Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bağırsak kurdu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bağırsak kurdu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
karakalem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karakalem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bağırsak kurdu
    Gönderim Zamanı: 07 Tem 2018 Saat 01:35
8 yaşında kızım ve 4 buçuk yaşında oğlumda gece yastıklarının ıslandığını ve oğlumda sabah ağız kenarında beyazlıklar fark ettim. Sizin yazılarınızı okudum Ne yapmam gerektiğini öğrendim ama kurdun olup olmadığını anlamak için doktora götürdüm. Doktora şüphe sebebimi söylediğimde test veya tahlil yapmadan andazol verdi. Kurt olmasa da kullanılmasında sakınca olur mu? herkesin kullanması gerektiğini biliyorum ama ben 8 aylık hamileyim kullanmalı mıyım? Şimdi tedavi olmazlarsa bebeğe de geçebilir mi? Çocuklar için 2 ölçek(20 ml) yetişkin için 3 ölçek olarak anladım yazılarınızdan. 15 gün sonra bi daha aynı şekilde.. Bu arada oğlum alerjik astım. Yapılan deri testinde ev akarlarına alerjisi çıktı. Alerjik astım için uygulanan aşıları tavsiye eder misiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120788
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2018 Saat 03:34
Doktor hakli!!!  Daha ucuz bir yontem.... 
Solucan varsa, tedavi edilmis oldu... Yoksa, telef olan ilac parasi Tahlil parasindan daha az.... 
Hamilelerde; 4 aydan sonra; bebeklerdeki taslaklar tamamlanmis oldugundan, her turlu ilac bu aydan 
sonra kullanilabilir. 

Ogluniz; NE ZAMAN, Astim krizi gecirdi???? Siz yoksa, Turk doktorlarinin Astim sacmaliklarina mi kandiniz???
Turk doktorlari; her oksuren cocuga Astim derler de!!! 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karakalem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2018 Saat 00:43
En son 27 haziranda astım atak krizi geçirdi. Sizin yazılarınızı okuyorum Kesik kesik kuru öksürük Hapşırık sonrası ciğerlerinden ince bir ses duyuluyor ve maalesef bu ses nefes verirken oluyor. yazılarınızdan hareketle hiç ventolin buhar kullanmadım bricanly şurubu verdim aynı gün hem çocuk hem göğüs doktoruna gösterdim Çocuk doktoru 4 saat ara ile ventolin hava verdi.(kullanmadım) Göğüs doktoru ise bricanly Symbicort ve ilki 4te1 diğeri 3te 1 olacak şekilde 2 dekort iğne verdi. once air ile zyrtec i sürekli kullanacakmışız.  Yanlış mı hatırladım bilmiyorum ama siz de dekortu önermiştiniz diye iğneleri yaptırıp 3 gün bricanly verdim diğerlerini kullanmadım.ancak o gün doktor kolundan deri testi yapıp astım durumunun aşı tedavisini gerektirecek seviyede olduğunu söyledi. Bi kağıda şunları yazdı ben anlamadım: MilbeI (+++++) MilbeII (+++++) Kisf (emin değilim yazıyı okuyamadım)(+++) Bunlar ne ifade ediyor ki? Cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120788
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2018 Saat 18:51
Bu anlattiklariniz; ASTIM  DEGIL KI!!!! Hele Astim Krizi hic degil...
ONCE; bu konu ile ilgili yazmis olduklarimi bir okuyun, yoksa, tamamini anlatmam, yarim gunumu alir.. 
O allerji testlerine de SAKIN  inanmayin... 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Tem 2018 Saat 18:51
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karakalem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2018 Saat 23:51
Tamam doktor bey Tekrar bir bakayım bu konudaki yazılarınıza. Anlayamadığım yerde tekrar size danışırım. Tekrar teşekkürler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.