Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerjen gıdalar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerjen gıdalar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
AY PARÇASI KIZIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AY PARÇASI KIZIM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: alerjen gıdalar
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2014 Saat 12:07
HOCAM MERHABA,
13 AYLIK KIZIM VAR. ŞİMDİLİK CEVİZ VE TARHANA ÇORBASINA ALERJİSİ VAR. DİĞER BESİNLERİ YEDİRDİKÇE TAKİP EDİYORUM.

1- ALERJİSİ OLDUĞU GİDALAR NE ZAMAN NORMALE DÖNER? YA DA HİÇ DÜZELMEZ BİR ÖMÜR ALERJİ Mİ YAPAR?

2- BİR GIDAYI ÜÇ GÜN VERİYORUM ALERJİ İÇİN DENİYORUM. BU SÜRE YETER Mİ? ÇOK MU?

3- HANGİ GIDALAR ALERJENDİR HOCAM. YOKSA BÜNYEYE GÖRE DEĞİŞİR Mİ?

TEŞEKKÜRLER HOCAM.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2014 Saat 19:29
Gozunuz aydin... Bizim SALAK Prof.lar da artik, bir yerlerine "Kina yakabilirler"... 13 ayda Ceviz Allerjisi HA!!!

Ceviz, Badem, Yerfistigi, Tarhana gibi gidalar erken yaslarda baslanildiginda, ALLERJILER GELISIR...

1- Zamanla kaybolabilirler ama, her ceviz veya Tarhana yediginde,DIGER GIDALARA KARISIK OLSA BILE,allerji artar, iyilesme sureci oteye gider, is uzar.
2- Allerji yapan gidalar; "CEKIRDEK" LERDIR.. TAHILLARDIR...Cekirdekleri ile yenilen meyvalar; allerjiktir.
3- Bunye meselesi degildir. Erken yasta baslanildiginda, (tabii verilen miktara da bagli olarak) allerji gelisir.
Bu salaklara o kadar anlatildi, bebeklere CEVIZ VERILMEZ!!!! Verilirse, Amerika'daki cocuklarda oldugu gibi "Fistik allerjileri" ortaya cikar...

Keske benim yazilarimi okumus olsa idiniz... TURK COCUK doktorlarina, ASLA guvenmeyin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Kas 2014 Saat 19:36
Yukarı Dön
AY PARÇASI KIZIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AY PARÇASI KIZIM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2014 Saat 23:01
cevizi ilk defa 7.5 aylık iken yedirmiştim ve vucudunda kızarıklık oluşmuştu. bir daha vermedim. Tarhanayı da ilk kez veriyorum. verdikten hemen sonra göğsünü kaşımaya başladı. eli sürekli göğsünde ve kaşıdıkca kızardı. Cildiyeye götürdük allerjen dedi. 13 aylık bir bebek için tarhana  erken sayılmaz değil mi hocam? içinde ki biberden olabilir mi? 

Bir de alerji yapıp yapmadığını anlamak için 3 gün aynı gıdayı veriyorum. 3 gün yeterli mi?

Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2014 Saat 02:52
Bu saatten sonra, allerji gelisebilmesi icin, o "gida"nin abartili sekilde yenmesi gerekir. Ayicik sekerler, ucuz cukulatalar, her turlu (Akide dahil) boyali sekerler, allerji yapabilir.
Bir muddet, Ceviz, Tarhan gibi gidalardan uzak durun... Zamanl. 2-5 sene kaybolur. abii bu arada bu gidalari ara ara alsa bile allerji suresi uzar. Allerji olup olmadigini anlamak icin; 3 gun vermenizin bir ANLAMI YOK... Allerji varsa, daha ilk kasikta ortaya cikar...

Turk doktorlarinin; Allerji bahsini, hocalarindan DEGIL, kitaplardan okuyarak ogrenmeleri SARTTIR...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.