|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
AHLEYAR
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: lütfen acil yardım geçmeyen öksürükGönderim Zamanı: 18 Eyl 2015 Saat 17:35 |
|
Merhabalar hocam, 3 yıl önce oğlumun zayıf olmasından dolayı internette araştırma yaparken sizin meallerinizi okuma fırsatı buldum ve o günden beri sizin sürekli takipçinizim, Allah sizden bin kere razı olsun ki oğlumun güzel beslenerek kilo alması ve geçirdiği gribal rahatsızlıklarını kolay şekilde atlatması verdiğiniz bilgiler sayesinde oldu. Oğlum 18/10/2011 doğumlu, boyu 105 cm. kilosu 17,00 kg.
Hocam sizi takip etmem neticesinde sorunsuz 3.yılımızı atlattık ancak geçen sene ocak ayında kreşe başlamamızla hayatımız resmen felç oldu. Öncelikle orta kulak iltihabı sıkıntımız başgösterdi, götürdüğüm doktorlar antibiyotik verdiler iki kez kullandım, fakat tekrarlayınca sizin meallerinizi okumamla yaptığım yanlışın farkına varıp derhal kestim ve anlattığınız şekilde illiadin damla ile sorunumuzu çözdük, ancak hocam size mesaj yazmamı gerektiren ve içinden çıkamadığım konu oğlumun sürekli devam eden ve atak şeklinde gelip 6-7 kez öksürüp yüzünün kızarması ile ve bazen de hapşırma neticesinde biten öksürükleri. Hocam öksürükler oğlum hastalanıp ateşlendikten ve ateşinin geçmesinden sonra ortaya çıkıp uzun süre devam eden türdeler, hatta hiç ateşlenmeden de yakalandığımız oluyor bu öksürüğe, bebekliğimizden bu yana sürekli götürdüğümüz doktorumuz zyrec şurup veriyordu uzun süredir, ancak ben bunu bir kaç kezden fazla kullanmadım, bal-limon, serum fizyolojik ve cold mixe devam ettim, ancak buna rağmen öküsürüğümüz hiç geçmedi, hatta şiddetlendi diyebilirim, bunun üzerine başka bir doktorun özel muayenehanesine gittik, doktor yaptığı muayenede alerjik bronşit olduğunu söyleyerek derialtı testi yaptırdı, burda da bir takım şeylere alerjisinin olduğunu anlatıp iğne yaptı, hava verildi, sonrasında ilaç yazdı ancak biz bu ilaçlara baktığımızda astım ilaçları olduğunu anlayarak bu ilaçları hiç kullanmadık, bunun üzerine bir gün sonra üniversite hastanesinden başka bir doktora oğlumu götürdüm, bu doktor da akciğer filmi istedi röntgen çekildi, neticesinde bronşit olduğunu söyleyerek bize ventolin, pulmicort hava, bricanly şurup ve allerjest alerji şurubu ile birlikte cefaks antibiyotik verdi, bu ilaçları düzenli 5 gün kullanmak zorunda kaldım, 5 gün sonra kontrole çağırdı gittiğimizde az bir balgam kaldığını antibiyotiğe ve diğer ilaçlara 5 gün daha devam etmemiz gerektiğini söyledi, ben sadece antibiyotiği kullanmaya devam ediyorum, ancak öksürüğü biraz geçmiş gibi olan oğlumun öksüğü şu ara daha da şiddetlendi, ben antibiyotiği kullanmakta endişeliyim hocam, bu yüzden acil size mesaj yazmak zorunda kaldım, oğlum ayrıca sık terleyen özellikle gece baş bölgesinden terleyen bir çocuk, sarışın açık tenli bir çocuk bu kreş ve hastalık döneminde bir kilo kadar zayıfladı, gözlerinin altı özellikle kırmızımsı ve mor gibi olduğundan doktorlar özellikle alerjik bronşitten şüpheleniyorlar, beni en kısa zamanda bu konuda aydınlatıp yol gösterirseniz size minnettar kalıcam, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler,,,,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2015 Saat 19:29 |
|
SAKIN; Bir daha ne bu doktorlarin semtine ugrayin nede verdileri ilaclari kullanin.
