|
Hipertansiyon |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
akasya2213
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: HipertansiyonGönderim Zamanı: 08 May 2021 Saat 23:43 |
|
Hocam merhabalar
38 yaşında bayanım sigara kullanmıyorum. 10 yıl evvel gebelikte başlayan bir tansiyon problemim var ve hala uğraşıyorum. 2 3 defa tansiyon holter ile takip yapıldı. Gerçi ne derece doğru sonuç verdi şüpheliyim. Ben o kadar heyecanlandım ki o makina üzerimde iken normal hayatıma devam edemedim. Sürekli hareketsiz halde idim. Değerler tam sınırda olduğundan (14/ 9) ve tansiyon yükseldiğinde ertesi güne kadar müdahele etmeksizin tekrar normale dönmesini gerekçe göstererek ilaca gerek görmediler. Fakat özellikle sıcak havalarda ve regl dönemlerimde yine yükseklik var. Sıcak havalarda birkaç metre dahi yürüyemiyorum çarpıntıdan. Acaba ilaç kullanma konusunu başka bir hekimle görüşmeli miyim? Ya da sürekli ilaç kullanmak yerine sadece yükseklik olduğunda kullanılan ilaçlardan mı alsam ? Siz bana ne önerirsiniz? Simdiden teşekkür ederim. Yıllardır hiçbir çıkar gözetmeksizin bizleri bilgilendirdiginiz icin bu kandil gecesi sizin için de duacıyım hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 May 2021 Saat 04:44 |
|
14/9 tansiyon icin, ilac gerekmez.
Sizinkisi stres'e bagli "sikinti" olabilir. Kafaniza sikintili konulari takmayin, guzel seyler dusunun. Ayrica da; 1- Kahve, Cay ve Kola gibi uyaranlardan uzak durun. En azindan azaltin. 2- Ac karnina; seker, tatli yemeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 May 2021 Saat 04:45 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|