Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 77 günlük bebek ve öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum77 günlük bebek ve öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yukselkerse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 77 günlük bebek ve öksürük
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2015 Saat 15:43
Hocam geçtiğimiz perşembe büyük kızım grip oldu. 5 gündür ara ara ateşleniyor. Ve gribini maalesef bana bulaştırdı. Benim küçük kızıma bulaştırma olasılığım nedir? 77 günlük bebeğim ara ara öksürüyor. Ateşi yok burnu tıkalı değil. Ama öksürüyor. Doktora götürmelimiyim. Ya da evde ballı limonu kızıma uygulayabilir miyim?  Başka tavsiyeniz var mı? Bu arada sadece anne sütü alıyor. En son 5425 gr ve 55 cm di. Emmesinde ve keyfinde şu an bir sıkıntı yok. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120087
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2015 Saat 22:18
Mutlaka bulasacak. Sakin ilac kullanmayin, sadece;Serum Fiz ile burun temizligi yapin ve hergun banyo yaptirin.
Birde; Kocakarilarin sacmaliklarina kanip, cocugun burnuna, gozune anne sutu damlatmayin.. Bi ara bazi doktorlar bu ahmakligi pek severlerdi!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2015 Saat 00:01
Çok sağolun hocam sürekli serum fizyolojik yapıyorum. Bende size banyoyu soracaktım, çünkü ben hergün yaptırıyorum. Siz cevabı ben sormadan verdiniz teşekkürler. İyi ki varsınız. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2015 Saat 19:16
Hocam bugün öksürüğümüze hapşırmayla beraber burun akıntısı eşlik etti. Az önce ateşimiz yükseldi doktorumuza gittik. Doktorumuz paranox 120mg/15 mg verdi ateş makattan 38.5 ğu geçince ver dedi. Bol bol serum fizyolojik ver. Hergün banyo yaptır dedi. Ateş 3 günden fazla sürerse getirdi. Öksürük devam edecek biraz daha 10 güne düzelirsiniz dedi. Bir tane daha paranox 120 buns da calpolle eşit dedi.makattan ateş 38.5 olursa ver dedi . uygulama doğru mu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 02:11
Fitili ancak; atesden cok rahatsiz olunca kullanin... Oyle her 38 gecti diye atesi dusurmeyin... Tipik bir Turk doktoru, belliki Ates hakkinda hicbir bilgisi yok.

ParaNox120 ve Calpol ablaya kullanin... Ikiside ayni ilacdir, ikisinin toplami gunde 4'den fazla olmasin..
Bebegin atesine mudahale etmeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 09:19
Tamam hocam. Ateşimize keyfi yerindeyse çok müdahale etmiyoruz. Hocam burda bu aralar havalar çok güzel kızımı dışarıya çıkarayım mı? Birde büyük kızım dün kreşe gitti.  Kreşte çok öksürmüş.  Öğretmeni arayınca babası öğleden sonra getirdi.  Bende öksürük çok rahatsız edince önceki yazılarınıza bakarak perebron şurup verdim.  Bugün de öksürük dünden daha iyi ama yine var. Perebrona devam edeyim mi. Öksürmekten kusuyor. Dün akşam dokuz da verdim. Sizce ne yapayım.  Birde son bir şey hocam kızımın kreşindeki sınıf arkadaşlarından ikisine domuz gribi teşhisi konulmuş. O nedenle aileler tedirgin çoğu çocuğunu okula gönder miyor. Ben sizin önceki yazılarınızı ve makalenizi okuyunca gönderdim. Sizce göndermeli miyim? Çocuklara enfluvir 12 diye bir ilaç, ailelerine de oswflu diye bir ilaç verilmiş.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 18:42
Perebron, oksurugu dahada arttiracaktir... Bir deneyin ama iyi gelecegini pek sanmiyorum..
Kresde zaten herkez hasta!!!
O "Antiviral ilaclar" Hasta olmanizi ONLEMEZ... Sadece; hastalik suresini, 21 saat kisaltir o kadar.. Enayiler bu ilaclari; Antibiyotik saniyorlar...
Sirf, "Show" olsun gozler boyansin diye veriliyor... O ilaclari sadece hastaneye yatacak kadar agir hastalik geciren, BAZI KIMSELERE verirler.. Ama orasi Turkiye; antibiyotiklerde oldugu gibi bu ilaclarinda cilkini cikarmada, uzerlerine yoktur..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yukselkerse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2015 Saat 19:34
Sağolun hocam ufaklık bugün biraz huysuz. Ateş yükselince biraz huysuzlandı. Ama şu an banyo yaptı biraz daha iyi. Ablasının öksürüğü biraz azaldı. Perebronu kullanmıyorum o zaman. Yatırmadan ballı limon vermeye devam ederim. Herşey için teşekkür ederim.  İyi ki sizi bulmuşum. Allah size uzun sağlıklı ömürler versin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.