|
MDRD ve EGFR |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
MIGHTY
Üye
Kayıt Tarihi: 29 Şub 2020 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: MDRD ve EGFRGönderim Zamanı: 30 May 2020 Saat 11:22 |
|
Hocam bir türlü tahlilin fotoğrafını yükleyemedim.55 aylık erkek çocuk için MDRD:403.31 EGFR:217 normal midir ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 May 2020 Saat 19:02 |
|
Oglunuz, dogdugundan beri; "Kronik Bobrek Hastasi mi?"
Bu MDRD ve EGFR, ancak, 50 yas ustu, kronik Bobrek hastalarinda kullanilan degerler ve ORAN dir! GFR;90ml/dakika ustu normaldir.. . Anormal olan bu testi isteyen, geri-zekali!!! 4.5 yas cocukta, NE KRONIK BOBREK HASTALIGI!! NOT: LUTFEN boyle, "kus gibi" sual sormayin, hasta hakkinda bilgi verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 May 2020 Saat 19:03 |
|
![]() |
|
MIGHTY
Üye
Kayıt Tarihi: 29 Şub 2020 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 May 2020 Saat 19:13 |
|
Hocam oğlumun kan tahlilleri normal fakat periferik yaymada enfeksiyon hücreleri görülüyor.Çok fazla enfeksiyon geçiriyoruz desem iyimser olur,çocuk hiç iyileşmiyor.Periferik yaymada hemolitik anemi görünüyor.Vücutta morluklar ve kızarıklıklar oluşuyor.Morlukların bazısının içinde sert bir şey var.Bu şikayetler ile gittik doktor bu tahlilleri istedi.MDRD ve EFGR değerlerine internetten baktım bizimkisi çok çok yüksek geldi.Doktor temiz dedi ama kafamda soru işareti.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 May 2020 Saat 19:40 |
|
Bu degerlerin; YUKSEK olmasi IYI BIR SEY!!!!! 90ml/dakikanin alti olmasi KOTU!
SAKIN Turk cocuk doktorlarinin teshislerine inanmayin, o Kan sayimini bana yazin.. Bir de ben goreyim bakayim, neymis bu: "enfeksiyon hucreleri!" Boyle sacmalik olmaz!! Cocuk Bobrek hastasi bile degil, bu SALAK'da oturmus, 50-60 yaslardan sonra gorulen ve Kronik Bobrek hastalarinda istenilen MDRD ve EFGR gibi testler ile ugrasiyor. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|