Bunlarin tamami "hokkabaz-sarlatan".. Sadece benim Grip icin anlattigim sekilde tedavi edin. Sakin bir daha oksurdugunde; Zyrtec veya baska allerji ilacini, astim ilaclarini ve Kortizonlu spreyleri KULLANMAYIN... Bir daha da o "Allerji testleri" ile ugrasmayin, hepsi alavera-dalavera'dir. Zaten, dikkat edin, Test sonucu ne cikarsa ciksin, hep ayni tedavi verilir.. Maksat, hastayi yolmak, baska hicbir sey degil.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Eyl 2015 Saat 19:30 |
|
![]() |
|
AHLEYAR
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2015 Saat 12:08 |
|
Hocam merhaba öncelikle geçmiş bayramızı kutlarım, 10 gün önceki cevabınızdan sonra kullandığım antibiyotiği, alerji şurubunu, ventolin ve pulmicort havayı derhal kestim, sadece her öksürdüğünde bal+limon, serum fizyolojik ya da illiadin damlaya devam ettim, bir de e-mealinizde bricanly şurubu her öksürdüğünde verebilirsiniz demişsiniz onu bayram süresince yarım ölçek sabah ve akşam yatarken olmak üzere iki kez verdim, bunlara rağmen öksürüğümüz tamamen geçmedi, toplamda bu gıcık şeklindeki balgamlı öksürüğümüz yaklaşık 2,5 aydır devam ediyor, öksürdüğünde morarıyor ve ağzının sularını dahi toparlayamıyor, benim sorum hocam oğlumun durumu gribal mi yoksa doktorların dediği gibi bronşit veya allerjik bronşit mi, geceleri terlemeleri de çok özellikle boyun kısmından, akciğer filmi çeken doktor bronşit olduğunu söylemişti, bu yüzden beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim, iyi günler
|
|
![]() |
|
AHLEYAR
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2015 Saat 12:17 |
|
Bu arada söylemeyi unuttum hocam ara ara ağız kokusu da oluyor dilde pas yok,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2015 Saat 19:16 |
|
Astim veya Bronsit, Akciger filmine bakarak, SOYLENEMEZ... Bu hastaliklarin, Rontgen bulgusu yoktur.. Ancak, oda sadece eriskinlerde, havalanmada artis sozkonusu olabilir...
Bazi Gripler, bilhassa, atessiz baslayanlar uzun sure devam ederler. Turk doktorlari; ASLA Grip teshis etmezler... Getirisi yoktur. |
|
![]() |
|
AHLEYAR
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2015 Saat 08:31 |
|
Hocam iki kez yüksek ateş yaşadık, ancak öksürüğümüz ateşlenmelerin öncesinde zaten vardı, ateşlenmelerden sonra daha da arttı, bu yüzden ateşsiz başlayan bir öksürük aslında, bricanly şurubu vermenin bir süresi varmıdır, ben 7 gün kadar kullandım, halen öksürük devam ettiği için kullanmalımıyım????
|
|
![]() |
|
AHLEYAR
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2015 Saat 16:52 |
|
Hocam bu arada yine meallerinizi okurken bricanly şurubu astım hastalarına önerdiğinizi gördüm, başka bir mealinizde ise çocuk öksürdüğünde verebilirsiniz diye yazmış olmanızdan dolayı ben 7 gün kadar kullanmış oldum, lütfen mesajlarınızı daha açık yazabilirmisiniz, şu durumda ben sizin mealinize güvenerek çocuğuma fazladan bu ilacı vermiş mi oldum??????
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2015 Saat 19:28 |
|
Daha once; Astim veya Bronsit tanisi almis ve Bricanyl verilmis olanlar, her oksuruk basladiginda, Astim arazlari baslamadan once, kullanmalidirlar.., HERKEZ DEGIL...
Bricanyl, benzerleri arasinda, en zararsiz olandir. Belirli suresi yoktur, kafaniza gore takilin. Erken kesmis iseniz, tekrar baslayin, bir sey olmaz. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|