|
Babam için |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
semihas
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Babam içinGönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 17:35 |
|
Hayırlı günler hocam
Babam 15 yildir astim ilacı (symbicort 320) kullanıyordu. Şimdi ciğerleri sıkışıyor aldığı nefes yetmiyor. Doktora gitti ciğer filmi çektirmiş. Ciğerlerin fena demiş hastaneye yatman gerek.panthero neohaler, diye bir ilaçta vermiş. Gecen senede boyle olmustu igne tedavisi vermisler. Ne yapmamız lazım. Film elektronik, ortamda görüntülendiği icin gönderemiyoruz.ateşi yok terliyor sadece
Düzenleyen semihas - 17 Ara 2018 Saat 17:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2018 Saat 20:09 |
|
Demek ki Neymis?? Astim'in kalici bir tedavisi YOKMUS.. ( Astim tanisi alip da, sonra; iyilesti denilen hastalarin hicbiri Astim degildir).. Ben olsam, ASLA: Symbicort gibi KORTIZON lu spreylerin hicbirini kullanmam, Ventolin sprey(gerek oldugunda) ve Bricanyl tab. gunde:3x1 veririm.. Zaten bu kortizonlu spreyler, kasten hasta iyice kotulessin ve devamli gelsin diye veriyorlar. Yoksa, benim tarif ettigim tedavi ile bir daha doktorlara gerek kalmaz. |
|
![]() |
|
semihas
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2018 Saat 19:52 |
|
Peki hocam Bu ilaçları düzenli mi içecek yoksa sadece nefes darlığı yaşarken mi? Birde hocam babam karnından yukarı doğru bir baskı oluyormuş nefes alırken de verirken de zorlamıyormuş. Siz astimda nefes verirken zorlanir demissiniz.Tam olarak astim teshisleride doğru mu bilemedim. Yani öyle bir çıkmazdayız ki hocam ne teşhislerine ne tedavilerine itimat edemiyoruz. Şimdiden tesekkurler
Düzenleyen semihas - 18 Ara 2018 Saat 20:27 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 01:42 |
|
Bazi uymayan noktalar var ama, gormedigim icin fazla ustune gitmedim…… 1- Astim'in Rontgen bulgusu yoktur. Bir seyler(???) gordu ise, kesin bir baska Akciger hastaligi olabilir. 2- Simdilik; SADECE, Bricanyl tablet alsin.. Iyilesince, azalterak 5-6 gunde kesin.. Tekrar ayni sikayetleri olursa. OnceAir kullansin. Ventolin Sprey, yaninda "tabanca" gibi tasiyacak, gerek oldugunda/sikistiginda (!!) kullanacak. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|