik olmak gerekir. Basinc artmalarinda olan bas agrilari cok siddetlidir. |
|
![]() |
|
Dünya ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şub 2024 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok çok teşekkür ediyorum 🙏 ilginiz için
Göz doktorun istediği MR sonucunda Papila ödeme rastlanmadı fakat orada bir şişlik görünüyor hafif ve oğlumun gözlük numarasında ilerleme de yok aynı gözlüğü kullanıyoruz şuan. Onun için nöroloji doktora sevk verildi fakat doktorumuz ısrarla sıvı alınması taraftarı çünkü oradaki basıncı ölçmesek tedaviye başlayamayacağına söylüyor ve eğer geç kalınırsa körluk a kadar gidermiş. Farklı bir nöroloji uzmanıyla da görüşelim hocam o da aynı teşhis verirse yaptıralım mı diyorsunuz ? çünkü MR da Papilaya rastlanmamış çok tehlikeli bir işlem mı hocam sıvı alınması
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilen doktor elinde "tehlikeli" DEGIL!!!
Ama sizin durumunuzda belli ki GEREKSIZ! Dedigim gibi, "Kafa ici basinc artmasi" ciddi bir olaydir. Cocuk etrafta kosup-oynayamaz. Agri devamlidir ve SIDDETLIDIR!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok ama çok teşekkür ediyorum size hocam 🙏 iyi ki varsınız
Farklı doktorlara randevu aldık hocam bizi aydınlattığınız için minnettarız.🙏✨
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|