Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vit + hepatit B aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vit + hepatit B aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vit + hepatit B aşısı
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2020 Saat 17:20

Kadir Bey merhaba,

6 yaş 20,5 kg olan kızıma yazın günde 6 damla olacak şekilde dvit3 vermiştim. En son Ağustos sonu yapılan kan tahlilinde d vitamini 41,9. Şimdi bu önümüzdeki yaza kadar yeter mi ? Yoksa yeniden dvit 3 alıp günlük 6 damla vereyim mi? Aldığım dvit3 50000ıu/15ml ‘di. Günlük 1000ıu olacak şekilde 6-7 damla ediyordu.

İkinci sorumsa kıZımın son yapılan kan tahliline göre çocuk dr u hepatit B aşısının korumadığını yeniden yapmak gerektiğini söylemişti. Size bunu danıştığımda ise hepatit b aşısının adele içine yapılması gerekiyor dr’a o şekilde söyleyin demiştiniz. Açıkçası Korona yüzünden tekrar hastaneye gitmeye çekindim. Hala hepatit b aşısını yaptıramadım. Şu korona meselesi yüzünden Önümüzdeki yazı beklesem geç kalmış olur muyuz? Korumayan bir hepatit b aşısının riskleri nedir?  Parka ve avm’lere gitmiyoruz sadece geçen haftaya kadar okula gidiyordu, ing öğretmeninde covid çıkınca okul bu hafta kapandı, evdeyiz hiç bir yere gitmiyoruz.

Bir de korumayan hepatit b aşısını yapan dr 6 yıldır götürdüğüm çocuk dr’u, 60 yaşlarında bir bayan , şimdi ona hocam bu aşıyı adele içine yapmanız gerekiyor desem çok biliyorsan gel kendin yap der. Açıkçası bu sebeple de götüremedim.

Teşekkürler,

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2020 Saat 19:31
Damla seklinde sadec, gunluk ihtiyacini jarsilayabilirsiniz.
Zaten; Turk doktorlarinin suregelen SALAKLIKLARI yuzunden, Turk halkinin nerede ise tamaminda D vitamini 
asiri dusuktur. VE gene bu salaklar, Turk halkinda bu durumun "dogal" oldugunu zannederler. 
Hemen 1 ampul Dvit3 verin ve her sene (hatta ailecek) tekrarlayin. SAKIN Turk doktorlarinin D vitamini ile
ilgili sacmaliklarina kanmayin.

Korumayan "Hepatit B asisinin" riski, hasta olmaktir.
Turk doktorlari hicbir konuyu dogru durust bilmezler. Kitap okuma ozurlu olduklari icin, hepatit-B asisinin,
diger canli/cansiz asilardan farkli bir asi oldugunu bilmezler. HepatitB asilari GENETIK asilardir ve mutlaka
KUCUK ADELEYE ve gene mutlaka ADELE ICINE yapilmalari sarttir. 
Bacak ve kalca gibi buyuk adelelere ve cilt altina yapilan HepatitB asilari asla TUTMAZ!! 
Bu kadar basit bir konuyu 40 senede ogrenemeyen bu ahmaklarin yaptigi HepatitB asilarina guvenmeyin. 
Eger: AntiHbS degeriniz dusuk ise, mutlaka OMUZ adelesine ve adele icine asinizi tekrar 3 doz olarak 
yaptirin. 

Hic utanmayin, sucu bana atin ve benim bu sekilde direktif verdigimi soyleyin. AHMAK, belki bu sekilde
 ogrenir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.