Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Adrenalin uygulanmasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Adrenalin uygulanmasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Adrenalin uygulanmasi
    Gönderim Zamanı: 03 May 2022 Saat 18:49
Gene gazetelerde, Adrenalin yapilan bir cocugun olum haberi vardi...
Adrenalin; vucudun stres hormonu olup, Bobrek ustu bezinin "medulla" denilen merkezi kismindan salgilanir.
Son derecede hizli ve kuvvetli etkili bir hormondur.
Ancak, olum tehlikesi olan kimselerde, son care olarak kullanilmasi gereken bir ilac olan Adrenalin; artik
memlektimizde baya ayaga dusmus olup, bilir-bilmez her doktorumsu kiseler tarafindan HER oksuruklu 
hastaya uygulanir  olmustur!  Sirf goz boyamak icin yapilan bu uygulamanin, bir gun acemi bir doktor tarfindan
olumlere sebep olacagi belli idi!! Bu kadar egitimsiz ve basibos saglik politikasinin sonucu iste boyle olumlere
sebep olur. Bu olumden, sade doktor-hemsire DEGIL, o doktora diploma verenSaglik bakanligi da mesuldur.  
Adrenalin Ampul: 
1 ampul, 1ml ilac ihtiva eder. 1ml de 1 mg Adrenalin vardir.
Doz: 0.01mg/kilo/doz dur.  Yani tek doz verilirken, doz basina verilecek miktar, kilo basina 0.01mg dir.
6 yasindaki bu cocuga verilmesi gereken doz:  6 yas~ 20 kilo oldugunu farzetsek: 20X 0.01mg= 0.2mg'dir
Yani 1 ampulun, 1/5 i yapilamsi gerekirken, ampulun tamaminin, hemde damardan verilmesi, tabii ki boyle
sonuclanacaktir. 

Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2022 Saat 21:36
Hocam bilgi icin cok teşekkür ederiz.
Peki biz ne yapacağız? Cok tedirgin ve üzgünüm.
Hergun sizin yeni mesajlarinizi mutlaka okurum. Kitabınızdan 2 tane aldim.
Evlatlarımızı ailelerimizi nasil koruyup, bilgilendirecegiz. Diyelimki acilden ve bir islem yapilacak o an ne yapmalıyız?,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2022 Saat 22:51
Bu yazi biraz: " -kizim sana soyluyorum, gelinim sen anla!"  maksadi ile bazi Turk doktorlarini uyarmak icin
 yazilmistir. 
Sizin bilmeniz gereken; Turk doktorlarinin perisanligini bilin  ve su kahrolasi "oksuruk" nedeni ile doktorlara
GITMEYIN... 
Maalesef, bu son 20 sene mezunu doktorlarda, bir "oksuruk kesme" yarisi var. Aileler zaten, oldum olasi
oyle alistirildiklari icin; oksuruk kesilmesinden yanadirlar 
Turk halki hala anlayamadi; OKSURUK, VUCUT SAVUNMASIDIR. Kesilmesi gerekmez.
Tedavi, oksurugu yapan ajana yonelik olmalidir. 
Sakin Turk doktor akli ile oksuren cocuga; 
- Oksuruk kesici ( Antibeksin, Peditus gibi) ilaclari
- Grip (Aferin, Sudafed, Actifed gibi) Ilaclari VERMEYIN.. 
Kesin tani konulmadikca ve gerek olmadikca; Allerji ve Astim ilaclarini ve hele Kortizonlu spreyleri KULLANMAYIN..
Adrenalin: ANCAK, hayati tehlike oldugunda kullanilir. 
ASLA Poliklinik hastalarina (genel durumu kotu olup, zaten yatirilacak hasta haric) Adrenalin YAPILMAZ... 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 May 2022 Saat 22:56
Yukarı Dön
Melek57 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 437
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Melek57 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2022 Saat 23:40
Allah razi olsun hocam bizi bilgilendirdiginiz icin 6.5 yaşındaki  oglum eylul ayindan beri öksürüğü  hic tamamen gecmedi azalıyor  ama her ay tekrar tekrar hasta  olup basa sarıyor  ilk baslarda hangi doktora götürdüysem astim  ilaclari ve antibiyotik  verip yolluyorlar di ılk  bir ay kullandım  baktim ise yaramiyor sizi dinleyip hepsini kestim iyi oldugu zamanlar bile sabahları  uyandiktan ilk yarim saat bir saat icinde öksürüğü  oluyor  bundan korkmamalimiyim hocam genel durumu  iyi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2022 Saat 03:34
Korkmayin. HER kis, bu yaslardaki cogu cocukta benzer sikayetler oluyor. Hastalik esnasinda ve hastalik
gectikten sonra da, tamirat safhasinda bu sekil inatci oksuruklu devreler olur. Sadece benim anlattiklarimi
 uygulayin. 
Yukarı Dön
Melek57 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 437
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Melek57 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2022 Saat 05:15
Iyiki varsınız  hocam sizi cok seviyoruz gerçekten  bizi gereksiz ilac kullanmaktan kurtardiginiz icin size minettariz🥰
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.