|
Bera testi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
yaksu
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bera testiGönderim Zamanı: 27 Eki 2018 Saat 05:28 |
|
Merhaba Kadir bey Emir Niyazinin annesiyim ben Nisan ayında istanbula geldiğinizde oğlumu size getirmiştim. Konuşamadığı ve kaba ince motor gelişemediği için. Siz birşey yok dediniz konuşma olarak da 4 yaş öncesi konuşmayabilir dediniz oğlum şubat 2015 doğumlu 4 yaşını doldurmasına çok az kaldı malesef hala hiç konuşamıyor boyu ve kilosuda az yaşına göre 98 boy kilo 13..
Haftada 2 gün 2 saat anneninde katıldığı bir etkinlik oyun okulunada götürüyorum atolye kısmında örneğin makarna hamur kestiriyorlar yada boya yapıyoruz biraz yapıp bırakıyo çabuk sıkılıyor masal ve sporda hemen hemen hepsini yapıyor sadece sulu yada elleri kirlencek tarzı etkinliklerden uzak duruyor spordada parkur var onu benim desteğimle yapıyor birde spor hocasının esneme jimnastik koşu hareket lerini nerdeyse birebir yapıyor sadece takla yada spor hocasının destek vererek zıplatma takla attırma gibi hareketlere hiç yanaşmıyor ağlayarak kaçıyor. Birde hocam eller ini çok çırpıyor sallıyor özellikle heyecanlanıp sevindiği zamanlar . 1-kulak burun boğaza gitmemi tavsiye ettiler gittim kamera ile doktor burun kulak boğaz baktı tertemiz dedi kulak zarı sağlam dedi. Bir de siz başka odadan seslenıp çağırınca geliyor mu dedi evet geliyor dedim Konuşmayan her çocuğa bera testi istiyoruz dedi bera testi yaptıralım mı? 2- bir de hocam çocuk metobolizma ve gastroloji bölümüne götürmek istiyorum çünki emirin bağırsaklarından şüphe ediyorum azıcık birşey yedimi hemen çıkarıyo ve kakası top top pis kokulu ydu son 2 ay öncesine kadar sonra sizin festal drajeyi denedim onu içirmek çok zor oldu 5 gün sulandırıp şırunga ile verdim düzeldi sonrası devam edemedim çokk ağladı b6 vitamin ağırlıklı bir vitamin şurubu tavsiye ettiler 1 ay kullandım tadida güzel olduğu için içti ve kakası düzeldi iştahıda açıldı son 1 haftadır şurup bittiği için kullanmıyorum kakası duzgün hala biraz iştahı azaldı. 10 aylıkken 10 kilo olan oğlum lu an 3.5 yaşında 4olmak üzere 10 aylık ile 40 aylık arası sadece 2 kilo aldı. Boyu da yavaş uzadı yaşına göre 1, 2 cm kısa kaldıkı 10 aylık olana kadar iyiydi. Hocam 2 ayda ilk defa 1 kiloya yakın aldı. Bu şuruba devam edeyim mi? Bu konuda neler tavsiye edersiniz özellikle şurup, çocuk metobolizma, gastroloji.. 3-Emir 4 yaşında olmak üzere hala konuşmuyo ne tavsiye edersiniz? 4-hocam emir niyazi 50cm 3.250gr doğdu 11 günllükken kasık fıtığı ameliyatı oldu sol kasıktan yanlış ameliyat etmişler tekrar aynı yerden ameliyat ettiler sağ kasık şişti 1 gün içinde tekrar ameliyat ettiler 1 ayda 3 ameliyat oldu (3. Ameliyatı farklı doktor ve hastanede yaptırdık) bu durumunda etkisi olmuşmudur? 5- 3aylıkken başını tuttu tam olarak oturması 9.ayı buldu emeklemedi pıpoposunun üzerine yürüdü genelde sakin ve yavaş bayaa yavaş bir bebekti 1,5 buçuk yaşında tek elini tutarak yürüdü 26 aylıkken tamamen desteksiz yürüdü (sizin tavsiyenizle fizik tedaviye götürdük 4.seansta yürüdü) ablası ve 11 aylık kardeşi var onların gelişimi yailarına uygun. Emir'e 1 ay önce çocuk gelişim uzmanı denver testi yaptı 2 yaş 2 ay çıktı. 1,5 yalındayken nörolog baktı otizm değil dedi. Sadece eeg ve emar istemişlerdi bunları yaptırmadık. Oğlum da 1 durum var nedir çaresi nedir bulmak bilmek istiyorum artık :-( Saygılarımla
Düzenleyen yaksu - 27 Eki 2018 Saat 06:15 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2018 Saat 19:22 |
|
1- Bera testi ile hangi hastaligi teshis etmek istiyormus?? Bir hastalik bulursa tedavisi varmi imis?? Bunlari bir sorun. 2- B6 ihtiva eden surup, iyi geldi ise, devam edin. 3- 4 yas bitmeden once bir sey soylemek guc.. 4- Ameliyatlar??? Bilemem.. Ameliyatlarda, anestezi bazen tehlikeli olabiliyor ama, sizdeki durum boyle bir seymi idi, bir sey iddia edemem… 5- Otizm olmadigi bastan belli idi…. EEG ve MR???? Bu yasta zor.. Anestezi vermek isteyecekler.. Bir suru is cikacak.. Kesin bir gerekce olmadan, cektirmeyin.. Baska bir Norolog daha gorsun.
|
|
![]() |
|
yaksu
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2018 Saat 19:15 |
|
1-Kadir hocam eeg ve emargibi şeyleri nörologlar istiyor var mı yönlendirebilceğiniz nörolog?
2-doğdugunda işitme testi yapılmıştı sorun çıkmamıştı sonradan işitme kaybı olabiliyor mu bera testinden geçemezse ne yapılcak sormak aklıma gelmedi çünki çocuk çok ağladı ve dr çok acele ediyor konuşmaya fırsat bile vermiyorlar 3-bu el çırpma olayı nedir hocam konuşamadığı için mi? 4- 4 yaş sonra konuşmazsa ne gibi 1 sorun olabilir ne yapabiliriz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2018 Saat 19:59 |
|
1- Bera testini isitme kaybi icin mi istemis???? Televizyon sesini duyuyorsa, Cep telefonunda soylenenleri anliyorsa, isitme problemi yoktur. 2- Bazi cocuklar heyecalandiklarinda, boyle davranirlar.. 3- Tek basina dilsiz cocuk yoktur.. Mutlaka sagirlikjla beraber olur… Tabii, konusma merkezini de, etki altina alabilecek bir beyin harabiyeti varsa, (o zaman da, agir zeka geriligi olur) o zamanda konusmaz… cocuk normal gorunumde ise, davranislari gelismesi de normal ise, kurcalamayin, yoksa size iyi soyarlar... |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|