|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nrcnkdlk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Eki 2015 Saat 18:21 |
iyi akşamlar hocam.benim 5 yasında ve 1 yaşında iki oğlum var.5 yasındki oğlum bebekliğinden beri kansız.o demir ilaclarıı bir turlü içiremedim.bende dısardan yemesi ile desteklemeye calıştım fakat cok iştahli bir cocuk da değildi elimden geldiğince dıkkat ettım.son ıkı senedir de her gıttığimde surekli hemogram demir bakalim diyordu.o istediği testeri yaptırdım.daha sonuca bakar bakmaz sızde kalıtsal bır kan hastalıği varmı dedi.bende ve esimde boyle bir sey yok dedim.akdeniz anemisi tasıyıcısı olabilir dedi.3 aylık kan surubu verdı buu 3 ay duzenli bir sekilde kullan gel dedi gecmezse arastırcaz dedi.oğlum yıne ıçmedı ve bende o yuzde tekrar doktora gıdemedım 6 ay oldu ama aklımın hep bir kösesınde kaldı o dedıkleri.
simdide 1 yasındakı oğlumun 1 yas kontrolu için farklı bir doktora giitik.kontrol amaçlı bi bakalim hemogram ve demir dedi.yaptırdım testleri.bu doktorda daha sonuca bakar bakmaz aynı seyleri dedi.sizde kalıcı bır kan hastalığı varmı dedi.yok dedim.nerelisiniz dedi karadeniz dedim oralarda pek olmaz akdenız anemisi ama dedi bı arastıralim dedi.ferrum fort ısımli surubu verdı 1 yasındakı ogluma bunu 2 ay duzenli kullan gel dedi yukselmezse arastırcam dedi.cok korktum hocam sızın yardımınıza ıhtıyacım var.boyle biey olablirmi sizce iki doktorda aynı seyleri soyluyor.bu nasıl bır hastalıktır hocam.size iki oğlumunda test sonuclarını gonderıyorum benı bıigilendirirseniz sevinirim
|
|
![]() |
|
nrcnkdlk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5 yasındaki oğlumun sonucları su şekilde:
demir : 288 normal deger : 169-270 demir baglama : 19 normal deger : 22-115 ferrıtın : 39.24 normal deger : 22-275 hemogram : wbc : 9.1 rbc : 5,02 hgb : 10,2 hct : 31,6 plt : 461 mcv : 63 normal deger : 80-97 mch : 20,2 norml dger : 26,5-33,5 mchc : 32,3 normal deger : 31,5-35,0 rdw: 16,3 normal degr: 10-15 mpv : 10,3 normal deer : 6,5-11 pdw: 2,3 normal deger: 10-18 1 yasındakı oğlumun sonucları : demir : 26 normal deger : 22-136 demir baglama : 341 normal deger : 120-370 ferrıtın : 8.14 normal deger : 8.7-71.6 hemogram: wbc : 7,68 rbc : 4,31 hgb : 9,4 hct : 29,8 mcv : 69.1 mch : 21,8 mchc : 31,5 rdw : 14,7 pdw : 9,8 plt : 353 hocam sızce ıcıreyımmı o kan ilaclarını iki oğluma da .yardım edın lutfen sımdıden tesekkur ederım |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Her ikisinde de, Demir ilacina gerek yok. Sadece 1 yasindakine, muntazam etli gida yedirin, yoksa ilerde gerekebilir.
Kan tahlillerinde kullanilan "Referans Degerleri" yaslarina uygun degil... hatta hicbir kitaptaki referans degerlerine bile uymuyor. Bir daha sakin bu laboratuvar ile is yapmayin... Son derecede sakat bir yer. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|