Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir haftayı geçen ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bir haftayı geçen ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayışığı81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir haftayı geçen ishal
    Gönderim Zamanı: 05 Nis 2022 Saat 20:07

İyi Günler Kadir Hocam;

Oğlum 11yaş, 33kg

Sayenizde gerçekten hiç ilaç kullanmadan bu yaşa kadar geldi, Allah'a şükürler olsun. Bünyesinin de bu vesile ile bu kadar sağlam olduğunu düsunüyorum. Oğluma en başından beri, gereksiz ne tek bir bebe aspirini ne de tek bir vitamin dahi içermek istemedim.
Bunu da ilk önce Allah'ın izniyle sonrada sizin bilgi ve tecrübelerinizden aldığım güven ve destek ile başardım.
Size öncelikle bunun için sonsuz teşekkürlerimi iletmek istedim. iyi ki varsınız🌸

30 Mart Çarşamba sabahı biraz baş ağrısı ve karın ağrısı vardı.

Tuvalete çıkıp sonrasında karnına sıcak su torbası koyunca karın ağrısı biraz hafifledi.

Öğlen okuldan ateş ve daha şiddetli karın ağrısı ile döndü.

Aksam mide bulantısı, biraz kustu, ardından ishal.

En fazla 1.5 gün ateşi olmuştur. Ateşini hiç ölçmedim.Sayenizde ate ile hiç cebelleşmiyoruz sadece var mı yok mu ona bakıyoruz o kadar. Sonraki günler bir daha ateşi olmadı.

Kafama takılan şu oldu. Ağrı eşiği oldukça yüksek bir çocuktur.
Sadece bu sefer bu kadar ağrılı olması (kasılma şeklinde) 6.gün olmasına rağmen başlangıca göre daha az olsa da ağrının hala devam etmesi. Daha önceki yazılanlara tekrar göz atmama sebep oldu. Bunun üzerine wc'yi peçete ile doldurdum bakabilmek için tarif ettiğiniz gibiydi güvercin kakası kadar az, mukuslu bir kaka, bir yemek kaşığı kadar ya var ya yoktur.

Bir kaç gün bu sekilde yaptı. Çıkmadan önce hep kasılma,karın ağrısı, yaparken zorlanma. Ateş ilk günden sonra hiç olmadı.

Dün ve bu gün artık miktar olarak o kadar az degil. O kadar mukuslu değil. Hala zorlanma ve agrı, kasılma var ama önceki gunler kadar değil.

Sorum şu Amipli Dizanteri mi diye düşündüm?
Öyle olsa da gidişatı iyiye gidiyor. Çoğu ilaçsız bile geçer demişsiniz bir cevabınızda.
Ben kullanmadan tarafa hiç değilim  ama amipli dizanteri ise çok mu uzun sürer iyileşmesi? uzun sürer demişsiniz başka bir cevabınızda ilaç kullanılmazsa diye ama ne kadar uzun? 10günü geçer mi?

17 gün sonra Yarışması var ve antremana gidemiyor 1haftadır? Ama daha zor gunleri ilaçsız atlatmışken ilaç vermek de gelmiyor içimden?Nasıl yapsak bir kaç gün daha gözlemlesek mi?

Cevabınız için çok ama çok teşekkürler🌸 iyi ki varsınız, iyi ki🌸🌸

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2022 Saat 03:28
Her turlu dizanteride, kaka ASLA, bol miktarda olmaz. Agrili-sancili-ikintili bir donem arkasindan, miktari
az, mukuslu, bazen kanli kaka gelir. Bir tek bu tip kakalar oldugunda, Flagyl gerekir. 
Bir tek, cocuklarda hastalik yapabilen, Giardiasisde kaka boldur ama, bakteriel ishalden uzun surer. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2022 Saat 22:42

iyi akşamlar Kadir Hocam. 11 yaş, boy 141 cm  Erkek. 8 gündür ishal.Tuvalete 10-13 kez gidiyordu.
Dün artık sadece 4 defa çıktı, bu gün 8.gün sadece 1defa çıktı tuvalete çok gevsek değildi. 2.5 kg verdi.(şuan 32.5 kg)  Ateş sadece ilk gun vardı.En başından beri tuvalete çıkmadan ve çıktıktan sonra çok ağrılı, kramp şeklinde.Ayrıca mide krampları oldu hep gun içerisinde. Bu gün sadece bir kere çıktı tuvalete ama kasıklarda ağrı ve özellikle de çok fazla mide krampları geldi gitti. Kramplar geldiği zaman epey inliyor, sıkıntısından terliyor sıcak su torbası istiyor karnına koymak için rahatlatıyormuş.  Ama kramplar yokken durumu ve iştahı gayet iyi.
Yapmam gereken birsey var mı? Bu kramplar beni tedirgin etmeye başladı? Teşekkürler.

Düzenleyen Ayışığı81 - 07 Nis 2022 Saat 22:48
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2022 Saat 01:39
Kramplar, barsaklari bos oldugundan!! 
Barsak cidarlari, vucudun kan dolasimindan beslenmezler. Barsak boslugundaki gidalardan beslenirlar. 
Barsaklar bos olunca da kramplar olur. Patates, Muz, gibi posali gidalar verin. 
Gerisi; agzi neyi severse, onu yesin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 08:23
a

Düzenleyen Ayışığı81 - 18 Nis 2022 Saat 08:33
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 08:27
Iyi günler Kadir Hocam 
İshal geçeli bi 7-8 gun kadar oluyor. Fakat gücu kuvveti yerine gelmedi. Normal performansına göre çok çabuk yoruluyor ve kas kuvveti çok daha az.
22 sinde çok emek verdiği, çok önemli spor müsabakası var. Kendini biraz bile olsa daha fazla ve daha çabuk toparlayabilmesi ne yapabiliriz.Cok teşekkürler 
Yukarı Dön

Düzenleyen Ayışığı81 - 18 Nis 2022 Saat 08:34
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2022 Saat 18:15
Hazmi kolay ve sekerli gidalar verin. Sutlu tatlilar, meyva sulari gibi. Biraz toparlaninca da, et ve etli gida
 agirlikli besleyin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.