|
Adrenalin uygulanmasi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Adrenalin uygulanmasiGönderim Zamanı: 03 May 2022 Saat 18:49 |
|
Gene gazetelerde, Adrenalin yapilan bir cocugun olum haberi vardi...
Adrenalin; vucudun stres hormonu olup, Bobrek ustu bezinin "medulla" denilen merkezi kismindan salgilanir.
Son derecede hizli ve kuvvetli etkili bir hormondur. Ancak, olum tehlikesi olan kimselerde, son care olarak kullanilmasi gereken bir ilac olan Adrenalin; artik memlektimizde baya ayaga dusmus olup, bilir-bilmez her doktorumsu kiseler tarafindan HER oksuruklu hastaya uygulanir olmustur! Sirf goz boyamak icin yapilan bu uygulamanin, bir gun acemi bir doktor tarfindan olumlere sebep olacagi belli idi!! Bu kadar egitimsiz ve basibos saglik politikasinin sonucu iste boyle olumlere sebep olur. Bu olumden, sade doktor-hemsire DEGIL, o doktora diploma verenSaglik bakanligi da mesuldur. Adrenalin Ampul: 1 ampul, 1ml ilac ihtiva eder. 1ml de 1 mg Adrenalin vardir. Doz: 0.01mg/kilo/doz dur. Yani tek doz verilirken, doz basina verilecek miktar, kilo basina 0.01mg dir. 6 yasindaki bu cocuga verilmesi gereken doz: 6 yas~ 20 kilo oldugunu farzetsek: 20X 0.01mg= 0.2mg'dir Yani 1 ampulun, 1/5 i yapilamsi gerekirken, ampulun tamaminin, hemde damardan verilmesi, tabii ki boyle sonuclanacaktir. |
|
![]() |
|
Jasmined
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2018 Konum: Antakya Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 May 2022 Saat 21:36 |
|
Hocam bilgi icin cok teşekkür ederiz.
Peki biz ne yapacağız? Cok tedirgin ve üzgünüm. Hergun sizin yeni mesajlarinizi mutlaka okurum. Kitabınızdan 2 tane aldim. Evlatlarımızı ailelerimizi nasil koruyup, bilgilendirecegiz. Diyelimki acilden ve bir islem yapilacak o an ne yapmalıyız?,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 May 2022 Saat 22:51 |
|
Bu yazi biraz: " -kizim sana soyluyorum, gelinim sen anla!" maksadi ile bazi Turk doktorlarini uyarmak icin
yazilmistir. Sizin bilmeniz gereken; Turk doktorlarinin perisanligini bilin ve su kahrolasi "oksuruk" nedeni ile doktorlara GITMEYIN... Maalesef, bu son 20 sene mezunu doktorlarda, bir "oksuruk kesme" yarisi var. Aileler zaten, oldum olasi oyle alistirildiklari icin; oksuruk kesilmesinden yanadirlar Turk halki hala anlayamadi; OKSURUK, VUCUT SAVUNMASIDIR. Kesilmesi gerekmez. Tedavi, oksurugu yapan ajana yonelik olmalidir. Sakin Turk doktor akli ile oksuren cocuga; - Oksuruk kesici ( Antibeksin, Peditus gibi) ilaclari - Grip (Aferin, Sudafed, Actifed gibi) Ilaclari VERMEYIN.. Kesin tani konulmadikca ve gerek olmadikca; Allerji ve Astim ilaclarini ve hele Kortizonlu spreyleri KULLANMAYIN.. Adrenalin: ANCAK, hayati tehlike oldugunda kullanilir. ASLA Poliklinik hastalarina (genel durumu kotu olup, zaten yatirilacak hasta haric) Adrenalin YAPILMAZ... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 May 2022 Saat 22:56 |
|
![]() |
|
Melek57
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 25 Eki 2021 Konum: Sinop Durum: Aktif Değil Puanlar: 437 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 May 2022 Saat 23:40 |
|
Allah razi olsun hocam bizi bilgilendirdiginiz icin 6.5 yaşındaki oglum eylul ayindan beri öksürüğü hic tamamen gecmedi azalıyor ama her ay tekrar tekrar hasta olup basa sarıyor ilk baslarda hangi doktora götürdüysem astim ilaclari ve antibiyotik verip yolluyorlar di ılk bir ay kullandım baktim ise yaramiyor sizi dinleyip hepsini kestim iyi oldugu zamanlar bile sabahları uyandiktan ilk yarim saat bir saat icinde öksürüğü oluyor bundan korkmamalimiyim hocam genel durumu iyi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 May 2022 Saat 03:34 |
|
Korkmayin. HER kis, bu yaslardaki cogu cocukta benzer sikayetler oluyor. Hastalik esnasinda ve hastalik
gectikten sonra da, tamirat safhasinda bu sekil inatci oksuruklu devreler olur. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin.
|
|
![]() |
|
Melek57
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 25 Eki 2021 Konum: Sinop Durum: Aktif Değil Puanlar: 437 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 May 2022 Saat 05:15 |
|
Iyiki varsınız hocam sizi cok seviyoruz gerçekten bizi gereksiz ilac kullanmaktan kurtardiginiz icin size minettariz🥰
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|