|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
efes2630
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 07 Şub 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Apandisit ameliyatı sonrası/burkulmaGönderim Zamanı: 07 Ağu 2015 Saat 16:22 |
|
Kadir bey merhaba. Kızım 5,5 yaşında, 3 hafta önce apandisit ameliyatı oldu. Ameliyattan sonraki iyileşme sürecinde fazla koşup oynamamasına özen gösterdim. İlk günden itibaren düzenli olarak yürümesini sağladım. Çocuk cerrahı 6 ay boyunca dikkat edilmesi gerektiğini beden eğitimi dersinden muaf olmasını söyledi. Bu süre zarfında zıplamak ağır kaldırmak gibi hareketleri yapmamasını onun dışında normal davranmasını söyledi. Benim size sorum 3 hafta sonunda yüzmeye gidebilir mi ve ne kadar engellesek de eğilip kalkıyor koşuyor,skutıra binmek istiyor bunların bir zararı olur mu? Diğer bir sorum. Benim 4 ay önce düşme sonucu sağ ayak bileğim burkuldu. Röntgen çekildi kırık yok dendi. 1 hafta istirahat verildi. Ağrı devam ederse tomografi ile bakılması gerek çatlak olabilir diye bilgi verildi. Ama maalesef ilk günden itibaren çok zorlayarak ve ağrı çekerek araba kullanmak kısa mesafede de olsa yürümek şeklinde ayağımı kullanmak zorunda kaldım. Şişlik ve ağrı haftalarca geçmedi. Tomografi de çektirmedim.Ancak bileğim ve bilekten dize kadar olan bölge uzun süre sızladı. Şimdi ara sıra bileğim ve kaval kemiğim sızlıyor şişlik hala var. Şişlikten de ziyade bileğim diğerine göre oldukça kalınlaştı. Yeniden dr a mı gitmem gerek. Bir de ben düzenli olarak 2 aydır her gün 3-4 km yürüyüş yapıyorum. Sakıncası olur mu. Tavsiye ve vereceğiniz bilgileri sabırsızlıkla bekliyorum. Şansınız sağlığınız mutluluğunuz bol olsun. Çok teşekkürler. Düzenleyen efes2630 - 07 Ağu 2015 Saat 16:24 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2015 Saat 10:22 |
|
Kiziniz, yuzebilir, bir sakincasi olmaz.. Oksurmek, hapsirmak bir sey yapmiyorsa, hicbir sey zararli olamaz.
Siz; adam gibi bir Ortopedist'e gidin. Kesin catlak veya tendon kopmasi var. Atel gerekebilir.. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|