Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - El Ayak Ağız hastalığı mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEl Ayak Ağız hastalığı mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cemrecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 131
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemrecan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: El Ayak Ağız hastalığı mı?
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2015 Saat 15:22
Kadir hocam arkadaşımın oğlu için yazıyorum. Teknik bir arıza nedeniyle kendisi size ulaşamıyor. Oğlan 3,5 yaşında. Belirtiler : Düşürülemeyen yüksek ateş, ışığa bakamama, kusma, soğuk ayaklar, kulak ağrısı, baş ağrısı, ellerde avuç içinde kızarıklıklar. Hastalık ne olabilir? Ne yapabilirler? Teşekkürler.

cemrecan
Yukarı Dön
cemrecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 131
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemrecan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2015 Saat 15:30

cemrecan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2015 Saat 06:48
Agir bir Grip geciriyor, sakin atesini dusurmesinler.
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 129
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2015 Saat 11:24
Hocam kusura bakmayın tarayıcıdan kaynaklanan sebep yüzünden yazamadım size. Hastaligimizin bugün 5. Günü.  Gece acile gittik kan tahlili yaptirdim. İlaç yazıldı.  Sabah da uzman doktora gittik. Kültür yapamayiz ama s.pyogenes enfeksiyonu boğazı dedi. Sarmış dedi. Dedim iştahsızlık var ama hiç boğazı agrimiyor.  His kaybı yapar dedi. İlk 10 günde tedavi edilmezse böbrek kalp hatta beyne bile yayılabilir dedi. Önceki gün yazılan ilaçlardan antibiyotik başlayın 48 saat içinde ateş düşmesi gerekli eğer dusmezse yine gelin dedi.  Ben sizin yazilarinizdan WBC 17 üzeri olunca kullanın dediğinizi hatırladım ama foruma girip bakamadigim içinde inanarak başladım ilk kez yani 3 buçuk senedir. Ama dikkatimi çeken el içinde başlayan bu sabah da ayakta gördüğüm kırmızı deri altı lekeler.  Resimleri ekliyorum değerlendirebilirsiniz sevinirim
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2015 Saat 11:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2015 Saat 19:10
" ama s.pyogenes enfeksiyonu boğazı dedi. Sarmış dedi "

Bu sahis, doktor filan degil, resmen soytari!! Streptococcus Pyogenes olacak, hic atesi, bulanti ve kusmasi olmayacak... Ama "his kaybi" olacak... Dogrusu bu kadar komik bir sahtekari zor bulursunuz.
Butun ilaclari, hemen kesin.. Hayatimda bu kadar palavra ilaci bir arada gormedim... Bu doktor; uzman filan degil, resmen aile hekimi...

El,Ayak ve Agiz Hastaligina benziyor. Bu hastalik da, Grip gibi virutik oldugundan, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Alah yardimciniz olsun..
Yukarı Dön
ebru432 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ebru432 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2015 Saat 19:15
Hocam zaten en büyük derdimiz ateş 5 gündür  sürekli sayikliyor çocuk. Işık hassasiyeti var sürekli uyukluyor . Vücut cayır cayır  ama ayaklar buz gibi. Baş ağrısı oluyor. İki kez kustu 1 kez de altına kaciracak kadar hızlı bir şekilde sıvı kaka yaptı.  Karnım ağrıyor diyo. Kulak Ağrısı oluyor ara ara. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.