Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - MS devit demir üzerine sorularım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMS devit demir üzerine sorularım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 528
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: MS devit demir üzerine sorularım
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2014 Saat 23:49

Hocam sizi bir yıldır takip ediyorum ve 11 aylık oğlumu sayenizde sağlıkla büyütüyorum.
iyiki varsınız..Her akşam yeni mesajlarınızı okuyorum sorularım için de eski mesajları ve makalelerinizi okudum ancak cevapları uyarlayamadım umarım beni de aydınlatırsınız. Saygılar..
1-Annem Hacettepe nöroloji kliniğinde takipli yatağa bağımlı bir MS hastası.57 yaşında ve 12 yıldır hasta. Son kontrolünde her ay bir ampul devit kırıp ekmekle yenmesi söylenmiş ancak süre belirtilmemiş 6 aydır içiyor L1-L4 0,940 BMD Tskoru-2,1 Z skoru-0,5
                                            Boyun 527BMD  Tskoru-3,3 Z skoru-1,8
Bu değerlerden aşırı kırık riski olduğunu mu anlamalıyız ve devit ampulü nasıl kullanmalıyız makalenizde Serum 25(OH) seviyesi : <5ng/mL olanlarda:
           8000 u/gün  4 hafta sonra, 4000 u/gün 2 ay verilir. Toplam tedavi 3 aydır. Veya; 4 hafta süresince, haftada bir defa 50 000 u verilir demişsiniz.Ben içme dedim zehirlenme olabilir diye. Biz şimdi ne yapalım?

2- Hocam oğlum 14.01.2014te 3,5 kilo 51 cm doğdu. Şimdi 75 cm ve 10 kilo sizden okuduğum önerilerinizle hiç demir şurubu kullanmadım. hemoglobin: 13 (11,1-14,1 ref) ferritin 6,5 (24-336) transferrin saturasyonu %13 (20-50 ref) bu test hacettepede yapıldı. Ben sizden ferritin değerinin  6  ay -15 yaş 7-140 olduğunu biliyorum yani önemli olan hemoglobin dersiniz ancak saturasyon kafama takıldı bi de bize iki ay 10ar damla olarak surup önerdiler kullanmayayım değil mi hocam?Et güzel yiyor.

3-oğlumun 25-OH vitamin D değeri: 31,9  kış10-60 diyor. İlk ampulünü ocak ayında içireceğim. Başka uygulama gerekir mi?

Teşekkürler saygılar hocam

Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120137
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2014 Saat 03:08
1- Tekrar; Serum 25(OH)seviyesine baktirsin. 100 uzeri zehirlenmeyi gosterir.
2- Bosverin... Sakin Demir ilaci vermeyin. Onlarin niyeti baska!!!
3- Gerekmez, her sene 1 ampul icirin..

Goruyorsunuz degilmi Turk Cocuk doktorlarinin zeka seviyelerini!!! Ben her sene 1 ampul derim, cok fazla bulurlar, kerizler kendileri Her ay verirler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.