Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - akdeniz anemisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumakdeniz anemisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nrcnkdlk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nrcnkdlk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: akdeniz anemisi
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2015 Saat 18:21
iyi akşamlar hocam.benim  5 yasında ve 1 yaşında iki oğlum var.5 yasındki oğlum bebekliğinden beri kansız.o demir ilaclarıı bir turlü içiremedim.bende dısardan  yemesi ile desteklemeye calıştım fakat cok iştahli bir cocuk da değildi elimden geldiğince dıkkat ettım.son ıkı senedir de her gıttığimde surekli hemogram demir  bakalim diyordu.o istediği testeri yaptırdım.daha sonuca bakar bakmaz sızde kalıtsal bır kan hastalıği varmı dedi.bende ve esimde boyle bir sey yok dedim.akdeniz anemisi tasıyıcısı olabilir dedi.3 aylık kan surubu verdı buu 3 ay duzenli bir sekilde kullan gel dedi gecmezse arastırcaz dedi.oğlum yıne ıçmedı ve bende o yuzde tekrar doktora gıdemedım 6 ay oldu ama aklımın hep bir kösesınde kaldı o dedıkleri.
simdide 1 yasındakı oğlumun 1 yas kontrolu için farklı bir doktora giitik.kontrol amaçlı bi bakalim hemogram ve demir dedi.yaptırdım testleri.bu doktorda daha sonuca bakar bakmaz aynı seyleri dedi.sizde kalıcı bır kan hastalığı varmı dedi.yok dedim.nerelisiniz dedi karadeniz dedim oralarda pek olmaz akdenız anemisi ama dedi bı arastıralim dedi.ferrum fort ısımli surubu verdı 1 yasındakı ogluma bunu 2 ay duzenli kullan gel dedi yukselmezse arastırcam dedi.cok korktum hocam sızın yardımınıza ıhtıyacım var.boyle biey olablirmi sizce iki doktorda aynı seyleri soyluyor.bu nasıl bır hastalıktır hocam.size iki oğlumunda test sonuclarını gonderıyorum benı bıigilendirirseniz sevinirim
Yukarı Dön
nrcnkdlk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nrcnkdlk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2015 Saat 18:33
5 yasındaki oğlumun sonucları su şekilde:
demir  :  288      normal deger :  169-270
demir baglama   : 19   normal deger : 22-115
ferrıtın   : 39.24      normal deger  : 22-275
hemogram :
wbc : 9.1  rbc  : 5,02 hgb  : 10,2   hct  : 31,6 plt : 461
mcv  : 63  normal deger : 80-97
mch : 20,2 norml dger : 26,5-33,5
mchc : 32,3 normal deger : 31,5-35,0
rdw: 16,3  normal degr: 10-15
mpv : 10,3  normal deer : 6,5-11
pdw: 2,3   normal deger: 10-18

1 yasındakı oğlumun sonucları :
demir : 26 normal deger : 22-136
demir baglama : 341   normal deger : 120-370 
ferrıtın :  8.14    normal deger : 8.7-71.6
hemogram:
wbc : 7,68 rbc : 4,31 hgb : 9,4  hct : 29,8 mcv : 69.1 mch : 21,8 mchc : 31,5 rdw : 14,7 
pdw : 9,8 plt : 353
hocam sızce ıcıreyımmı o kan ilaclarını iki oğluma da .yardım edın lutfen sımdıden tesekkur ederım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2015 Saat 17:21
Her ikisinde de, Demir ilacina gerek yok. Sadece 1 yasindakine, muntazam etli gida yedirin, yoksa ilerde gerekebilir.

Kan tahlillerinde kullanilan "Referans Degerleri" yaslarina uygun degil... hatta hicbir kitaptaki referans degerlerine bile uymuyor. Bir daha sakin bu laboratuvar ile is yapmayin... Son derecede sakat bir yer.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.