|
Çiğ peynir |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yagmurb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2017 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 470 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 10:49 |
Merhaba kadir bey yayla sütü alıp peynir yapmak istiyorum ama ciğ sütten peynir yapacağım pastorize süt değil salamura yapmadan yapılan peyniri kaynatırsak mikrobu kırılır hastalık kalmaz diyorlar peynir olduktan sonra kaynar suda 5 dk kalsa tüberküloz brusella riski devam eder mi. Tuzlu suda 3 ay kalmak zorundamı.
Düzenleyen yagmurb - 29 Ara 2023 Saat 10:49 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118691 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Brucellosis icin, bekletmek yeterlidir.
Verem icin Pastorizasyon sart.
|
|
![]() |
|
yagmurb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2017 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 470 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Olmuş peyniri kaynar suda5 yada 10 dk tutmak pastorize için yeterlimidir.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118691 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir tasim kaynatmak bile yeterlidir de, buyuk kalip peynirde, ic kisimlardaki bakterileri yoketmek ZOR!
Ince dilimleri 2-3 dakika tutarsaniz belki. Hellim peyniri gibi isiya dayanikli peynir olursa, olabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|