Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oda nemi ve Buhar makinası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Oda nemi ve Buhar makinası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
damla2012 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı damla2012 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oda nemi ve Buhar makinası
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2020 Saat 00:42
Merhabalar hocam,
Öncelikle teşekkür ediyorum her şey için, 
çocuklarımızı sayenizde daha bilinçli büyütüyoruz.

Sorum:
Önceki evimizde kalorifer ızgarasının direk üzerinden içerisine kesip yerleştirdiğim şişeyi 3-4günde bir doldurarak gayet güzel bir nem elde ediyorduk ama şimdi kışın gelmesi ve yeni evimizde yerden ısıtmanın çalışması ile evin nem oranı %30a düştü.

En doğal ve mümkünse makinesiz kışın sürekli yapabileceğimiz bir tavsiyeniz var mı nem dengesini sağlamak için?
Şayet mecbursak soğuk buhar makinası mı sıcak buhar makinası mı tavsiye edersiniz?
Allah’a emanet olun, tekrardan sağ olun.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121231
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2020 Saat 03:37
Makinalara para telef etmeyin. Oda icinde, bir iskemle ustune islak havlu asmaniz yeterlidir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı damla2012 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2021 Saat 03:24
Teşekkür ediyorum cevabınız için, ama tekrar yazmak zorunda kaldım.
Zira genelde ihtiyacı karşılasa da; soğuk günlerde nem dengesini %40lar seviyesine çıkaramıyoruz, %30larda kalıyor.
Oda havalandırması da yapıyoruz ama yerden ısıtma daha sık çalıştığı için sanırım hava kuru kalıyor.
En azından. Öyle günlerde kullanabileceğimiz bir makine öneriniz var mı hocam, sadece nem dengesini sağlamak için kullanmak amacıyla. Sıcak buhar, soğuk buhar, ya da başka ne varsa!
Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121231
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2021 Saat 04:09
Ben Turkiye'de degilim ve hicbir marka bilmiyorum. 
Enfeksiyonlarda, "Sicak buhar".  Astim ve Bronsitlerde "Soguk buhar" ise yarar. 
Sadece oda nemini arttirmak icin; "Sicak buhar " uygundur.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı damla2012 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2021 Saat 00:03
Teşekkürler hocam Allah razı olsun
Marka model değildi zaten sormak istediğim.
Sıcak buhar tavsiye etmeniz oda nemi için yeterli 

Sağlıklı günler dilerim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.