Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Korona belasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Korona belasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Korona belasi
    Gönderim Zamanı: 19 Mar 2020 Saat 17:58
Hocam merhaba
Artik coronavirusle yatip.kalktigimiz icin ruh sagligimiz iyice bozuldu
Son zamanlarda bircok.kisi cocuklari da etkiliyor,.cocuklarin farki yok gibi soylemlerde bulunuyorlar. Cocuklarda da olabiliyor mu hocam?
Bir de diyelim bu virusu aldik. Evde atlatabiliyor muyiz dediginiz gibi atssi dusurmeden? Yani cocuk veya bizler alsak virus ilk yapacagimiz sey ne olmali?
Son sorum da.hocam elle temas etmeden solunumla da geciyor mu? Yani birisi yanimizda hapsirmadigi oksurmedigi surece alir alir.miyiz biz de? Ornegin asansore biniyorum, benden once bu viruse sahip.biri bindiyse alma.ihtimalim yuksek mi? Hocam havalar isininca hayat normallesecek mi? Cocugum eve kapandi, sirketlerimiz eve gonderdi bizi, morallerimiz cok bozuk hocam
Cok tesekkurler
Yukarı Dön
bugu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 191
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bugu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2020 Saat 18:17
Moderator arkadaslar korona ile ilgili konulari bir baslik altinda sabitler misiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121034
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2020 Saat 20:50
Cocuklarda; HASTA OLUYORLAR!!! Ama, onlarda hafif seyrediyor..
Sadece: Ates dusurulen, kortizonlu sprey kullananlar oluyorlar.
Sadece SOLUNUM ile bulasiyor.. El ile bulasmasi sadece bir "varsayim"...
El ile bulasma olsa idi,bu gurultu-patirtidan once, tedbir almamis olan butun doktorlarin hasta olmalari gerekirdi..
Yukarı Dön
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2020 Saat 23:18
Hocam solunumla derken havalimanindan daha once viruslu biri gectiyse sonradan ben de ordan gectigimde o havayi tenefus edince aliyor muyum? Yoksa viruslu birine yakin mesafede olup onun hapsirip oksurmesinden mi aliyorum? Yani nasil bu kadar cok yayiliyor onu anlayamiyorum. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2020 Saat 01:41
Evet, alirsaniz. Tek guvenceniz, havalandirma sisteminin, o viruslari filtre edebilmis olmasidir.
Acik havada hele(dogrudan suratiniza; oksurme ve hapsirma olmazsa) hic olmaz..
1- Virus alan herkes hasta olacak diye bir sey yok...
2- Cocuklarda ve genclerde(60 yas alti) zaten siradan bir Grip gibi seyrediyor.
3- ATESINIZI DUSURMEYIN< nezle/grip ilaclarini veya kortizonlu spreyleri kullanmayin.
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 409
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2020 Saat 12:01
Hocam çocukları açık havaya parka tabi sakin yerlere cikartabiliriz o zaman.
Evde patlayacagiz yoksa.
Asansör değil merdiven kullanırız.
En azından bir yürür geliriz.
Yani insan bundan da korkuyor.
Kendinde hastalık çıkmasından ziyade kronik hasta ya da yasli birine bulastirir da vebal alır mıyım diye endişe ediyor açıkçası.

Şuan insanlar evlerini çamaşır sularıyla sildiklerinden bahsediyor.
Kapıları kapi kollarını hergun çamaşır suyu ya da dezenfektanla siliyorlarmis.
Eşleri çalışıyorsa kapı kenarında dış kiyafetlerini cikarttirip banyoya öyle geçiriyor kıyafetleri 60 derecede yıkıyorlarmis.
Marketten aldıkları gıdaları silip iki üç gün kimsenin girmedigi bir odada beklettiklerinden de bahsediyorlar.
Ben bunların hiçbirini yapmıyorum.
Yani normalde nasıl yaşıyorsam öyle devam ediyorum.
Ben mi hata yapıyorum diye düşünüyorum böyle görüp okudukça.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2020 Saat 19:53
1- Evleri camaris suyu ile silmelerinin hicbir faydasi olmayacak.
Eski caglarda da, Veba salgini oldugunda, sokaklarda atesler yakilirdi!!
2- Virus'un esyalar ustunde yasiyobilir olmasi, oradan havalanip, solunum ile almaniza sebep OLAMAZ...
3- Zaten pisecek olan gidalarin temizlenmesi de NE OLUYOR??
4- Bulassa; ekmekden de bulasir..
Rahat olun. Sadece cok kalabalik yerlere (Bilhassa hastanelere) gitmeyin.
Ilac kullanmayin, ates dusurmeyin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Mar 2020 Saat 19:54
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.