|
Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Ben_im
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ateş, öksürük ve boğaz ağrısıGönderim Zamanı: 22 Haz 2022 Saat 04:25 |
|
Hocam Merhaba,
Kızım 5 yaşında. 2 hafta önce dondurma yemesi sonrası mevcutta olan öksürük arttı, balgamı da ve boğaz ağrısı oluştu. 20 Haziran’a kadar ateşsiz normal seyrinde geldik. Bir de konjaktivit yaşadık. 7 gün damla kullandık. O da geçen hafta çarşamba bitmişti. 20 Haziran Pazartesi hafif ateş oldu, kreşe göndermedik. Gözümde yeşil çapak gördüm. Daha damla kullanmayı bırakalı 1 hafta bile olmayınca hemen başlamam istemedim. Emin olayım dedim. Çünkü sadece 1 adet yeşil çapak görmüştüm gözünde. Salı günü yanı 21 Haziran 38,7-39 civarı ateşi oldu. Öğleden sonra 36,6 kadar düştü, kendiliğinden. Hiç ateş düşürücü vermedik. Dün akşam 8.30 gibi ateş 39 çıktı, halsizlik, vücut ağrısı, mırıldanma olunca rahat uyusun diye calpol plus 1 ölçek verdim. 20,6 kg ( 21,5tu bu süreçte çok iştahsız) ateş gece 12 gibi yine 38-39 bandına geldi. Gece kalkıp balgam çıkardı, ateş tabi ağrı yapıyor baş ve vücut. Balgam çıkarırken kustu, midesinde birsey olmadığı için sarı renkli mide suyu çıktı. Göz damlasını bırakalı yarın tam 1 hafta olacak. Gece kalktığımızda şüpheye yer bırakmayacak şekilde konjaktivit olduğuna emin oldum. Gözler kızarık, Çapaklar kirpiklerine yapışmıştı. Bu kadar kısa süre ile tekrar göz damlasına başlamanın göze bir zararı olur mu? Göz doktorumuz netira yazmıştı. Fucidalmic merhem sabah akşam ve 4 saatte bir netira göz damlası 7 gün. Bunlar uygun mudur? Öksürük ve balgam hiç hayatımızdan çıkmıyor. 1-2 gün olmasa sonrasında mutlaka oluyor. Ballı limonlu ıhlamur, cold mix, sucak su buharı bunları sürekli yapıyoruz. Burnu için kortizonlu sprey veriyorlar. Prospektüsünde gelişme geriliği yapabilir yazıyor. Ne kadar süre nazosfer gibi bir sprey kullanılsa gelişme geriliği yapar? Boy uzamasını baskılar? Burnu genelde geceleri tıkalı. Serum fizyolojik artık yaptırmaz oldu. Hırıltı yok bu arada. Sürekli hırıltı olurdu. Çok şükür Mayıs başından beri öksürüğe hırıltı eşlik etmiyor. Hocam bu öksürük ve balgam hayatımızdan çıkar mı? Biz neyi yanlış yapıyoruz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2022 Saat 08:23 |
|
Neresini düzeltesek ki!!
1- Ateş DÜŞÜRMEYİN!! Ateş, vücudun savunma mekanizmasıdır. Siz ateş düşürdükce, vücudun bağışıklık sistemi "tehdit" ortadan kalktı zanneder ve geri plana çekilir. 2- Göz damlaları, hayat boyu kullansanız doğrudan bir zarar vermezlerde, o bölgenin normal florasını bozacakları için tevsiye edilmez. 3- 4-6 yaşlar arasında (okul/kreş başladıktan sonra) 2 sene devamlı öksürecek ve hasta olacak!! Bu dönemi HER çocuk geçirir. Her ateşlendiğinde Antibiyotik alanlarda bu 2 sene, 4-5 sene olabiliyor! 4- Çocuklarda göz kremlerini kullanmak zordur ve sadece damlalar yeterlidir. Tobrased Göz damlası kullanın. 5 gün, günde:4x1 (daima her iki göze) damlatın. 5- Kortizonlu spreyleri çocuklarda hiçbir zaman kullanmayın. Bu; Türk doktorlarının en büyük sahtekarlıklarından biridir. "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı Sabit Forum yazılarımdan okuyun. 6- Yanlış yaptığınız bir şey yok, bu yaştaki her çocuk ailesi bu dönemi bu şekilde geçiriyor. Bir tek siz değilsiniz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Haz 2022 Saat 08:26 |
|
![]() |
|
Ben_im
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2022 Saat 21:47 |
|
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Hocam, ateş düşürücü veya herhangi bir ilacı çok nadiren kullanıyorum. Kızım için de kendim içinde böyle. Sizi tanımadan öncede de böyleydim ama sizi tanıdıktan sonra daha emin ilerliyorum. Çok teşekkürler.
Sabah tuvalete çıkınca ishal olduğunu gördüm. Ve akşam üstü de yanlarını göstererek ağrıdığını söyledi. Ateşi bugün 2. Gün diyebilirim hala 38,4 ( dün akşam saat 8 de 1 ölçek calpol plus dışında ilaç verilmedi ) bu sene bahsettiğiniz gribi yaşıyor olabilir miyiz? Yan ağrısı diyince aklıma o geldi. Doktora gittik bugün hocam bu arada. ciğer temiz, bir kulak biraz kızarık, boğaz biraz kızarık, bağırsaklar hareketli dedi. İliadin damla verdi zaten kullanacaktım, onun dışında burnu çok tıkalı muhtemelen zimaks kullanmanız gerekecek. O burnu toparlar dedi. Ama tabi ki kullanmadık. Ben sadece ciğer temiz mi onu dinletmek için gitmiştim. (Akciğer enfeksiyonu geçirmişti kasım ayında. O zamandan beri tekrarlayacak diye tedirginim.Ve bronşit oldu 3-4 kez yani en azından teşhisler öyleydi ) Bu seneki gribi yaşıyorsak ateş ortalama kaç gün daha devam edebilir? İnanılmaz halsiz ve iştahsız. Bugün nerdeyse 1 havuç, 1 salatalık, 1 kase yoğurt çorbası ve biraz yoğurt ve fındık işe günü tamamladık. Kg kaybı da tabi oldu. İştah konusunu düşünmemeli miyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2022 Saat 08:29 |
|
SAKIN, Zimaks'ı kullanmayın. Necip Türk doktoru; Antibiyotik yazabilmek için mutlaka şahane bahaneler
uydurur. 2-3 hafta sürebilir. İştah kesilmesi normaldir. Zorlarsanız, kusar!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|