|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ipesmeh ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 May 2017 Saat 00:15 |
SAYIN HOCAM MERHABALAR...
ÖNCELİKLE BELİRTMEK İSTERİM Kİ YENİ ÜYE OLDUM. ÜYE OLMADAN ÖNCEDE YAZILARINIZI VE ESKİ MAİLLERİNİZİ OKUDUM. BENİM 3.5 YAŞINDA BİR KIZIM VAR. EYLÜL AYINDA OKULA BAŞLAMASIYLA BERABER HASTALIKLARDA BAŞLADI. HASTA OLACAĞINI BİLİYORDUM AMA BU KADAR HASTANELİK OLACAĞIMIZI DÜŞÜNMEMİŞTİM. GERÇİ SİZİN YAZILARINIZI OKUDUKTAN SONRA BOŞ YERE O KADAR ÇOK HASTANEYE YATTIĞIMIZI ANLADIM. BAĞIRSAK ENFEKSİYONU,FARANJİT , STREPTOKOK, BRONŞİT DERKEN AYNI YAZILARINIZDAKİ GİBİ ENVAYE ÇEŞİT ANTİBİYOTİK,LEVMONT,VENTOLİN,PULMİCORT,PREDNOL,ÖKSÜRÜK ŞURUPLARI,DEPOSİLİN (ALERJİ YAPTI KIZIMA) VE KIZIM BİR TÜRLÜ TOPARLANAMADI. RENGİ BİLE ESKİSİ GİBİ DEĞİL :( KEŞKE SİZİ DAHA ÖNCE KEŞFETSEYDİM O ZAMAN BU HATALARI YAPMAZDIM. GEÇ Mİ KALDIM? ŞU AŞAMADAN SONRA NE YAPMALIYIM? ALDIĞI BU KADAR İLAÇ NE ZAMAN VÜCUDUNDAN ATILACAK:( ŞU AN HİÇBİR İLAÇ KULLANMIYOR AMA BİLİYORUM Kİ (SİZİN YAZDIKLARINIZDAN ANLADIĞIM KADARIYLA) BU SAHTE İYİLİK HALİ BİR SÜRE SONRA SONA ERECEK VE TEKRAR HASTALANACAK. NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118621 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saydiginiz ilaclar; 12 saatte vucuttan atilirlar.. Gecmisi fazla kafaniza takmayin. Siz ileriye bakin. Deposilin bu yasta allerji yapmaz... Su reaksiyon, nasil tesbit edildi bir anlatirmisiniz?? 1- Oncelikle; eski mailleri okuyarak; Bakteri/Virus ayirimi nasil yapilir, onu ogrenin, gerisi kolay.
|
|
![]() |
|
ipesmeh ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tekrar merhabalar...
öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Deposilini hastanede yaptırdım. aradan birkaç dakika geçtikten sonra kızım boğazım acıyor deyip öksürmeye ve ağlamaya başladı. alerjik bir reaksiyon olduğunu düşünerek hemen acile geri döndüm. ağız çeveresi kızarmaya ve şişmeye başladı bir süre sonra tüm yüze yayıldı. hemen müdahale edildi ve iğne vurulup serum takılıp oksijen verilmeye başlandı. daha sonra kalçanın tamamı ve üst bacak arkaları kızardı. bir süre sonra kızarıklıklar geçmeye başladı. o gece hastanede kaldıktan sonra sabah taburcu olduk.durum bundan ibaret... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118621 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Penisilin allerjisi DEGIL... Olsa idi, daha igne cikarilmadan, hasta kaybedilirdi..
Boyle gec reaksiyonlar: 1- Yanlislikla DAMARA verildiginde olur..Igne yapilirken, mutlaka pistonun geri cekilip, kan gelip-gelmedigine bakilmasi gerekirdi!!! Ilacin igne icinde "donma" riski oldugundan, bazi doktorlar, acele ile bu kontrolu yapmazlar. Bunun da caresi; igenin icinde biraz 'hava' birakmaktir.. Bazi "GERZEKLERIN" sandigi gibi bu miktar hava; "hava embolisi" yapmaz... Hava embolisi olabilmesi icin; kilo basina 1ml hava verilmesi gerekir.. Devamli aptallarla ugrastigimiz icin, lafi bu kadar uzatiyorum, kusura bakmayin.. 2- Cok daha nadir bir sebep de; Deposilin icindeki, Penisilin harici maddelerin allerji yapmasidir... Hangi cins Deposilin yapildi??? Deposilin6-3-3 mu, yoksa; Deposilin1,2 mi??? |
|
![]() |
|
Estağfurullah sayenizde birşeyler daha öğrendim. Deposilin 6.3.3 uygulandı. bende korkuyordum penisilinli antibiyotik kullanmamız gereken durumlarda ne yapıcam diye.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Korkmayin.. Sadece bu isin ustasini bulun..
|
|
![]() |
|
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|