Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - MDRD ve EGFR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

MDRD ve EGFR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MIGHTY Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MIGHTY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: MDRD ve EGFR
    Gönderim Zamanı: 30 May 2020 Saat 11:22
Hocam bir türlü tahlilin fotoğrafını yükleyemedim.55 aylık erkek çocuk için MDRD:403.31 EGFR:217 normal midir ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2020 Saat 19:02
Oglunuz, dogdugundan beri; "Kronik Bobrek Hastasi mi?"
Bu MDRD ve EGFR, ancak, 50 yas ustu, kronik Bobrek hastalarinda kullanilan degerler ve ORAN dir! GFR;90ml/dakika ustu normaldir.. .
Anormal olan bu testi isteyen, geri-zekali!!!
4.5 yas cocukta, NE KRONIK BOBREK HASTALIGI!!

NOT: LUTFEN boyle, "kus gibi" sual sormayin, hasta hakkinda bilgi verin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 May 2020 Saat 19:03
Yukarı Dön
MIGHTY Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MIGHTY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2020 Saat 19:13
Hocam oğlumun kan tahlilleri normal fakat periferik yaymada enfeksiyon hücreleri görülüyor.Çok fazla enfeksiyon geçiriyoruz desem iyimser olur,çocuk hiç iyileşmiyor.Periferik yaymada hemolitik anemi görünüyor.Vücutta morluklar ve kızarıklıklar oluşuyor.Morlukların bazısının içinde sert bir şey var.Bu şikayetler ile gittik doktor bu tahlilleri istedi.MDRD ve EFGR değerlerine internetten baktım bizimkisi çok çok yüksek geldi.Doktor temiz dedi ama kafamda soru işareti.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2020 Saat 19:40
Bu degerlerin; YUKSEK olmasi IYI BIR SEY!!!!! 90ml/dakikanin alti olmasi KOTU!
SAKIN Turk cocuk doktorlarinin teshislerine inanmayin, o Kan sayimini bana yazin.. Bir de ben goreyim bakayim, neymis bu: "enfeksiyon hucreleri!"
Boyle sacmalik olmaz!! Cocuk Bobrek hastasi bile degil, bu SALAK'da oturmus, 50-60 yaslardan sonra gorulen ve Kronik Bobrek hastalarinda istenilen MDRD ve EFGR gibi testler ile ugrasiyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.