|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
MaRaL
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009 Konum: fransa Durum: Aktif Değil Puanlar: 3238 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: beslenme sorusuGönderim Zamanı: 03 Ağu 2015 Saat 11:45 |
|
merhaba hocam ,uyelikde bi sorun var galiba arkadasim bi turlu uye olamiyor,sorusunu ben soruyorum...
kızım 3400 gr. / 50 cm olarak doğdu. ilk 5,5 ay anne sütü sonra da ek gıdaya başladık. 6 aylıkken 7.300 gr. /68 cm. di. ek gıdayı reddetmiyor, güzel bir şekilde yiyordu. ancak 9-10 aylıkken pütürlü ve katı gıdalara geçince seçici olmaya başladı.ben 9 aylıkken işe başladım anneannesi bakmaya başladı. taneli yiyecek yediğinde öğürüyor bu sefer tüm yediğini kusuyordu. şimdi tam 18 aylık ve hala anne sütü alıyor ancak kilo 9500 gr. boy 84 cm. Motor gelişimi olarak da, 6 aylıkken oturdu, 9 aylıkken emekledi, 10 aylıkken yürüdü. 1 yaşında 20 sözcük konuşuyordu. Şimdi de cümle kuruyor her gün yeni bir sözcük öğreniyor, el becerisi çok kuvvetli. Diş çıkarma dönemi de çok yıpratıyor, iştahsızlık hat safhada oluyor. Şu an azı dişleri ile beraber 12 tane dişi var. her gün 1 bardak keçi sütü ya da inek sütü, 1 yumurta, 1 bardak yoğurt, 1 meyve yiyor. yine her gün sebze ile balık/kıyma/köfte vermeye çalışıyorum. ya da kuzu etini çorbasına karıştırıyorum. organik köy tavuğuyla çorba yapıyorum, tavuk etini yediriyorum. kendi başına yemek yemek istiyor ancak çok az yiyor doyuramıyor. bizim yediklerimizden önüne koyuyorum ama yemeyince mecburen ona özel bir yemek hazırlayıp yediriyorum. bazen köfteleri, makarnayı/erişteyi kendi başına çok güzel yiyor, ama çoğu kez ısırıp geveleyip tükürüyor. biz de muhallebi, çorba vs. kaşıkla verilebilecek gıdalarla desteklemeye çalışıyoruz. onları da ancak önündeki sularla/oyuncaklarla oynarken yedirebiliyoruz. sizce bu bir yeme sorunu mu? nerde yanlış yaptık veya yapmaya devam ediyoruz. boyu uzun ama kaburgaları sayılıyor o zadar zayıf. aileden gelen genetik bir metabolizma hızı da var. Çocuğun normal kiloda olması için ne yapabilirim? Anne sütünü verebildiğim kadar vereceğim ama bırakınca sizin yönteminizle soğuk süte alıştırmayı düşünüyorum. Şu an sütü sade içmiyor, muhallebinin içinde verebiliyoruz. Teşekkür ederim, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2015 Saat 17:10 |
|
500 gram eksigi var. Yemeklerden ziyade, sut miktarina dikkat edin. Gunluk sutu; 600ml'den az olmasin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|